Ειδήσεις

06 Mar, 2023 Ώρα 10:19

Το Renault Scenic Vision κερδίζει το βραβείο «The future is here»

Thumbnail

Το Renault Scenic Vision είναι ο νικητής της πρώτης έκδοσης του βραβείου «The FUTURE is HERE» από τον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό οργανισμό AUTOBEST. Η απόφαση μετά από μια εις βάθος έρευνα που διενεργήθηκε από τα μέλη της κριτικής επιτροπής του AUTOBEST, μέλος της οποίας είναι και ο δημοσιογράφος Πέτρος Σουτζιής. Η απόφαση επιβεβαιώθηκε από τον διακεκριμένο σχεδιαστή Frank Stephenson, Πρόεδρο του συγκεκριμένης επιτροπής του οργανισμού. Τα μέλη εξέτασαν αρκετά πρωτότυπα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο για να δουν πέρα από την απλή σχεδίαση και πόσο βιώσιμα και ρεαλιστικά ήταν τα χαρακτηριστικά και τα στοιχεία τους στον κόσμο του αυτοκινήτου.

Close

 

 

«Εμβαθύνουμε την έρευνά μας για να κατανοήσουμε πόσο ρεαλιστικά είναι αυτά τα πρωτότυπα αυτοκίνητα και πόσο έτοιμα είναι για παραγωγή και εφαρμογή στην πραγματικότητα. Αυτή η ανάλυση περιλαμβάνει το ποσοστό των ανακυκλωμένων υλικών και την έκταση της δυνατότητας ανακύκλωσης του οχήματος και των εξαρτημάτων μετά από τακτική χρήση. Εμείς ψάχνουμε να ανακαλύψουμε επαναστατικές τεχνολογίες σε οποιοδήποτε μέρος του concept που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την απλοποίηση της παραγωγής χωρίς αντίκτυπο από άνθρακα. Ο οργανισμός AUTOBEST ήταν πάντα πολύ ευαίσθητος στην ενεργειακή απόδοση και την παραγωγή αυτοκινήτων», δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Dan Vardie. Ο σχεδιαστής Frank Stephenson δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα AUTOBEST επέλεξε το Scenic Vision. Για όλους τους λόγους που ανέφερε ο Dan Vardie, και ακόμη περισσότερο, συμφωνώ ολόψυχα και υποστηρίζω αυτή την επιλογή».

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, ο Luca de Meo, CEO του Ομίλου Renault  δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που λαμβάνουμε το νέο βραβείο «The FUTURE is HERE» από τον AUTOBEST. Ως κατασκευαστής αυτοκινήτων, έχουμε την ευκαιρία, χάρη στην τεχνογνωσία, το όραμα και τη δημιουργικότητα των ομάδων μας, να αλλάξουμε τα πράγματα προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη και απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα των προϊόντων μας. Σήμερα, το Scenic Vision ενσωματώνει τη δέσμευση της μάρκας Renault και των ομάδων της σε μια νέα στρατηγική ESG και στους τρεις πυλώνες της: περιβάλλον, ασφάλεια και συμπερίληψη. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό πρωτότυπο αυτοκίνητο και αποδεικνύει ότι μπορούμε να το κάνουμε. Είμαστε ήδη στο σωστό δρόμο!»

Close

Το Scenic Vision concept είναι η πρώτη στον κόσμο ιδέα πρόωσης επέκτασης εμβέλειας με το σύστημα Electric H2. Οι ειδικοί της Renault συνένωσαν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία Li Io με κυψέλη καυσίμου υδρογόνου. Το Scenic Vision Concept είναι γεμάτο με καινοτόμες τεχνολογίες, πρωτοποριακή σχεδίαση και χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.  

Close
05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.