11 Ιουν., 2019 Ώρα 12:01

Πωλείται και το τελευταίο Saab

Thumbnail

Η σουηδική φίρμα εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ουδείς μπόρεσε να αναλάβει τα χρέη της και να την επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών.

Οι Κινέζοι επιχείρησαν να την αναγεννήσουν το 2012, αλλά δεν τα κατάφεραν. Δύο χρόνια αργότερα, η National Electric Vehicle Sweden (NEVS) ξεκίνησε να κατασκευάζει εκ νέου το 9-3, βγάζοντας στην παραγωγή 420 μονάδες. Έκτοτε, η τύχη της Saab αγνοείται.

 

 

Τα τελευταία 9-3 Aero πουλήθηκαν όλα, εκτός από ένα. Το αυτοκίνητο με αριθμό παραγωγής #420 παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του «Saab Car Museum Festival» που πραγματοποιήθηκε στο Trollhattän και, όπως ανέφερε η NEVS, θα βγει προς πώληση μέσα στο 2019.

 

 

Το σουηδικό sedan τροφοδοτείται από έναν δίλιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 220 ίππων και 350 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Φυσικά, πρόκειται για συλλεκτικής αξίας όχημα.

Πιθανότατα θα βγει σε δημοπρασία -σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα-, με τα έσοδα να προσφέρονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πηγή: Zougla.gr

Tags