Ειδήσεις

06 Dec, 2022 Ώρα 09:12

Στην Ιαπωνία πρέπει να κερδίσεις τυχερό λαχνό για να μπορέσεις να αγοράσεις την GR Corolla

Thumbnail

Μπορεί από χθές η νέα εντυπωσιακή GR Corolla να είναι διαθέσιμη προς πώληση στην Ιαπωνία, όμως η απόκτηση της είναι άλλο θέμα. Λόγω της τεράστιας ζήτησης και της χαμηλής προσφοράς, φαίνεται πως για να γίνει κάποιος κάτοχος του μοντέλου, πρέπει να έχει και λεφτά αλλά και την τύχη με το μέρος του.

Close

Οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν απλά να πάνε στον τοπικό αντιπρόσωπο και να αγοράσουν το μοντέλο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί τον Ιούνιο όταν αποκαλύφθηκε το hot hatch. Αντίθετα, θα πρέπει να κάνουν αίτηση για να μπουν σε ειδική κλήρωση. Η πρώτη παρτίδα αυτοκινήτων παραγωγής περιορίζεται σε 500 μονάδες για την κανονική έκδοση και μόλις 70 για την πιο ακραία έκδοση Morizo με δύο θέσεις και επιπλέον 30 Nm ροπής.

 

Close

 

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν έως τις 18 Δεκεμβρίου για την Morizo έκδοση και μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου για την απλή. Στις 6 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα 70 άτομα που θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν το Morizo Edition ενώ η λίστα με τους υπόλοιπους 500 πελάτες που θα μπορούν να διεκδικήσουν το στάνταρ αυτοκίνητο θα δημοσιευτεί μια μέρα αργότερα. Οι παραδόσεις και για τις δύο εκδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2023.

Close

 

 

Όσον αφορά το γιατί η Toyota υιοθετεί αυτήν την αρκετά ασυνήθιστη διαδικασία, το ζήτημα προέρχεται από τα προβλήματα στον εφοδιασμό που προκαλούνται από την πανδημία COVID-19 και τις ελλείψεις ημιαγωγών. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει άλλο τρόπο από το να περιορίσει την παραγωγή, τουλάχιστον αρχικά. Η εταιρεία γνωρίζει ότι το GR Corolla θα έχει μεγάλη ζήτηση και γνωρίζει ότι δεν θα μπορεί να εκπληρώσει όλες τις παραγγελίες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να ξεπεραστούν τα θέματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

14 Jun, 2024 Ώρα 13:18

Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ online!

Thumbnail

Η Lamborghini είναι γνωστή για τη δημιουργία κορυφαίων supercars αλλά και τη δημιουργία περιορισμένης παραγωγής εκδόσεων.

Close

Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και η Veneno roadster καθώς μόλις 9 πέρασαν τη γραμμή παραγωγής και μάλιστα η εταιρία την παρουσίασε πάνω στο ιταλικό αεροπλανοφόρο του ναυτικού.

 

Close

 

Η δεύτερη Veneno Roadster που βγήκε από το εργοστάσιο μόλις πωλήθηκε έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία, αφού έμεινε για δύο χρόνια σε αντιπροσωπεία στο Ντουμπάι. Αρχικά ζητούσαν 9,5 εκατομμύρια δολάρια για το αυτοκίνητο…

Close

 

 

Η αντιπροσωπεία υψηλών προδιαγραφών που είναι υπεύθυνη για την πώληση, η SBX Cars, λέει ότι είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο που έχει πωληθεί ποτέ στο διαδίκτυο. Ξεπέρασε ένα άλλο supercar που πούλησε η SBX το 2022 – τη Ferrari LaFerrari Aperta του 2017, η οποία πωλήθηκε έναντι 5,36 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

 

Αυτή η εν λόγω Veneno Roadster του 2015, που κάποτε ανήκε σε μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, έχει διανύσει μόλις 3.000χλμ. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V12 των 6,5 λίτρων αποδίδει 760 ίππους και 690 Nm ροπής. Η Veneno πετυχαίνει το 0-100 σε 2,9 δευτερόλεπτα και φτάνει την τελική ταχύτητα των 354χλμ./ώρα.

 

 

Ενώ η ακραία εμφάνισή του το κάνει να μοιάζει με αγωνιστικό αυτοκίνητο, το ανοιχτό supercar είναι στην πραγματικότητα νόμιμο για χρήση σε δημόσιο δρόμο. Έχει μαύρο ματ εξωτερικό, εκτεθειμένα ανθρακονήματα, πράσινες λωρίδες και πινελιές λάιμ, καθώς και ένα μεγάλο φτερό. Το χρώμα μεταφέρεται και στο μαύρο εσωτερικό, το οποίο διαθέτει πράσινο λάιμ δέρμα σε όλη την καμπίνα. Βρίσκεται στα καθίσματα, το τιμόνι, το ταμπλό και την κεντρική κονσόλα.