Ειδήσεις

15 May, 2023 Ώρα 12:08

SOS: Ξεχασμένο μωρό στο αυτοκίνητο!

Thumbnail

Η Εθνική Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ του Υπουργείου Μεταφορών, έχει ξεκινήσει από πέρσι μιά σχετική καμπάνια για το Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού (Forgotten Baby Syndrome).

Close

Αυτή λέγεται «Look Before You Lock» προτρέποντας γονείς συνοδούς να ελέγχουν πριν κλειδώσουν. Στις ΗΠΑ περισσότεροι από 30 θάνατοι ετησίως αποδίδονται σε αυτό.

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά είναι πολύ πιο ευάλωτα στις υψηλές θερμοκρασίες σε σχέση με τους ενήλικες. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά έχουν μικρότερη αντοχή στη ζέστη και δεν μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα σε αυξημένες θερμοκρασίες, ενώ ο ιδρώτας τους δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στη δροσιά του σώματός τους.

Close

“Τα παιδιά είναι πολύ πιο ευάλωτα στη ζέστη από τους ενήλικες”, δήλωσε η Dr. Barbara Pahud, καθηγήτρια παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Kansas. “Τα παιδιά έχουν πολύ μικρότερη αντοχή στη ζέστη και δεν μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα σε υψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, ο ιδρώτας τους δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στη δροσιά του σώματός τους.”

Είναι επιτακτική ανάγκη να προσέχουμε πάντα τα παιδιά μας και να είμαστε συνεπείς στη ρουτίνα μας, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους τραγικές καταστάσεις. Το να θυμόμαστε πάντα να κοιτάμε το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου πριν το εγκαταλείψουμε.

Close

 

Ιδού οι σχετικές «συμβουλές» της NHTSA:

• Κλειδώστε το αυτοκίνητό σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Ακόμη και αν δεν έχετε δικό σας παιδί, ένα αγόρι ή κορίτσι στη γειτονιά σας μπορεί να μπει στο ξεκλείδωτο όχημά σας, με τραγικές συνέπειες.

• Ποτέ μην αφήνετε το παιδί σας μόνο του στο αυτοκίνητο, ακόμη και αν λείψετε μόνο για ένα λεπτό.

• Το κατέβασμα του παραθύρου δεν βοηθάει πολύ στη δροσιά του οχήματος. Η θερμοπληξία μπορεί να συμβεί ακόμη και σε μια σχετικά δροσερή ημέρα. Ένα όχημα μπορεί να φτάσει σε επικίνδυνη θερμοκρασία σε μόλις 10 λεπτά.

• Όταν οδηγείτε με το παιδί σας, να θυμάστε να κοιτάτε πάντα πριν κλειδώσετε για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει αφεθεί στον παιδικό σταθμό ή σε κάποιον φροντιστή και δεν έχει μείνει πίσω στο κάθισμα του αυτοκινήτου.

• Κρατήστε ένα αντικείμενο στο πίσω κάθισμα – όπως ένα αρκουδάκι. Βάλτε το αρκουδάκι μπροστά μαζί σας, όταν το παιδί σας είναι στο κάθισμα του αυτοκινήτου, για να σας το θυμίζει.

• Ή, βάλτε την τσάντα ή το τηλέφωνό σας στο πίσω κάθισμα μαζί με το παιδί.

• Και αν δείτε ένα παιδί σε κίνδυνο μέσα σε ένα όχημα – ΔΡΑΣΤΕ. Καλέστε αμέσως το 100 και ζητήστε βοήθεια.

• Πριν βγείτε από το αυτοκίνητό σας, να σκέφτεστε πάντα: “Πού είναι το μωρό; Κοιτάξτε πριν κλειδώσετε”.

 

 

Πηγή: Newsauto

05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.