Ειδήσεις

01 Nov, 2019 Ώρα 11:13

Σχολείο ασφαλούς οδήγησης Μοτοσικλέτας αυτό το Σαββατοκύριακο στην Achna Speedway

Thumbnail

Tο γνωστό Σχολείο Ασφαλούς Οδήγησης Μοτοσικλέτας Riding School Θανάσης Χούντρας διοργανώνεται και πάλι στην Κύπρο από τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας ΛΗΔΡΑ το Σάββατο 2.11.2019 και την Κυριακή 3.11.2019 από η ώρα 8:00π.μ μέχρι τις 5:30μ.μ, στην πίστα Achna Speedway.

Close

Το Σάββατο θα διεξαχθεί το Riding 1 και το Riding 2. Την Κυριακή θα διεξαχθεί εκ νέου το Riding 2 και το Riding 3.  

Το Riding 1 εμπεδώνει στον οδηγό το σωστό «πρόγραμμα» για την οδήγηση μοτοσικλέτας ώστε να οδηγεί σωστά και να είναι ασφαλής.

Close

Το Riding 2 αφορά πιο εξελιγμένη οδήγηση και απευθύνεται σε οδηγούς που έχουν παρακολουθήσει το Riding 1. Περιλαμβάνει εξειδικευμένες ασκήσεις όπως για παράδειγμα άσκηση για την αποφυγή ξαφνικού εμποδίου.

Το Riding 3 αφορά τεχνικές διαχείρισης ακραίων συνθηκών σε σπορ οδήγηση. Το Riding 3 μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι οδηγοί έχουν παρακολουθήσει το Riding 1 και το Riding 2.

Close

Κάθε Riding περιλαμβάνει 5 ενότητες θεωρίας με άμεση πρακτική εξάσκηση υπό τη συνεχή επιτήρηση των εκπαιδευτών.

 

 

Το κόστος συμμετοχής είναι €130 η ημερίδα (κάθε Riding). Για μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας υπάρχει μειωμένη τιμή στα €100 και για μέλη εγγεγραμμένων Λεσχών Μοτοσικλέτας στα €120 (νοουμένου ότι οι συμμετοχές αποστέλλονται από τη λέσχη).  

Το Riding School είναι η μακροβιότερη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1998 από τον γνωστό Έλληνα εκπαιδευτή μοτοσικλέτας κ. Θανάση Χούντρα και συνεχίζει ανελλιπώς μέχρι σήμερα σε Ελλάδα και Κύπρο. Στην Κύπρο οι ημερίδες Riding School διοργανώνονται από το 2005. Η Σχολή απευθύνεται σε όλους τους οδηγούς δικύκλων, έμπειρους και μη, άντρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Τα Σχολεία υποστηρίζει το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Cyprus Motorcycle Academy.

Χορηγοί: Εταιρεία J.L MOTORACE αντιπρόσωποι αξεσουάρ Alpinestars, κρανών Shark, ελαστικών Mitas και λιπαντικών Motorex.

Χορηγός επικοινωνίας: car.com.cy

Πληροφορίες στο 99 306542.

30 Sep, 2025 Ώρα 09:01

Ορόσημο τεσσάρων εκατομμυρίων SUV στην ιστορία της Škoda

Thumbnail

Η Škoda Auto κατέγραψε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της. Πρόκειται για  την παραγωγή τεσσάρων εκατομμυρίων SUV στα εργοστάσια της σε όλο τον κόσμο.

Close

Ένας αριθμός που αποδεικνύει ότι η Škoda έχει καταφέρει να μετατρέψει μια κατηγορία οχημάτων σε θεμέλιο λίθο της στρατηγικής της. Από το πρωτοποριακό Yeti του 2009 έως τα σημερινά ηλεκτρικά Enyaq και Elroq, η μάρκα έχει αποδείξει ότι μπορεί να εξελίσσεται, να προσαρμόζεται στις νέες τεχνολογίες και να παραμένει πιστή στη φιλοσοφία της. Δηλαδή να προσφέρει πρακτικά, ευρύχωρα και αξιόπιστα αυτοκίνητα που καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων οδηγών. Τα SUV αποτελούν πλέον τη ραχοκοκαλιά της Škoda, καθώς αντιστοιχούν σε πάνω από το 55% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, με ιδιαίτερη απήχηση τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες αγορές.

 

Close

 

Η ιστορία των SUV της Škoda ξεκινά το 2009 με το Yeti, ένα μοντέλο που έφερε νέα πνοή στην κατηγορία των συμπαγών SUV. Αν και σταμάτησε να παράγεται το 2018, το Yeti διέθεσε στην αγορά 685.000 οχήματα και έθεσε τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της γκάμας. Ακολούθησε το Kodiaq το 2016, το μεγαλύτερο SUV της εταιρείας, το οποίο βρίσκεται πλέον στη δεύτερη γενιά του και έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο μονάδες. Λίγο αργότερα, το 2017, το Karoq ήρθε να καλύψει την κατηγορία των μεσαίων SUV με περισσότερες από 917.000 πωλήσεις. Το 2019 η Škoda λάνσαρε το Kamiq, το μικρότερο SUV της γκάμας για την Ευρώπη, το οποίο σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία με σχεδόν 790.000 παραδόσεις.

Close

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ξεκίνησε το 2020 με το Enyaq και το Enyaq Coupé, που μαζί έχουν ξεπεράσει τις 326.000 πωλήσεις. Πρόσφατα, το 2024, η γκάμα εμπλουτίστηκε με το Elroq, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV, το οποίο ήδη αριθμεί 71.000 παραγγελίες.

Συνολικά, αυτά τα μοντέλα έχουν διαμορφώσει μια οικογένεια SUV από επτά μοντέλα που καλύπτουν κάθε ανάγκη του σύγχρονου καταναλωτή. Από compact crossover έως μεγάλα επταθέσια και ηλεκτρικά μοντέλα. Η Škoda στηρίζεται πλέον σε μεγάλο βαθμό στα ηλεκτρικά της SUV. Μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2025, η εταιρεία παρέδωσε πάνω από 72.000 αμιγώς ηλεκτρικά SUV σε ευρωπαίους πελάτες. Το Elroq βρέθηκε μάλιστα στην κορυφή των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη τους μήνες Απρίλιο και Ιούλιο, ξεπερνώντας τις 100.000 παραγγελίες σε λιγότερο από έναν χρόνο παρουσίας στην αγορά. Η Škoda επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην ηλεκτροκίνηση με νέα μοντέλα που έρχονται τα επόμενα χρόνια.

Ανακαλύψτε από κοντά τη δυναμική γκάμα SUV της Škoda στα showrooms της Unicars σε όλη την Κύπρο και επιλέξτε το SUV που θα σας συνοδεύει σε κάθε διαδρομή.