Ειδήσεις

06 Mar, 2023 Ώρα 10:19

Το Renault Scenic Vision κερδίζει το βραβείο «The future is here»

Thumbnail

Το Renault Scenic Vision είναι ο νικητής της πρώτης έκδοσης του βραβείου «The FUTURE is HERE» από τον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό οργανισμό AUTOBEST. Η απόφαση μετά από μια εις βάθος έρευνα που διενεργήθηκε από τα μέλη της κριτικής επιτροπής του AUTOBEST, μέλος της οποίας είναι και ο δημοσιογράφος Πέτρος Σουτζιής. Η απόφαση επιβεβαιώθηκε από τον διακεκριμένο σχεδιαστή Frank Stephenson, Πρόεδρο του συγκεκριμένης επιτροπής του οργανισμού. Τα μέλη εξέτασαν αρκετά πρωτότυπα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο για να δουν πέρα από την απλή σχεδίαση και πόσο βιώσιμα και ρεαλιστικά ήταν τα χαρακτηριστικά και τα στοιχεία τους στον κόσμο του αυτοκινήτου.

Close

 

 

«Εμβαθύνουμε την έρευνά μας για να κατανοήσουμε πόσο ρεαλιστικά είναι αυτά τα πρωτότυπα αυτοκίνητα και πόσο έτοιμα είναι για παραγωγή και εφαρμογή στην πραγματικότητα. Αυτή η ανάλυση περιλαμβάνει το ποσοστό των ανακυκλωμένων υλικών και την έκταση της δυνατότητας ανακύκλωσης του οχήματος και των εξαρτημάτων μετά από τακτική χρήση. Εμείς ψάχνουμε να ανακαλύψουμε επαναστατικές τεχνολογίες σε οποιοδήποτε μέρος του concept που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την απλοποίηση της παραγωγής χωρίς αντίκτυπο από άνθρακα. Ο οργανισμός AUTOBEST ήταν πάντα πολύ ευαίσθητος στην ενεργειακή απόδοση και την παραγωγή αυτοκινήτων», δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Dan Vardie. Ο σχεδιαστής Frank Stephenson δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα AUTOBEST επέλεξε το Scenic Vision. Για όλους τους λόγους που ανέφερε ο Dan Vardie, και ακόμη περισσότερο, συμφωνώ ολόψυχα και υποστηρίζω αυτή την επιλογή».

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, ο Luca de Meo, CEO του Ομίλου Renault  δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που λαμβάνουμε το νέο βραβείο «The FUTURE is HERE» από τον AUTOBEST. Ως κατασκευαστής αυτοκινήτων, έχουμε την ευκαιρία, χάρη στην τεχνογνωσία, το όραμα και τη δημιουργικότητα των ομάδων μας, να αλλάξουμε τα πράγματα προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη και απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα των προϊόντων μας. Σήμερα, το Scenic Vision ενσωματώνει τη δέσμευση της μάρκας Renault και των ομάδων της σε μια νέα στρατηγική ESG και στους τρεις πυλώνες της: περιβάλλον, ασφάλεια και συμπερίληψη. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό πρωτότυπο αυτοκίνητο και αποδεικνύει ότι μπορούμε να το κάνουμε. Είμαστε ήδη στο σωστό δρόμο!»

Close

Το Scenic Vision concept είναι η πρώτη στον κόσμο ιδέα πρόωσης επέκτασης εμβέλειας με το σύστημα Electric H2. Οι ειδικοί της Renault συνένωσαν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία Li Io με κυψέλη καυσίμου υδρογόνου. Το Scenic Vision Concept είναι γεμάτο με καινοτόμες τεχνολογίες, πρωτοποριακή σχεδίαση και χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.  

Close
28 Mar, 2023 Ώρα 09:39

Ξεχάστε τα Subaru STi, το μέλλον είναι τα STe

Thumbnail

Η ιστορία του STi, που σημαίνει Subaru Tecnica International, ξεκινά το 1988 με την ίδρυση του σχετικού τμήματος για τη δημιουργία των ικανότερων σε επιδόσεις εκδόσεων.

Close

Μέχρι το 2006 μάλιστα, το STi ήταν με πεζό το «i», ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται με κεφαλαίο. Τώρα, με τη Subaru να καταθέτει αίτηση για την κατοχύρωση ως εμπορικό σήμα του Ste, με τη μορφή που το βλέπουμε πιο κάτω, φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στην ιστορία της σπουδαίας ιαπωνικής μάρκας.

 

Close

 

Περίπου ένα χρόνο πριν, η Subaru είχε ανακοινώσει πως δεν θα υπάρχει WRX STI για την τρέχουσα γενιά του Impreza, δηλώνοντας ότι η μάρκα κοιτάζει το μέλλον με βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση και πρακτικά «τελειώνοντας» στο τμήμα STI που είναι το αντίστοιχο του «Μ» της BMW. Με τα τρέχοντα δεδομένα πάντως, είναι λίγο νωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη αναφορικά με το πρώτο μοντέλο που θα έχει το νέο λογότυπο.

Close

 

 

Ούτως ή άλλως, αυτή τη στιγμή η Subaru έχει ένα μόνο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αυτό είναι το Solterra που κατασκευάζεται από την Toyota, η οποία το έχει και εκείνη στη γκάμα της ως bZ4X. Αυτό σημαίνει ότι μια έκδοση SΤe του Subaru Solterra μπορεί και να είναι αυτή που θα μεταφέρει τη Subaru στη νέα ηλεκτρική εποχή με έκδοση υψηλής απόδοσης και επιδόσεων.

 

 

Πηγή: newsauto