Ειδήσεις

11 Dec, 2019 Ώρα 12:01

Σε ανοδική πορεία πωλήσεων η Porsche για το 2019

Thumbnail

Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019, η Porsche AG αύξησε, για μία ακόμη φορά, τα έσοδα από πωλήσεις κατά 7%, με συνολικές απολαβές 20,49 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Το λειτουργικό κέρδος αυξήθηκε στα 3,35 δισ. Ευρώ ενώ η απόδοση των πωλήσεων έφτασε το 16,3%. Οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 3%, με την εταιρεία να παραδίνει 202.318 οχήματα στους πελάτες μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σημαντικό είναι και το ότι, κατά 2019, το εργατικό δυναμικό της εταιρείας αυξήθηκε κατά επτά τοις εκατό με 34.675 εργαζόμενους τη στιγμή που άλλοι κατασκευαστές προχωρούν σε μειώσεις προσωπικού.

Close

 

 

Στα τρία πρώτα τρίμηνα του 2019, η Porsche AG διέθεσε 202.318 οχήματα παγκοσμίως, αντιστοιχώντας σε αύξηση κατά 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι σειρές Cayenne και Macan απολάμβαναν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση με την πρώτη να πετυγχαίνει τη μεγαλύτερη άνοδο που έφτασε το ποσοστό του 25% (62.022 οχήματα). Ένα μοντέλο που ξεκίνησε πρόσφατα να κυκλοφορεί και σε έκδοση Coupé – και σαν plug-in υβριδικό. Παράλληλα 73.967 οχήματα Macan παραδόθηκαν στους πελάτες, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

Close

 

Η Porsche κατάφερε να διατηρήσει τη θέση της στην Κίνα και τις ΗΠΑ - παρά την γενικά ασθενέστερη οικονομική κατάσταση και στις δύο αγορές. 64.237 οχήματα παραδόθηκαν σε πελάτες στην Κίνα τους πρώτους εννέα μήνες, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Στις ΗΠΑ - η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Porsche - οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 6% στις 45.062 μονάδες. Συνολικά, τα αυτοκίνητα της Porsche παραμένουν δημοφιλή στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού, Αφρικής και Μέσης Ανατολής όπου πραγματοποιήθηκε παράδοση 86.235 οχημάτων, που αντιστοιχούσαν σε τοπική αύξηση έντεκα τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Μέχρι το τέλος του 2019, η Porsche αναμένει αύξηση των παραδόσεων και η εταιρεία αναμένει επίσης μια μικρή αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις.. Η Porsche παρουσίασε το πρώτο ηλεκτροκίνητο σπορ αυτοκίνητο, την Taycan, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η παράδοση των Taycan θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ από τα τέλη του 2019 και θα διατίθεται στις αντιπροσωπείες στην Ευρώπη τους πρώτους μήνες του 2020.  

29 Sep, 2020 Ώρα 14:32

O ΣΕΜΟ τίμησε τον κ. Πέτρο Κρασσά - Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Thumbnail

Πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΜΟ, μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), κατά την οποία δόθηκε τιμητική πλακέτα στον τέως Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Πέτρο Κρασσά, ως ένδειξη εκτίμησης για την πολύχρονη και πολυσήμαντη προσφορά του.

Close

 

 

Άλλα θέματα που απασχόλησαν τη Συνέλευση ήταν οι τάσεις της αγοράς οχημάτων στην Κύπρο, οι διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις με τις συντεχνίες, η νέα τάση για προώθηση ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και οι εθνικοί στόχοι εκπομπών ρύπων από μεταφορές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Close

Στη συνέλευση έγιναν εκλογές όπου ψηφίστηκε νέο ΔΣ για την περίοδο 2020-2022 με την ακόλουθη σύνθεση:

Πρόεδρος:      Αλέξης Άννινος          (CIC)   

Αντιπρόεδρος: Γιάννος Λούτσιος       (A. Loutsios & Sons Ltd)

Γραμματέας:   Xριστιάνα Διογένους   (UNICARS)

Ταμίας:          Dickran Ouzounian      (Dickran Ouzounian & Co)

Mέλος:           Σώτος Τρικωμίτης       (Α.Ι.Τrikomitis Ltd)

Mέλος:           Κωνσταντίνος Χειλίδης (Geo. Pavlides & Araouzos)

Μέλος:           Γιώργος Κοζάκος         (CTC Automotive)

Mέλος:           Κόδρος Πηλακούτας    (Char.Pilakoutas & Son)