Ειδήσεις

06 Dec, 2022 Ώρα 09:12

Στην Ιαπωνία πρέπει να κερδίσεις τυχερό λαχνό για να μπορέσεις να αγοράσεις την GR Corolla

Thumbnail

Μπορεί από χθές η νέα εντυπωσιακή GR Corolla να είναι διαθέσιμη προς πώληση στην Ιαπωνία, όμως η απόκτηση της είναι άλλο θέμα. Λόγω της τεράστιας ζήτησης και της χαμηλής προσφοράς, φαίνεται πως για να γίνει κάποιος κάτοχος του μοντέλου, πρέπει να έχει και λεφτά αλλά και την τύχη με το μέρος του.

Close

Οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν απλά να πάνε στον τοπικό αντιπρόσωπο και να αγοράσουν το μοντέλο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί τον Ιούνιο όταν αποκαλύφθηκε το hot hatch. Αντίθετα, θα πρέπει να κάνουν αίτηση για να μπουν σε ειδική κλήρωση. Η πρώτη παρτίδα αυτοκινήτων παραγωγής περιορίζεται σε 500 μονάδες για την κανονική έκδοση και μόλις 70 για την πιο ακραία έκδοση Morizo με δύο θέσεις και επιπλέον 30 Nm ροπής.

 

Close

 

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν έως τις 18 Δεκεμβρίου για την Morizo έκδοση και μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου για την απλή. Στις 6 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα 70 άτομα που θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν το Morizo Edition ενώ η λίστα με τους υπόλοιπους 500 πελάτες που θα μπορούν να διεκδικήσουν το στάνταρ αυτοκίνητο θα δημοσιευτεί μια μέρα αργότερα. Οι παραδόσεις και για τις δύο εκδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2023.

Close

 

 

Όσον αφορά το γιατί η Toyota υιοθετεί αυτήν την αρκετά ασυνήθιστη διαδικασία, το ζήτημα προέρχεται από τα προβλήματα στον εφοδιασμό που προκαλούνται από την πανδημία COVID-19 και τις ελλείψεις ημιαγωγών. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει άλλο τρόπο από το να περιορίσει την παραγωγή, τουλάχιστον αρχικά. Η εταιρεία γνωρίζει ότι το GR Corolla θα έχει μεγάλη ζήτηση και γνωρίζει ότι δεν θα μπορεί να εκπληρώσει όλες τις παραγγελίες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να ξεπεραστούν τα θέματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

04 Oct, 2023 Ώρα 13:00

Μειώνεται το εξώδικο από τις κάμερες – Αύξηση χρόνου για το βέλος

Thumbnail

Δυο κινήσεις που θα ανακουφίσουν τους οδηγούς από τον βραχνά των καμερών και των τσουχτερών προστίμων, αίροντας παράλληλα και μια διαπιστωμένη αδικία, αποφασίστηκαν χθες από το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας.

Close

Τη σύσκεψη του Συμβουλίου μονοπώλησε το σύστημα φωτοεπισήμανσης, τα προβλήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία του και η μείωση που έχει επέλθει στα θανατηφόρα δυστυχήματα.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι δυο υπουργοί Μεταφορών και Δικαιοσύνης Αλέξης Βαφεάδης και Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, που έχουν άψογη παραγωγική συνεργασία για το θέμα της μείωσης των θανάτων στους δρόμους, συμφωνούν ότι είναι άδικο το εξώδικο της άσπρης γραμμής από €25 να μετατρέπεται σε €300, δηλαδή παραβίαση του κόκκινου, αν το όχημα προχωρήσει σε κάποια απόσταση από τα φανάρια. Για το θέμα ακούστηκαν διάφορες απόψεις για τη μείωση του εξωδίκου, με επικρατέστερη αυτή των €85 όπως συμβαίνει και με την παραβίαση σε διάβαση πεζών.

Close

Συζήτηση στο Συμβούλιο έγινε και για το τόξο που επιτρέπει στους οδηγούς τη στροφή δεξιά, για το οποίο εκφράζονται πολλά αρνητικά σχόλια ότι παγιδεύονται οι οδηγοί, αφού δεν υπάρχει χρονοδιακόπτης για αντίστροφη μέτρηση. Μετά από αρκετό προβληματισμό αποφασίστηκε να δοθεί περισσότερος χρόνος στους οδηγούς από την ώρα που σβήνει το πράσινο μέχρι το κόκκινο, για να διέρχονται χωρίς να καταγγέλλονται.

Σήμερα δίνονται 3 δευτερόλεπτα στο μεσοδιάστημα για να καταγγέλλεται κάποιος από την ώρα που σβήνει το πράσινο και σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε θα δίνονται 4’’ πριν η κάμερα αρχίσει να καταγγέλλει. Το θέμα αυτό θα μελετήσουν περαιτέρω τα Δημόσια Έργα, ώστε να δουν τι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν.

Close

Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν ότι το σύστημα φωτοεπισήμανσης συμβάλλει στη μείωση του τροχαίου προβλήματος και αποφασίστηκε η προώθηση νομοσχεδίου που ετοίμασε το Υπουργείο Μεταφορών που επιλύει μια σειρά προβλημάτων τα οποία προέκυψαν σε σχέση με τα εξώδικα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 60.000 ανεπίδοτα εξώδικα, γιατί οι οδηγοί δεν προσήλθαν να παραλάβουν γι’ αυτό και με τροποποίηση της νομοθεσίας που θα επιχειρηθεί, θα μπορεί η ανάδοχος εταιρεία ν’ αποστέλλει την ειδοποίηση μέσω μηνύματος στο κινητό ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με τον τρόπο αυτό θα τεκμαίρεται ότι ο οδηγός ειδοποιήθηκε και αν δεν το παραλάβει ή δεν το πληρώσει, τότε θα οδηγείται στο Δικαστήριο.

Επίσης με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται τα θέματα των οχημάτων που ανήκουν σε εταιρείες, ώστε αν δεν υποδειχθεί ο οδηγός ο οποίος υπέπεσε στην παράβαση, τότε το πρόστιμο να καταβάλλεται από την εταιρεία.

Λύνεται επίσης και το ζήτημα με τα οχήματα που πωλούνται και δεν μεταβιβάζονται, έτσι ώστε όταν δεν υποδειχθεί ο νέος οδηγός, την ευθύνη για πληρωμή του εξωδίκου να την έχει ο προηγούμενος οδηγός. Ποινικοποιείται επίσης η προειδοποίηση των οδηγών για ύπαρξη καμερών στους δρόμους με συσκευές (όχι το αναβοσβήσιμο των φώτων).

Υπό εκκρεμότητα παραμένουν τα θέματα που αφορούν τους οδηγούς των οχημάτων ενοικίασης και των καταγγελιών οχημάτων που ανήκουν σε Τουρκοκύπριους. Μελετώνται διάφορες σκέψεις, για επίλυση των προβλημάτων ώστε να μην εκφεύγουν της πληρωμής των εξωδίκων.

Κατά τη χθεσινή συνεδρία του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας έγινε παρουσίαση του συστήματος τόσο από τον διευθυντή του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών Μάρκο Μάρκου όσο και από τον βοηθό διευθυντή Τμήματος Τροχαίας Χάρη Ευριπίδου. Όπως αναφέρθηκε, τα τέσσερα θανατηφόρα δυστυχήματα των τελευταίων ημερών έχουν αλλάξει τα μέχρι στιγμής δεδομένα για φέτος. Ενώ μέχρι πριν λίγες ημέρες η μείωση των νεκρών από τροχαίες οδικές συγκρούσεις έφτανε στο 50%, τώρα βρίσκεται στο 25%.

 

Πηγή: philenews