Ειδήσεις

04 Oct, 2023 Ώρα 12:08

Ψήνεται συνεργασία Toyota-Suzuki στα ηλεκτρικά

Thumbnail

Χωρίς συνεργασίες, τα ηλεκτρικά είναι ακόμα μία πολύ ακριβή υπόθεση. Και οι δύο γιαπωνέζικες εταιρίες αποφασίζουν να πάρουν τα μέτρα τους.

Close

Η Toyota και η Suzuki φημολογείται ότι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός compact ηλεκτρικού SUV που θα κυκλοφορήσει το 2025.

Το εγχείρημα αυτό απορρέει από την αυξημένη εστίαση της Toyota στην ηλεκτροκίνηση και την υπάρχουσα συνεργασία της με τη Suzuki, που περιλαμβάνει την αμοιβαία μετατροπή οχημάτων και την ανταλλαγή τεχνολογίας.

Close

Η συνεργασία στοχεύει να αξιοποιήσει την επιτυχία των μικρών ηλεκτρικών οχημάτων στην ιαπωνική αγορά, με σχέδια επέκτασης της διαθεσιμότητάς τους σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Το εικαζόμενο ηλεκτρικό SUV αντλεί έμπνευση από το Toyota bZ Small Crossover Concept, το οποίο παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 ως μέρος της πλήρως ηλεκτρικής σειράς bZ (beyond zero) της Toyota.

Close

Αν και συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαστάσεις και τις προδιαγραφές του οχήματος παραμένουν άγνωστες, αναμένεται να είναι compact, κινούμενο σε μέγεθος μεταξύ του Toyota Aygo X και του Toyota Yaris Cross.

Η χρονική στιγμή της συνεργασίας συμπίπτει με την παρουσίαση του έτοιμου για παραγωγή Suzuki eVX, αν και η παραλλαγή της Suzuki αναμένεται να είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος.

Η Suzuki είναι πιθανό να παράγει τη δική της έκδοση του ηλεκτρικού SUV, στοχεύοντας όχι μόνο στην ιαπωνική αγορά, αλλά και σε παγκόσμιες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας.

Οι πιθανοί ανταγωνιστές σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνουν το EV με βάση το Hyundai Casper και το επερχόμενο VW ID.1, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026.

05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.