Ειδήσεις

22 May, 2020 Ώρα 23:37

Πού μπορείτε να οδηγήσετε το… τέρας της Mazda

Thumbnail

Το νέο εικονικό αγωνιστικό μοντέλο της Mazda, το Mazda RX-Vision GT3 Concept, είναι διαθέσιμο για ‘download’ στο Gran Turismo Sport από… σήμερα!

Close

Αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Polyphony Digital Inc., το  RX-Vision GT3 Concept είναι το νέο εικονικό αγωνιστικό μοντέλο της Mazda για το δημοφιλές παιχνίδι Gran Turismo Sport του PlayStation 4 της Sony.

_

Close

 

Ακολουθεί τις προδιαγραφές

Close

Βασισμένο στο πρωτότυπο Mazda RX-Vision, που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτων του Τόκυο το 2015, το GT3 Concept έχει τροποποιηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ισχύουν για τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν σε αγώνες του πρωταθλήματος FIA GT3, και τους κανονισμούς του ίδιου του Gran Turismo για την κατηγορία Gr.3.

_

 

Βελτιώσεις

Με την εργοστασιακή καμπίνα και τις πόρτες να έχουν παραμείνει αμετάβλητες, βάσει των κανονισμών του GT3, το εμπρός και πίσω μετατρόχιο καθώς και το πλάτος των φτερών, έχουν αυξηθεί.

Ένας μεγάλος αεραγωγός στο καπό βελτιώνει την αεροδυναμική, συμβάλλοντας παράλληλα και στην καλύτερη ψύξη του κινητήρα, ενώ οι εμπρός και πίσω αεροτομές και ο πίσω διαχύτης, αυξάνουν την κάθετη δύναμη.

Επιπρόσθετα, έχει μειωθεί το συνολικό ύψος και η απόσταση του αυτοκινήτου από τα έδαφος ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη αεροδυναμική απόδοση.

_

 

Συμμετοχή σε πρωτάθλημα της FIA

Η αφαίρεση βαριών υλικών καθώς και περιττών εξαρτημάτων στο εσωτερικό είχε σαν αποτέλεσμα το σημαντικό περιορισμό του βάρους και το χαμήλωμα του κέντρου βάρους, ενώ η τοποθέτηση του νέας γενιάς περιστροφικού κινητήρα με 4 ρότορες, Skyactiv-R, των 570 ίππων, στο κέντρο του αμαξώματος, πέτυχε την ιδανική κατανομή βάρους, 48:52 μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα.

Οι καλύτεροι παίκτες του Gran Turismo Sport, ηλικίας πάνω από 18, που χρησιμοποιούν τα αγωνιστικά της Mazda όπως είναι το RX-Vision GT3 Concept θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο, πιστοποιημένο από τη FIA, πρωτάθλημα Gran Turismo, που θα διεξαχθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, το 2020.

_

 

 

26 Jan, 2021 Ώρα 14:00

Toyota: Θα επιστρέψει το όνομα Celica;

Thumbnail

Η Toyota Celica, ένα από τα πιο δημοφιλή κουπέ που κυκλοφόρησε σε επτά γενιές μεταξύ 1970 και 2006, υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στο προσκήνιο καθώς η ιαπωνική φίρμα ανανέωσε πρόσφατα την κατοχύρωση του ονόματος ενώ υπάρχει έντονη φημολογία γύρω από την πιθανή χρήση του.

Close

Η συζήτηση γύρω από το θέμα της Celica ξεκίνησε το 2017 - και τότε η Toyota είχε ανανεώσει τα δικαιώματα του ονόματος στις ΗΠΑ - ενώ οι φήμες φούντωσαν το 2018 όταν Masayuki Kai, μηχανικός εξέλιξης της Toyota GR Supra είχε δηλώσει ανοιχτά πως θα ήθελαν να επαναφέρουν στην αγορά τα MR2 και Celica.

Έκτοτε δεν είχαμε κάποια εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα, όμως σύμφωνα με το CarBuzz, η νέα κατοχύρωση πατέντας που κατατέθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021 στο United States Patent and Trademark Office (USPTO), ίσως δείχνει πως η Toyota εξετάζει το ενδεχόμενο να ξαναχρησιμοποιήσει το ιστορικό όνομα.

Close

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μετονομαστεί σε Toyota GR Celica ο διάδοχος του GT86, παρόλο που αρχικά οι φήμες ήθελαν το μοντέλο να λέγεται GR86. Οι διαστάσεις και ο χαρακτήρας του πισωκίνητου σπορτσκαρ που θα είναι το δίδυμο αδελφάκι του νέου Subaru BRZ, το καθιστούν ιδανικό για να βαφτιστεί ως Celica, καθώς αυτό το όνομα έχει ακόμα μεγάλη απήχηση σε πολλές αγορές του πλανήτη λόγω της ιστορίας του.

 

Close

Πηγή: Drive.gr