Ειδήσεις

07 Sep, 2019 Ώρα 16:36

Ρεκόρ στο Nurburgring από την ηλεκτρική Porsche Taycan

Thumbnail

Το εργοστάσιο της Porsche συνεχίσει να μας εκπλήσσει τόσο με την τεχνολογία που εφαρμόζει στα μοντέλα της όσο και με τις επιδόσεις τους. Αυτή τη φορά σειρά έχει η πλήρως ηλεκτρική Porsche Taycan. Πριν την επίσημη παρουσίασή της η Taycan κατάφερε να πετύχει ρεκόρ γύρου για τα τετράθυρα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη φημισμένη και καθόλα απαιτητική πίστα του Nurburgring.

Close

 

 

Με αυτό τον τρόπο, η Porsche, μας επιβεβαιώνει ότι τα αυτοκίνητα της δεν γίνονται μόνο πιο «καθαρά» αλλά και ταχύτερα με την βοήθεια της ηλεκτροκίνησης. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πριν από μερικές ημέρες ήταν η Cayenne Turbo S E-Hybrid, η οποία πέτυχε ένα ασυνήθιστο ρεκόρ γύρου στην υπό κατασκευή πίστα Gotland Ring, στην Σουηδία. Τώρα η Taycan καταγράφει ένα νέο ρεκόρ για τα τετράθυρα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Nürburgring, με χρόνο 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος αυτός είναι μόνο τέσσερα δευτερόλεπτα πιο αργός από αυτόν της Panamera Turbo, η οποία έκανε έναν γύρο στην «Πράσινη Κόλαση» με χρόνο 7:38 τον Ιούνιο του 2016.

 

Close

 

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο οδηγούσε ο επίσημος δοκιμαστής της Porsche Lars Kern, ο οποίος κινήθηκε στη διαδρομή των 20,6 χλμ της πίστας. Όπως θυμάστε, η εταιρεία κατέχει επίσης το ρεκόρ στο Nürburgring με την 919 Hybrid Evo, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο ειδικά τροποποιημένο για την πίστα αυτή. Πριν από ένα χρόνο, ο οδηγός της Porsche, Timo Bernhard, πέτυχε χρόνο σε 5 λεπτά και 19,55 δευτερόλεπτα.

 

 

Η Taycan, που πέτυχε το ρεκόρ ήταν μία παραλλαγή του αυτοκινήτου που θα δούμε στην παραγωγή με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (ένα για κάθε άξονα) με συνολική απόδοση 600 ίππων. Εξοπλισμένο με σύστημα τετρακίνησης και σύστημα διεύθυνσης σε όλους τους τροχούς, το EV είχε τροχούς 21 ιντσών. Κοινό με το όχημα παραγωγής είναι το «Porsche 4D-Chassis Control», το οποίο θα αναλύει και να συγχρονίζει σε πραγματικό χρόνο όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του sedan (ενεργητική ανάρτηση αέρα, ηλεκτρομηχανική ρύθμιση στις αντιστρεπτικές ράβδους) τα οποία θα λειτουργούν από κοινού για την επίτευξη την καλύτερης δυνατής οδικής συμπεριφοράς.

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της Taycan θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη την ερχόμενη βδομάδα.

 

05 Jun, 2020 Ώρα 12:52

Ξεπούλησε σε 4 λεπτά το Honda Civic Type-R Limited Edition

Thumbnail

Η ευκαιρία για την απόκτηση ενός συλλεκτικού Honda Civic Type-R στον Καναδά είχε ένα χρονικό παράθυρο μόλις τεσσάρων λεπτών όσο δηλαδή χρειάστηκε για να συμπληρωθούν οι προπαραγγελίες των 100 διαθέσιμων αυτοκινήτων.

Close

Το Civic Type-R έχει ένα στρατό ένθερμων οπαδών σε όλο τον πλανήτη και όχι χωρίς λόγο καθώς για πολλές δεκαετίες αποτελεί την απόλυτη έκφραση του σκληροπυρηνικού hot-hatch. Η τελευταία γενιά δεν αποτελεί εξαίρεση και βέβαια η είδηση για τη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης περιορισμένης παραγωγής ήταν αρκετή για να βάλει πολλούς στην πρίζα.

 

Close

 

Η έκδοση Limited Edition με το χαμηλότερο βάρος και τα ακόμα πιο καθαρόαιμα χαρακτηριστικά θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων σε ορισμένες αγορές και μέχρι στιγμής έχει γίνει ανάρπαστη. Στην περίπτωση του Καναδά μάλιστα η ευκαιρία για την απόκτηση ενός τέτοιου Type-R διήρκησε μόλις τέσσερα λεπτά. Τόσο χρειάστηκε από τη στιγμή που άνοιξε η διαδικτυακή λίστα προπαραγγελιών μέχρι να εξαντληθούν τα 100 αντίτυπα που θα διατεθούν στην αγορά του Καναδά. Μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε πως για να θεωρηθεί έγκυρη μια προπαραγγελία ο ενδιαφερόμενος έπρεπε να καταθέσει και μια εγγύηση 1000 δολαρίων.

Close

 

 

Θυμίζουμε πως το Type-R Limited Edition θα προσφέρεται αποκλειστικά σε κίτρινη απόχρωση και θα είναι ελαφρύτερο λόγω της χρήσης ελαφρύτερων σφυρήλατων ζαντών της BBS αλλά και λόγω της αφαίρεσης αρκετών ηχομονωτικών υλικών, του πίσω υαλοκαθαριστήρα, του συστήματος πολυμέσων και του κλιματισμού.

 

Πηγή: Newsauto