Ειδήσεις

10 Jul, 2024 Ώρα 14:18

Red Dot Design Award για το Hyundai SANTA FE XRT!

Thumbnail

Στη σειρά των Red Dot Design Awards έρχεται να προστεθεί η νέα διάκριση της Hyundai, με το Santa Fe XRT Concept, που εξασφάλισε ακόμα ένα βραβείο Red Dot Design, στην κατηγορία “Αυτοκίνητα”.

Close

“Είναι μια εξαιρετική τιμή, αυτή η αναγνώριση από τα Red Dot Design Awards για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του πειραματικού μας μοντέλου”, δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομάδας Σχεδιασμού της Hyundai. “Αυτή η τιμή έρχεται να επιβραβεύσει τα εκπληκτικά επιτεύγματα και την αφοσίωση των ταλαντούχων σχεδιαστών μας. Εργάστηκαν αδιάκοπα μαζί με τους μηχανικούς μας στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης. Η βράβευση υπογραμμίζει επίσης την αξία της μάρκας Hyundai ανά το παγκόσμιο”, ολοκλήρωσε.

Το Santa Fe XRT Concept, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μαζί με το νέο Santa Fe, το 2023, είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις ανάγκες των οδηγών που λατρεύουν την περιπέτεια. Το XRT ανταποκρίνεται εξαιρετικά σε ανταγωνιστικό, δύσκολο έδαφος με αυτοπεποίθηση και άνεση. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εξάπτει το απόλυτο πνεύμα της περιπέτειας ικανοποιώντας όλων των ειδών τις ανάγκες μιας τέτοιας πρόκλησης.

Close
09 Jul, 2024 Ώρα 17:31

Επιβιβαστείτε στο μαγικό κόσμο του Goodwood Festival of Speed!

Thumbnail

Μερικές μέρες έμειναν πριν ανοίξει τις πύλες του το Goodwood Festival of Speed του 2024 στο Δυτικό Σάσεξ της Μεγάλης Βρετανίας. Στις 11-14 Ιουλίου, η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας θα χτυπάει στο Goodwood FOS, την απόλυτη γιορτή της ταχύτητας και της αδρεναλίνης.

Close

Το Goodwood Festival of Speed είναι ίσως η πιο σημαντική εκδήλωση στον κόσμο του αυτοκινήτου προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες φίλους της ταχύτητας.

Δεν είναι απλά ένας αγώνας ή μια παρέλαση εξωτικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, αλλά είναι περισσότερο ένας φόρος τιμής σε εκείνους που με το πάθος τους μας χάρισαν αυτό που σήμερα απολαμβάνουμε στις πίστες των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων σε όλο τον κόσμο.

Close

 

 

Ο Δούκας του Ρίτσμοντ και το κυνήγι

Η ιστορία του Goodwood FOS ξεκινάει τον 17ο αιώνα όταν ο τότε Δούκας του Ρίτσμοντ αποφάσισε να δημιουργήσει μια εξοχική κατοικία στην περιοχή του Δυτικού Σάσεξ για να απολαμβάνει το κυνήγι. Το οίκημα και η αγροτική έκταση που το συνόδευε πέρασε κληρονομικά από Δούκα σε Δούκα ώσπου φτάσαμε στο 1993 να αναλάβει την περιοχή ο 11ος κατά σειρά Δούκας του Ρίτσμοντ.

 

 

Ο Λόρδος Μάρτς μαζί με τη σύζυγό του, αποφάσισαν να ανακατασκευάσουν όλες τις εγκαταστάσεις του κτήματος (στάβλους, ξενώνες κλπ) έχοντας όμως ένα μεγαλύτερο όραμα. Θέλησαν να δημιουργήσουν έναν χώρο ανοιχτό για όποιον ήθελε να γνωρίσει την αγγλική επαρχία και κυρίως ήθελαν να φέρουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην περιοχή.

Κατασκεύασαν λοιπόν την περίφημη Ανάβαση του Goodwood, μια διαδρομή 1,9 χιλιομέτρων η οποία μαζί με τους ξενώνες, τα εστιατόρια και όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις θα δημιουργούσε ένα μοναδικό event για τους παθιασμένους λάτρεις του αυτοκινήτου.

 

 

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1993 με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών, ωστόσο η απήχηση ήταν τεράστια καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 25.000 επισκέπτες.

Τα επόμενα χρόνια υπήρξαν προσθήκες που μεγάλωσαν την εκδήλωση ώσπου φτάσαμε πλέον το Goodwood FOS να αποτελεί ένα όνειρο για κάθε άνθρωπο που αγαπάει τους αγώνες, τα αυτοκίνητα και την ταχύτητα.

Παρέλαση θρυλικών αυτοκινήτων και θρυλικών οδηγών

Το τριήμερο του Goodwood FOS οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν φυσικά το αγωνιστικό μέρος της Ανάβασης. Από την Ανάβαση του Goodwood θα παρελάσουν και φέτος σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών όπως και θρυλικά παλαιά μοντέλα που τίμησαν τους αγώνες από τις αρχές του 19ου αιώνα.

 

Close

 

Παράλληλα όμως θα θαυμάσουν από κοντά και θα αγγίξουν σπάνια αγωνιστικά αυτοκίνητα από τον κόσμο της Formula 1, όπως οι σύγχρονες Ferrari, McLaren και Mercedes, από το WRC και το WEC.

Εκτός από τα εξωτικά οχήματα, το χαλαρό κλίμα που επικρατεί στο Goodwood FOS δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με αστέρια των αγώνων που κυριαρχούν στην παγκόσμια σκηνή στις μέρες μας, όπως και θρύλους του παρελθόντος.

 

 

Ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι του event είναι η παρουσίαση ειδικών εκδόσεων σε αυτοκίνητα όλων των κατασκευαστών, όπως και πρωτότυπα μοντέλα που μόνο εκεί θα μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης.

Από ένα τόσο μεγάλο γεγονός δε θα μπορούσε να λείπει η σύγχρονη τεχνολογία. Οι άνθρωποι του Goodwood FOS φέτος θα συνεργαστούν με το STEM με στόχο να παρουσιαστούν εκεί ρομποτικές τεχνολογίες που θα μας δείξουν το μέλλον της κινητικότητας.

Και επειδή το Goodwood Festival of Speed είναι μια μεγάλη γιορτή, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη διασκέδαση. Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ υπάρχουν αμέτρητες μουσικές εκδηλώσεις, παιχνίδια και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και σεμινάρια οδήγησης και τεχνολογίας.

Η 11η Ιουλίου που ξεκινάει το φετινό Goodwood FOS πλησιάζει!