Ειδήσεις

15 May, 2023 Ώρα 12:08

SOS: Ξεχασμένο μωρό στο αυτοκίνητο!

Thumbnail

Η Εθνική Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ του Υπουργείου Μεταφορών, έχει ξεκινήσει από πέρσι μιά σχετική καμπάνια για το Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού (Forgotten Baby Syndrome).

Close

Αυτή λέγεται «Look Before You Lock» προτρέποντας γονείς συνοδούς να ελέγχουν πριν κλειδώσουν. Στις ΗΠΑ περισσότεροι από 30 θάνατοι ετησίως αποδίδονται σε αυτό.

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά είναι πολύ πιο ευάλωτα στις υψηλές θερμοκρασίες σε σχέση με τους ενήλικες. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά έχουν μικρότερη αντοχή στη ζέστη και δεν μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα σε αυξημένες θερμοκρασίες, ενώ ο ιδρώτας τους δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στη δροσιά του σώματός τους.

Close

“Τα παιδιά είναι πολύ πιο ευάλωτα στη ζέστη από τους ενήλικες”, δήλωσε η Dr. Barbara Pahud, καθηγήτρια παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Kansas. “Τα παιδιά έχουν πολύ μικρότερη αντοχή στη ζέστη και δεν μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα σε υψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, ο ιδρώτας τους δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στη δροσιά του σώματός τους.”

Είναι επιτακτική ανάγκη να προσέχουμε πάντα τα παιδιά μας και να είμαστε συνεπείς στη ρουτίνα μας, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους τραγικές καταστάσεις. Το να θυμόμαστε πάντα να κοιτάμε το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου πριν το εγκαταλείψουμε.

Close

 

Ιδού οι σχετικές «συμβουλές» της NHTSA:

• Κλειδώστε το αυτοκίνητό σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Ακόμη και αν δεν έχετε δικό σας παιδί, ένα αγόρι ή κορίτσι στη γειτονιά σας μπορεί να μπει στο ξεκλείδωτο όχημά σας, με τραγικές συνέπειες.

• Ποτέ μην αφήνετε το παιδί σας μόνο του στο αυτοκίνητο, ακόμη και αν λείψετε μόνο για ένα λεπτό.

• Το κατέβασμα του παραθύρου δεν βοηθάει πολύ στη δροσιά του οχήματος. Η θερμοπληξία μπορεί να συμβεί ακόμη και σε μια σχετικά δροσερή ημέρα. Ένα όχημα μπορεί να φτάσει σε επικίνδυνη θερμοκρασία σε μόλις 10 λεπτά.

• Όταν οδηγείτε με το παιδί σας, να θυμάστε να κοιτάτε πάντα πριν κλειδώσετε για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει αφεθεί στον παιδικό σταθμό ή σε κάποιον φροντιστή και δεν έχει μείνει πίσω στο κάθισμα του αυτοκινήτου.

• Κρατήστε ένα αντικείμενο στο πίσω κάθισμα – όπως ένα αρκουδάκι. Βάλτε το αρκουδάκι μπροστά μαζί σας, όταν το παιδί σας είναι στο κάθισμα του αυτοκινήτου, για να σας το θυμίζει.

• Ή, βάλτε την τσάντα ή το τηλέφωνό σας στο πίσω κάθισμα μαζί με το παιδί.

• Και αν δείτε ένα παιδί σε κίνδυνο μέσα σε ένα όχημα – ΔΡΑΣΤΕ. Καλέστε αμέσως το 100 και ζητήστε βοήθεια.

• Πριν βγείτε από το αυτοκίνητό σας, να σκέφτεστε πάντα: “Πού είναι το μωρό; Κοιτάξτε πριν κλειδώσετε”.

 

 

Πηγή: Newsauto

09 Jun, 2023 Ώρα 08:04

Porsche Mission X Concept. Ο προπομπός του νέου hypercar της εταιρίας

Thumbnail

Η Porsche θέλοντας να γιορτάσει τα 75α γενέθλια της, παρουσίασε το Mission X Concept, ένα νέο πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα μοιάζει το επόμενο hypercar της, που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και το οποίο υπόσχεται πως θα γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring.

Close

 

 

Σύμφωνα με την Porsche, το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται σε μια αρχιτεκτονική 900 volt και θα έχει αναλογία 1 ίππου ανά 1 κιλό βάρους. Επίσης θα παράγει πολύ μεγαλύτερη κάθετη αεροδυναμική πίεση από την 911 GT3 RS και θα φορτίζει περίπου δύο φορές πιο γρήγορα από την Taycan Turbo S.

 

Close

 

Ο σχεδιασμός του Mission X Concept αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά της εταιρίας στο Le Mans. Οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω, με την “γυάλινη φούσκα” να καλύπτει τον χώρο των επιβατών που προστατεύεται από έναν εξωσκελετό από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα.

 

 

Στο εσωτερικό υπάρχουν bucket καθίσματα από CFRP, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων ψηφιακός πίνακας οργάνων, αγωνιστικής σχεδίασης τιμόνι, με τον συνοδηγό να έχει μπροστά του μια βάση για την τοποθέτηση αναλογικών ή ψηφιακών χρονομέτρων.

 

 

Το πακέτο των μπαταριών είναι τοποθετημένο πίσω από το καθίσματα, σε μια λεγόμενη διάταξη “e-core” που προορίζεται να δημιουργήσει το ίδιο είδος δυναμικής συμπεριφοράς ενός κεντρομήχανου αυτοκινήτου.

 

 

Το πρωτότυπο έχει μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 2 μέτρων, ύψος 1,2 μέτρων, μεταξόνιο 2,73 μέτρων και φορά ζάντες 20″ μπροστά και 21″ πίσω, με τις τελευταίες να έχουν διαφανείς αερολεπίδες, οι οποίες είναι σχεδιασμένες σαν τουρμπίνες για καλύτερη ψύξη των φρένων.