Ειδήσεις

27 May, 2021 Ώρα 09:52

Ranger Raptor SE: Ο καλός, ο κακός και ο "badass" της Ford! (βίντεο)

Thumbnail

Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έκανε το σκληροτράχηλο Ranger Raptor Special Edition, στο Spaghetti Western που γυρίσθηκε στην Ισπανία. Η νέα έκδοση έχει αρκετές αλλά μικρές διαφορές από το Ranger Raptor που γνωρίζουμε. Ξεχωρίζουν οι αγωνιστικές λωρίδες, οι μπροστινοί  γάντζοι ρυμούλκησης που έχουν κόκκινο φινίρισμα, τα τόξα των θόλων των τροχών που είναι προτεταμένα.

Close

Οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, οι χειρολαβές των θυρών και η χαρακτηριστική μάσκα όπου αναγράφεται η λέξη Ford υιοθετούν matte black φινίρισμα. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν πιο εντυπωσιακή την εμφάνιση του νέου Ranger Raptor από αυτή της βασικής έκδοσης.

 

Close

 

Σύμφωνα με το σενάριο του βίντεο  με τίτλο «The Good, the Bad and the Bad-RSE», το Ranger Raptor Special Edition ξεφεύγει από τους ληστές σε μία πόλη τύπου Άγριας Δύσης με τη βοήθεια των άλλων μοντέλων της οικογένειας Ranger. Το εντυπωσιακό  Ranger Raptor Special Edition πραγματοποιεί εντυπωσιακά άλματα και ντριφταρίσματα.

Close

Το αυτοκίνητο που πρωταγωνίστησε στα γυρίσματα του Spaghetti Western  διατηρεί τον κορυφαίο 2.0L EcoBlue κινητήρα καθώς επίσης το πλαίσιο της Ford Performance και τις αγωνιστικού τύπου αναρτήσεις.

 

 

O 2.0L EcoBlue Bi-turbo ντίζελ κινητήρα της Ford  αποδίδει 213 ίππους και έχει  ροπή 500 Nm. Κινείται μέσω ενός 10-τάχυτου αυτόματου κιβώτιου, άμεσης απόκρισης  που προέρχεται από την Ford Mustang.

Το Terrain Management System του Ranger Raptor επιτρέπει στους οδηγούς να κινούνται γρήγορα και με ασφάλεια σε μεγάλη ποικιλία εδαφών. Το σύστημα Baja Mode (προέρχεται από το ράλι Baja 1000) και προσφέρεται για γρήγορη Off road οδήγηση.

 

 

Η έκδοση Special Edition έχει φαρδύτερο μετατρόχιο κατά 150 mm και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 51 mm από το Ranger XLT .Έτσι επιτυγχάνει καλύτερες επιδόσεις κατά την κίνηση εκτός δρόμου.

Η ειδικά σχεδιασμένη ανάρτηση χρησιμοποιεί αλουμινένια διπλά ψαλίδια μπροστά και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω, συμπεριλαμβανομένων αμορτισέρ της FOX με σύστημα Position Sensitive Damping που διαχειρίζεται τις δυνάμεις απόσβεσης ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες οδήγησης. Τα ελαστικά παντός εδάφους ελαστικά General Grabber AT3 προσφέρουν πολύ καλή πρόσφυση σε δύσκολα εδάφη. 

 

 

Στο εσωτερικό του διπλοκάμπινου Ranger Raptor Special Edition, εκτός από τις κόκκινες ραφές στο τιμόνι, τον πίνακα οργάνων και τα πάνελ των θυρών ξεχωρίζουν τα στάνταρ δερμάτινα καθίσματα με κοκκώδη υφή που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν άνεση και στήριξη, τόσο σε κακοτράχαλα εδάφη όσο και στον αυτοκινητόδρομο.

Ο πίνακας οργάνων με φινίρισμα Raceway Grey αποτελεί αποκλειστικότητα της έκδοσης Special Edition.

 

 

Εκτός από το Ranger Raptor στο νέο βίντεο δράσης της Ford , που είναι εμπνευσμένο από την ταινία Spaghetti Western, πρωταγωνιστούν και οι νέες εκδόσεις Wolftrak και Stormtrak αλλά και το καθαρόαιμο αγωνιστικό Ranger MS-RT.

Τα μοντέλα για off-road καταστάσεις που «πρωταγωνιστούν» στο βίντεο πηγαίνουν στο όριο αλλά με απόλυτη ασφάλεια. Το Ranger Raptor Special Edition  είναι «στημένο» πάνω σε εξαιρετικά ισχυρό πλαίσιο που να αντέχει στις  υψηλές ταχύτητες. Είναι εφοδιασμένο με ειδικές αναρτήσεις και ειδικά λάστιχα.

 

 

Το νέο pick-up Ranger Raptor Special Edition που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις των επιδόσεων και των off-road εξορμήσεων.

Ο Stefan Muenzinger, manager, Ford Performance, Ford Ευρώπης δήλωσε: «Το νέο Ranger Raptor Special Edition προσθέτει ένα ακόμα πιο δραματικό στυλ στο σκληροτράχηλο pick-up μας, με μοναδικές εξωτερικές πινελιές και αναβαθμίσεις στην καμπίνα που το καθιστούν ακόμα πιο ξεχωριστό και επιθυμητό.Ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχτούν το στυλ και οι off-road ικανότητες του Ranger Raptor Special Edition ήταν να πρωταγωνιστήσει στο δικό του Spaghetti Western.»

 

 

Πηγή: Zougla.gr

24 Jul, 2025 Ώρα 17:09

Τζιωρτζής: «Όλα έτοιμα για την διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR»

Thumbnail

«Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα, το καλύτερο μισό της χρονιάς που είχαμε από το 2020 στην ανώτατη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR» τόνισε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (24/7) για τον απολογισμό της πορείας του στο πρώτο μισό του 2025 στην έκτη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΝASCAR.

Close

 

 

Ο Κύπριος οδηγός μετά από τους πρώτους τρεις αγώνες σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία βρίσκεται στην 8η θέση της γενικής κατάταξης με 164 βαθμούς, μόλις δύο πίσω από την έκτη θέση και σε κοντινή απόσταση από την τριάδα. «Είχαμε συνέχεια καλούς τερματισμούς και μαζέψαμε πολλούς βαθμούς που μας βάζουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος» ανέφερε ο Τζιωρτζής και πρόσθεσε: «Αν αφαιρέσουμε τα δύο χειρότερα αποτελέσματα, που αναγκαστικά θα αφαιρεθούν μετά τον επόμενο αγώνα στην Τσεχία τέλος Αυγούστου, η διαφορά μηδενίζεται».

Ο Κύπριος επαγγελματίας οδηγός εστίασε επίσης και στο γεγονός ότι με τις βελτιωμένες ρυθμίσεις που έγιναν στο αυτοκίνητό του, HTFX Ford Mustang, από τον προηγούμενο αγώνα στην πίστα Brands Hatch στην Αγγλία αλλά και στα δοκιμαστικά που έγιναν, θα ενισχυθεί η προσπάθειά του να βρεθεί στο βάθρο στους τρεις αγώνες που ακολουθούν για την ολοκλήρωση της χρονιάς. 

Close

 

 

Εξάλλου, τόνισε ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τη συνέπεια και τη σταθερότητα που δείχνει η νέα του ομάδα, η γαλλική SPEEDHOUSE. «Μου δίνει ένα αυτοκίνητο που δεν με προδίδει με μηχανικά προβλήματα και τους ευχαριστώ πολύ.  Σίγουρα να είσαι σε μία καινούργια ομάδα δεν είναι το πιο εύκολο να δεις τα αποτελέσματα από την αρχή, γι’ αυτό είναι θετικό ότι πλέον η διεκδίκηση του τίτλου είναι κοντά» σχολίασε και συμπλήρωσε με έμφαση: «Να είστε σίγουροι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε να το πετύχουμε και τον ερχόμενο Οκτώβριο εδώ μπροστά να είναι η κούπα του Πρωταθλητή Ευρώπης».

 

 

Διπλοί βαθμοί στους δύο τελευταίους αγώνες

Η σεζόν θα συνεχιστεί με τον τέταρτο αγώνα που θα γίνει στις 30-31 Αυγούστου στην πίστα Autodrom Most στην Τσεχία όπου μέχρι τότε απομένουν ακόμη τρία δοκιμαστικά με την ομάδα. Έπειτα θα ακολουθήσουν τα ημιτελικά στη Motorsport Arena Oschersleben στην Γερμανία στις 20-21 Σεπτεμβρίου και ο τελικός στη Circuit Zolder στο Βέλγιο στις 11-12 Οκτωβρίου. «Οι ημιτελικοί και οι τελικοί είναι οι σημαντικότεροι αγώνες της χρονιάς, αφού οι βαθμοί σε αυτούς τους αγώνες μετράνε διπλοί» σημειώνει ο Τζιωρτζής.

Προανήγγειλε ευχάριστα νέα 

Στο μεταξύ, ο Κύπριος οδηγός προανάγγειλε και την άφιξη στην Κύπρο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, οπότε και θα ανακοινωθούν ευχάριστα νέα που έχουν προκύψει για εκπλήρωση ενός μεγάλου στόχου που έχει τεθεί εδώ και καιρό. Περισσότερα θα αποκαλυφθούν τον Νοέμβριο.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής ευχαρίστησε και όσους βρίσκονται δίπλα του στην προσπάθεια για επίτευξη των στόχων του. Τον Πλατινένιο Χορηγό, την εταιρεία HTFX και τους υποστηρικτές ALCO Filters, Psaltis Auto Parts, Panayiotides Gifts, Televantos Used Trucks, Sana Hiltonia και πίστα Daytona Raceway.

 

Close