Ειδήσεις

09 Jun, 2021 Ώρα 14:14

Sébastien Buemi: Η ζωή μου με ένα Nissan LEAF

Thumbnail

Από την ευθεία εκκίνησης τερματισμού στον πρωινό δρόμο σχολείου/δουλειάς, ο Sébastien Buemi, ένας από τους πιο πετυχημένους οδηγούς του πρωταθλήματος Formula E, ένταξε για τα καλά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην προσωπική του ζωή.

Close

Έχοντας ζήσει για τα καλά την χαρά των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην πίστα, ο Sébastien μοιράζεται μαζί μας το πώς απολαμβάνει μέρα με την μέρα το Nissan LEAF του στην νέα σειρά  «My Life With a Nissan LEAF».

 

Close

 

Σαν πρέσβης της ηλεκτρικής κινητικότητας, το πάθος του Sébastien βαδίζει παράλληλα με αυτό της Nissan. “Οδηγώ ηλεκτρικά κάθε μέρα, όχι μόνο όταν βρίσκομαι στις πίστες. Όταν πηγαίνω τα παιδιά σχολείο ή απλά κάνω ψώνια στην πόλη που διαμένω στην Ελβετία, το Nissan LEAF μου δίνει την ευχέρεια να ζήσω την χαρά ενός EV μακριά από τους αγώνες» δηλώνει ο Ελβετός.

Close

 

 

Ένα από τα απολαυστικότερα σημεία του να οδηγείς ένα LEAF, όπως εξηγεί ο οδηγός της Nissan, είναι να ανακαλύπτεις πόση απόσταση μπορείς να καλύψεις με γεμάτη μπαταρία. Το 70% των ιδιοκτητών ενός EV, δήλωσαν πως η απόσταση ήταν πολύ καλύτερη και μεγαλύτερη από ότι πίστευαν πριν το αγοράσουν. Ταυτόχρονα ο Sébastien, εξηγεί πόσο εύκολη είναι η εμπειρία φόρτισης ελέω όλων διαφόρων τροπών που σου παρέχονται για να φορτίσεις το αυτοκίνητο σου σήμερα. Και αυτό, παράλληλα με την υποδομή σταθμών φόρτισης να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. «Τα τελευταία 10 χρόνια η υποδομή των σταθμών φόρτισης πολλαπλασιάστηκε σε μέγεθος. Ακόμη και στην Ελβετία, όπου διαμένω, είναι πολύ εύκολο να βρω στον δρόμο μου σημείο φόρτισης».

 

 

Μαζί με τον Ελβετό, την εμπειρία αυτή την ζουν επίσης ο προπονητής της Manchester City Pep Guardiola και ο ποδοσφαιριστής της Real Madrid Eden Hazard. O Tommaso Volpe, Διευθυντής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Nissan Global για την Formula E δήλωσε: «Για μας το πρωτάθλημα Formula E έχει να κάνει με τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και το περιβάλλον. Χαίρομαι πολύ που βλέπω τον Sébastien να εφαρμόζει την ιδεολογία που έχουμε στην πίστα και στην καθημερινότητα του, υπογραμμίζοντας το πώς όλοι μπορούν να την εφαρμόσουν έχοντας ένα Nissan LEAF στην ζωή τους. Ο στόχος της Nissan είναι να μεταφέρουμε όλη την γνώση και εμπειρία μας από τις πίστες στους καθημερινούς δρόμους».

 

23 Jun, 2021 Ώρα 11:00

Με πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας η Audi

Thumbnail

Οι τελευταίες επίσημες πληροφορίες που έρχονται απευθείας από τα κεντρικά της Audi στο Ingolstadt της Γερμανίας, επιβεβαιώνουν τα όσα μάθαμε πριν λίγους μήνες, με την premium αυτοκινητοβιομηχανία να σταματά την εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2026. Η παραγωγή τους θα συνεχίσει και μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, αλλά θα αφορά ήδη υπάρχουσες θερμικές μονάδες της γκάμας.

Close

Σύμφωνα με ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, τα σημερινά A3 και Α4 θα αντικατασταθούν από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα μεγαλύτερα Α5 και Α6. Το τελευταίο αυτοκίνητο της γκάμας το οποίο θα εξοπλιστεί με καινούργια θερμική μονάδα ισχύος θα είναι το επόμενης γενιάς Q8, η παραγωγή του οποίου θα ολοκληρωθεί το 2032. Μέχρι τότε όλη η γκάμα θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως.

Το πλάνο της γερμανικής μάρκας έχει ως στόχο την ύπαρξη 20 διαφορετικών αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων έως το 2025 και την πώληση τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων μονάδων που να βασίζονται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών PPΕ, την οποία η Audi έχει εξελίξει σε συνεργασία με την Porsche.

Close

Εάν αυτοί οι στόχοι υλοποιηθούν, τότε τοποθετούν την εταιρεία με τους τέσσερις δακτυλίους στο σήμα, μπροστά και από τους δύο κύριους ανταγωνιστές της, την BMW και την Mercedes-Benz, στον αγώνα της ηλεκτρικής εποχής. Αυτό γιατί η πρώτη έχει ως στόχο το 50% των συνολικών της πωλήσεων να αφορά ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030, ενώ η δεύτερη δεν έχει ανακοινώσει καν επίσημο στρατηγικό πλάνο για το εξηλεκτρισμένο μέλλον της. Μία premium μάρκα η οποία φαίνεται να βρίσκεται πιο μπροστά ακόμη και από την Audi, είναι η Jaguar, με την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία να δηλώνει πως θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως έως το 2025.

 

Close