Ειδήσεις

19 Sep, 2022 Ώρα 10:10

Πονοκέφαλος το κυκλοφοριακό - Προχωρούν μελέτες για να βρεθουν λύσεις

Thumbnail

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι βραχνάς για όλες τις πόλεις. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών βρίσκονται σε μια μάχη με το χρόνο για να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα που απασχολεί όλες τις πόλεις. 

Close

Στη Λευκωσία προχωρεί η  εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) στην ευρύτερη αστική περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας, ενώ  τον Οκτώβριο θα προκύψουν εξελίξεις. Παράλληλα, προκύπτουν παράλληλες διαδικασίες σε όλες τις πόλεις.

Αρχικά στη Λευκωσία τον Οκτώβριο θα υπάρξουν δραστικές εξελίξεις στην  εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Close

Χαρακτηριστικά,  θα σχεδιαστεί άξονας που θα περιλαμβάνει αποκλειστικές λωρίδες κίνησης λεωφορείων (λεωφορειολωρίδες), συμπεριλαμβανομένης της οριζόντιας και κάθετης οδικής σήμανσης και της βελτιστοποίησης της φωτεινής σηματοδότησης (bus priority) στις διασταυρώσεις, ο οποίος μελλοντικά θα μετατραπεί σε ένα άξονα για σύστημα ταχείας διέλευσης λεωφορείων (BRT) ή τραμ.

Ο σχεδιασμός γραμμών του τραμ είναι μέσα στα πρώτα παραδοτέα του ΣΒΑΚ Λευκωσίας. Στο τελικό στάδιο σχεδιασμού τους βρίσκονται οι χάρτες, με τις  λεωφορειολωρίδες που έχουν γίνει στην Μακαρίου να αποτελούν την πρώτη φάση και προπομπό του τραμ. Οι υπόλοιπες φάσεις, σημειώνεται, θα υλοποιηθούν σταδιακά.

Close

Όσον αφορά την διαδρομή που θα ακολουθεί το τραμ, η αφετηρία θα είναι παρά τις Ψυχιατρικές Υπηρεσίες Αθαλάσσας και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μετά θα κατευθύνεται στην είσοδο της Λευκωσίας από τον αυτοκινητόδρομο, θα πορεύεται προς το κέντρο της Λευκωσίας και από εκεί μέσω αξόνων θα πηγαίνει στην περιοχή του Δημοτικού Θέατρου Λευκωσίας, στην λεωφόρο Προεδρικού και λεωφόρο Στροβόλου. 

Όσον αφορά στην επαρχία Αμμοχώστου στο Τμήμα Δημοσίων Έργων θα παραδοθούν τον Οκτώβριο οι συγκοινωνιακές μετρήσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οδικού δικτύου.

Στην επαρχία Πάφου πολύ σύντομα θα κατακυρωθεί προσφορά σε εταιρεία που θα προβεί στις κυκλοφοριακές μετρήσεις. Απ ‘εκεί και πέρα στις επαρχίες Λάρνακας και Λεμεσού ανατέθηκε μελέτη σε Ιταλούς για την εκπόνηση των σχεδίων που αφορά τις λεωφορειολωρίδες τους μονοδρόμους και τους χώρους στάθμευσης.

 

Πηγή: offsite.com.cy

09 Jun, 2023 Ώρα 08:04

Porsche Mission X Concept. Ο προπομπός του νέου hypercar της εταιρίας

Thumbnail

Η Porsche θέλοντας να γιορτάσει τα 75α γενέθλια της, παρουσίασε το Mission X Concept, ένα νέο πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα μοιάζει το επόμενο hypercar της, που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και το οποίο υπόσχεται πως θα γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring.

Close

 

 

Σύμφωνα με την Porsche, το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται σε μια αρχιτεκτονική 900 volt και θα έχει αναλογία 1 ίππου ανά 1 κιλό βάρους. Επίσης θα παράγει πολύ μεγαλύτερη κάθετη αεροδυναμική πίεση από την 911 GT3 RS και θα φορτίζει περίπου δύο φορές πιο γρήγορα από την Taycan Turbo S.

 

Close

 

Ο σχεδιασμός του Mission X Concept αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά της εταιρίας στο Le Mans. Οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω, με την “γυάλινη φούσκα” να καλύπτει τον χώρο των επιβατών που προστατεύεται από έναν εξωσκελετό από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα.

 

 

Στο εσωτερικό υπάρχουν bucket καθίσματα από CFRP, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων ψηφιακός πίνακας οργάνων, αγωνιστικής σχεδίασης τιμόνι, με τον συνοδηγό να έχει μπροστά του μια βάση για την τοποθέτηση αναλογικών ή ψηφιακών χρονομέτρων.

 

 

Το πακέτο των μπαταριών είναι τοποθετημένο πίσω από το καθίσματα, σε μια λεγόμενη διάταξη “e-core” που προορίζεται να δημιουργήσει το ίδιο είδος δυναμικής συμπεριφοράς ενός κεντρομήχανου αυτοκινήτου.

 

 

Το πρωτότυπο έχει μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 2 μέτρων, ύψος 1,2 μέτρων, μεταξόνιο 2,73 μέτρων και φορά ζάντες 20″ μπροστά και 21″ πίσω, με τις τελευταίες να έχουν διαφανείς αερολεπίδες, οι οποίες είναι σχεδιασμένες σαν τουρμπίνες για καλύτερη ψύξη των φρένων.