Ειδήσεις

06 Dec, 2022 Ώρα 09:12

Στην Ιαπωνία πρέπει να κερδίσεις τυχερό λαχνό για να μπορέσεις να αγοράσεις την GR Corolla

Thumbnail

Μπορεί από χθές η νέα εντυπωσιακή GR Corolla να είναι διαθέσιμη προς πώληση στην Ιαπωνία, όμως η απόκτηση της είναι άλλο θέμα. Λόγω της τεράστιας ζήτησης και της χαμηλής προσφοράς, φαίνεται πως για να γίνει κάποιος κάτοχος του μοντέλου, πρέπει να έχει και λεφτά αλλά και την τύχη με το μέρος του.

Close

Οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν απλά να πάνε στον τοπικό αντιπρόσωπο και να αγοράσουν το μοντέλο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί τον Ιούνιο όταν αποκαλύφθηκε το hot hatch. Αντίθετα, θα πρέπει να κάνουν αίτηση για να μπουν σε ειδική κλήρωση. Η πρώτη παρτίδα αυτοκινήτων παραγωγής περιορίζεται σε 500 μονάδες για την κανονική έκδοση και μόλις 70 για την πιο ακραία έκδοση Morizo με δύο θέσεις και επιπλέον 30 Nm ροπής.

 

Close

 

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν έως τις 18 Δεκεμβρίου για την Morizo έκδοση και μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου για την απλή. Στις 6 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα 70 άτομα που θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν το Morizo Edition ενώ η λίστα με τους υπόλοιπους 500 πελάτες που θα μπορούν να διεκδικήσουν το στάνταρ αυτοκίνητο θα δημοσιευτεί μια μέρα αργότερα. Οι παραδόσεις και για τις δύο εκδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2023.

Close

 

 

Όσον αφορά το γιατί η Toyota υιοθετεί αυτήν την αρκετά ασυνήθιστη διαδικασία, το ζήτημα προέρχεται από τα προβλήματα στον εφοδιασμό που προκαλούνται από την πανδημία COVID-19 και τις ελλείψεις ημιαγωγών. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει άλλο τρόπο από το να περιορίσει την παραγωγή, τουλάχιστον αρχικά. Η εταιρεία γνωρίζει ότι το GR Corolla θα έχει μεγάλη ζήτηση και γνωρίζει ότι δεν θα μπορεί να εκπληρώσει όλες τις παραγγελίες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να ξεπεραστούν τα θέματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

26 Jan, 2023 Ώρα 11:17

Στο Nissan Qashqai ο τίτλος για «Το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο»

Thumbnail

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό τίτλο πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του το νέο Nissan Qashqai.  Ανακηρύχθηκε το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από έρευνα σε 50.000 Βρετανούς καταναλωτές. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στη Βρετανία, το Qashqai αναδείχθηκε ξεκάθαρα ηγέτης στην αξιοπιστία μετά από μια ετήσια αντίστοιχη έρευνα που διεξήχθη από την οργάνωση καταναλωτών Which?.

Close

 

 

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα, το μοντέλο πήρε τον τίτλο του πιο καλοπουλημένου αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022 ενώ παράλληλα απέσπασε και τα πέντε αστέρια στην ασφάλεια από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP. Oι ειδικοί κριτές του θεσμού που το αξιολόγησαν του έδωσαν και τα πέντε αστέρια στην αξιοπιστία και το επαίνεσαν την πρακτικότητα, την αξιοπιστία και τον οικογενειακό χαρακτήρα του δίδοντας του μια ιδιαίτερα ψηλή βαθμολογία απέναντι στον ανταγωνισμό.

 

Close

 

Στο Τεχνικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nissan στο Cranfield του Bedfordshire, μια ομάδα ειδικών υποβάλει τα νέα μοντέλα της Nissan σε μια σειρά από δύσκολες δοκιμές,  πριν τα αυτοκίνητα βγουν στην αγορά, για να διασφαλίσουν ότι τα οχήματα πληρούν τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας και αξιοπιστίας. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το “Climatic Four-poster Vibration Rig”,  που προσομοιώνει τρία χρόνια οδήγησης σε μόλις πέντε εβδομάδες, με τους  μηχανικούς ακόμη και να σκαρφαλώνουν στο αυτοκίνητο για να ακούσουν τυχόν τριγμούς από το εσωτερικό. Τα αυτοκίνητα υποβάλλονται επίσης σε δοκιμές υπερβολικά ζεστού και κρύου καιρού, ενώ ειδικοί βραχίονες έχουν ρυθμιστεί για να κλείνουν επανειλημμένα τις πόρτες, προσομοιώνοντας την χρήση του κανονικού κύκλου ζωής του οχήματος, με τους δοκιμαστές να ελέγχουν για τυχόν ζημιές στους μεντεσέδες και τα υλικά της πόρτας. Η ομάδα ανάπτυξης αποθηκεύει ακόμη και μια σειρά εξοπλισμού αναψυχής και δραστηριότητας (π.χ. καρότσια, μπαστούνια γκολφ, βαλίτσες) για να δοκιμάσει την ανθεκτικότητα των επενδύσεων και των  υλικών του χώρου αποσκευών.

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε εκδόσεις Mild Hybrid αλλά και με το καινοτόμο σύστημα e-Power, που προσφέρει ηλεκτροκίνηση χωρίς φόρτιση και απίστευτη αυτονομία.