Ειδήσεις

01 Sep, 2020 Ώρα 15:45

Πονοκέφαλος τα κυρτώματα / Ξηλώνονται και διορθώνονται

Thumbnail

Προχωρούν με έλεγχο για τα κυρτώματα και όσα είναι εκτός προτύπου θα επανακατασκευαστούν

Close

Αχρείαστες φθορές σε οχήματα, ταλαιπωρία αλλά και ενδεχόμενους κινδύνους κρύβουν όσα από κυρτώματα είτε δεν έχουν κατασκευαστεί με βάση τα απαραίτητα πρότυπα, είτε απλά έχουν χαλάσει. 

Πονοκέφαλο στους οδηγούς, αλλά και στις αρμόδιες αρχές φαίνεται να προκαλούν τα κυρτώματα οδοστρώματος, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν «φυτρώσει» σε όλη τη Κύπρο – από τη μεγαλύτερη πόλη μέχρι και τη μικρότερη κοινότητα – προκαλώντας προβλήματα στους διερχόμενους οδηγούς, καθώς κάποια από αυτά είτε δεν ακολουθούν τα πρότυπα τα οποία το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει θέσει, είτε χρειάζονται συντήρηση. 

Close

Όπως αναφέρεται σε απαντητική επιστολή του Υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Καρούσου, σε κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή, Κυριάκου Χατζηγιάννη, το Τμήμα Δημοσίων Έργων ενημέρωσε στις 4/2/2020 εκ νέου τους τοπικούς αρμόδιους φορείς για τις Τεχνικές Προδιαγραφές σχετικά με την κατασκευή κυρτωμάτων. Μάλιστα, όπως σημειώνεται έγινε παρουσίαση των νέων αναθεωρημένων τυπικών σχεδίων, ενώ παράλληλα σημειώνεται πως στη σύσκεψη που έγινε προς ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, έχει ζητηθεί όπως κάθε υπηρεσία/τμήμα/δήμος προχωρήσει σε έλεγχο των γεωμετρικών χαρακτηριστικών όλων των υφιστάμενων κυρτωμάτων και υπερυψωμένων πλατό που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα τους με σκοπό τον εντοπισμό τυχόν κατασκευών εκτός προτύπων.

Όπως αναφέρεται σε περίπτωση εντοπιστούν τέτοια, θα προχωρήσουν με ενέργειες για συντήρηση ή/και επανακατασκευή τους. 

Close

 

Με βάση ποια πρότυπα κατασκευάζονται 

Σύμφωνα λοιπόν με απαντητική επιστολή του Υπουργού Μεταφορών, σε ερώτηση του βουλευτή της περιφέρειας Αμμοχώστου, Κυριάκου Χατζηγιάννη, ο οποίος σε κοινοβουλευτική του ερώτηση ζητούσε όπως πληροφορηθεί για τις προδιαγραφές στην κατασκευή οδικών κυρτωμάτων, αναφέρεται πως «η κατασκευή κυρτωμάτων οδοστρώματος, υπερυψωμένων πλατό, υπερυψωμένων διαβάσεων πεζών και η σήμανση/σηματοδότηση τους γίνεται σύμφωνα με τα πρότυπα και τα τυπικά σχέδια που ετοίμασε το Τμήμα Δημοσίων Έργων παλαιότερα (2002-2004) τα οποία κοινοποιούνται στα Τμήματα/Υπηρεσίες/Δήμους στην αρμοδιότητα των οποίων εμπίπτει ο δρόμος που θα κατασκευαστούν τα προαναφερόμενα μέτρα κυκλοφορικής ύφεσης». 

 

Πώς πρέπει να είναι τα κυρτώματα σύμφωνα με τα αναθεωρημένα πρότυπα:

24 Sep, 2020 Ώρα 12:36

H Fiat Chrysler Automobiles προχωρεί με γοργούς ρυθμούς προς την ηλεκτροκίνηση

Thumbnail

Με την παρουσίαση τόσο του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Fiat 500, όσο και των νέων plug-in hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, ο Όμιλος FCA παράλληλα με την ανάπτυξη της εξηλεκτρισμένης γκάμας μοντέλων, αναπτύσσει και μια σειρά πρωτοβουλιών που θα κάνουν πιο πρακτική και προσιτή την ηλεκτροκίνηση. Η νεότερη εξέλιξη σε αυτό το πλάνο αφορά στην εγκατάσταση φορτιστών στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ιταλίας. Στόχος του Ομίλου FCA είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πλαισίου υπηρεσιών που θα καταστήσουν την ηλεκτροκίνηση μια πραγματικά πρακτική, προσιτή και φιλική προς το περιβάλλον λύση αυτοκίνησης. Σε συνέχεια πρωτοβουλιών, όπως η δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου φόρτισης V2G (vehicle-to-grid) στον κόσμο, της εξέλιξης συστημάτων Geofencing, τη δημιουργία εφαρμογών όπως το My Easy Charge για την εύκολη και διαφανή εξόφληση του κόστους φόρτισης, αλλά και πρωτοποριακές συσκευές όπως το easyWallbox, η FCA προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και στην ανάπτυξη των δημόσιων δικτύων φόρτισης.

Close

 

 

Η Leasys, η θυγατρική της FCA Bank που ειδικεύεται στις λύσεις μίσθωσης οχημάτων, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εγκαταστήσει 1.200 φορτιστές στα περισσότερα από 400 σημεία εξυπηρέτησης της εταιρείας. Επιπλέον σε συνεργασία με την Enel X και του Ιταλικούς σιδηρόδρομους, φορτιστές 22-KW θα τοποθετηθούν σε σταθμούς τρένων, ξεκινώντας από τον κεντρικό σταθμό της πόλης του Τορίνο και συνεχίζοντας σε πρώτη φάση στους σταθμούς του Μιλάνο, της Ρώμης, της Νάπολι και του Παλέρμο.  Οι φορτιστές θα βρίσκονται αποκλειστικά στη διάθεση των οδηγών με αυτοκίνητα της Leasys, δίνοντας την ευκαιρία για μια πραγματικά πρακτική και άνετη σύνδεση του σιδηρόδρομου με το αυτοκίνητο.

 

Close

 

Με την ανακοίνωση πριν λίγων εβδομάδων του πρωτοποριακού προγράμματος Dream Garage όπου οι αγοραστές του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 θα μπορούν μέσω της Leasys να έχουν πρόσβαση για βραχυχρόνια μίσθωση σε μια σειρά αυτοκινήτων του Ομίλου FCA, όπως π.χ. τα Jeep Wrangler και οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio, τώρα με την ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης η ομάδα e-Mobility της FCA κάνει ακόμα ένα βήμα που ενισχύει περαιτέρω τις προοπτικές τις ηλεκτροκίνησης.

Με την παρουσίαση των νέων εξηλεκτρισμένων μοντέλων της FCA, η Leasys προχωρά με ταχείς ρυθμούς στον εξηλεκτρισμό του στόλου της, με τον στόχο να είναι μέχρι το τέλος του 2021 αυτός να αποτελείται σε ποσοστό 60% από αμιγώς ηλεκτρικά ή Plug-in Hybrid μοντέλα.