Ειδήσεις

24 Mar, 2020 Ώρα 16:51

«Πετάει» η Lamborghini

Thumbnail

Σε πρωτοφανή επίπεδα όσον αφορά στις πωλήσεις, τον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία, έφθασε η φημισμένη ιταλική εταιρεία το οικονομικό έτος 2019. 

Close

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Lamborghini πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα από την ίδρυσή της. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 43% σε σχέση με το 2018, φθάνοντας τις 8.205 μονάδες, ενώ ο κύκλος εργασιών εμφάνισε άνοδο κατά 28%, αγγίζοντας τα 1,81 δις ευρώ. 

 

Close

 

Η μάρκα από τη Sant' Agata της Μπολόνια διατηρεί ένα από τα πιο ελκυστικά χαρτοφυλάκια και έχει ισχυρή παρουσία σε 51 χώρες του κόσμου, διαθέτοντας 165 επίσημους αντιπροσώπους. 

Close

Βέβαια, η επιτυχία αυτή επισκιάζεται από την εξάπλωση του ιού Covid-19, τους χιλιάδες νεκρούς στην Ιταλία και το κλίμα αβεβαιότητας για τις οικονομικές συνέπειες. Όπως είπε ο επικεφαλής της Lamborghini, Stefano Domenicali, παρά τα ιστορικά αποτελέσματα που σημείωσαν δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και όλοι είναι στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, των δυνάμεων ασφαλείας και όλων αυτών που μάχονται κατά της πανδημίας.

29 Mar, 2020 Ώρα 19:06

Τα infotainment επηρεάζουν τις αντιδράσεις των οδηγών πιο πολύ από το αλκοόλ

Thumbnail

Τα συστήματα infotainment με τις όλο και μεγαλύτερες οθόνες τους έχουν μπει για τα καλά στον εξοπλισμό των καινούργιων αυτοκινήτων και στη ζωή μας. Σίγουρα είναι εντυπωσιακά και δημιουργούν μια high tech αίσθηση, ειδικά δε αν συνδυάζονται και με τα Android Auto και Apple CarPlay που ενσωματώνουν πλήρως τα αντίστοιχα smart phοnes, όμως μήπως εγκυμονούν και κινδύνους;

Close

Μια έρευνα της βρετανικής οργάνωσης οδικής ασφάλειας IAM RoadSmart, που δραστηριοποιείται από το 1956 στο συγκεκριμένο τομέα κατέληξε καταρχήν στο συμπέρασμα πως κατά μέσο όρο η κάθε ενασχόληση του οδηγού με τα παραπάνω συστήματα διαρκεί 16 δευτερόλεπτα. Σε αυτά τα 16 δεύτερα έχει πάρει τα μάτια του από το δρόμο και το αυτοκίνητο, αν κινείται με ταχύτητα 112 χλμ./ ώρα (αντιστοιχούν σε 70 μίλια την ώρα) έχει καλύψει 500 μέτρα χωρίς ουσιαστικό έλεγχο της κατάστασης και των συνθηκών. Τρομακτικό…

Ακόμα πιο τρομακτικό είναι το πόσο πιο αργές γίνονται και οι αντιδράσεις των οδηγών, που επηρεάζουν τόσο την τήρηση της πορείας του εντός λωρίδας όσο και τις αποστάσεις ακινητοποίησης. Σύμφωνα και πάλι με την έρευνα οι αντιδράσεις οδηγού που έχει καταναλώσει αλκοόλ που τον φέρνει στα όρια της νομιμότητας μειώνονται κατά 12%.

Close

Η αντίστοιχη μείωση στη χρήση κάνναβης φτάνει το 21%, η πληκτρολόγηση μηνυμάτων και η χρήση κινητού χωρίς handsfree το 35% και 45% αντίστοιχα, ενώ η χρήση των Android Auto και Apple Car Play ανεβάζει τα αντίστοιχα ποσοστά στα εξαιρετικά υψηλά 53% και 57%. Οι τιμές, δυστυχώς, παραμένουν αρκετά υψηλές, 30% και 36%, ακόμα και με τη χρήση φωνητικών εντολών.

Ανησυχητικό είναι πάντως και το ότι οι οδηγοί δεν συνειδητοποιούν το χρόνο που πραγματικά αναλώνουν στη χρήση των δημοφιλών αυτών συστημάτων. Έχουν την αίσθηση πως δεν αφιερώνουν πάνω από 5 δεύτερα, ενώ ο πραγματικός μέσος όρος, όπως προαναφέραμε, είναι τα 16 δευτερόλεπτα. 

Close

 

Πηγή: CNN.gr