Ειδήσεις

13 Jul, 2020 Ώρα 12:41

Στις 14 Ιουλίου η πρεμιέρα του BMW iX3

Thumbnail

Αύριο Τρίτη 14 Ιουλίου, η βαυαρική φίρμα θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα το νέο premium αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της γκάμας της.

Close

Πρόκειται για το iX3, ένα νέας γενιάς EV αυτοκίνητο το οποίο θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία πριν το τέλος του έτους. Ουσιαστικά πρόκειται για την ηλεκτρική έκδοση του Χ3 και τοποθετείται απέναντι από τα Audi e-tron και Mercedes EQC.

 

Close

 

Τροφοδοτείται από το 5ης γενιάς ηλεκτρικό σύνολο eDrive, το οποίο ενσωματώνει σε μία μονάδα το ηλεκτρικό μοτέρ, τα ηλεκτρονικά συστήματα και το σύστημα μετάδοσης. Η απόδοσή του αγγίζει τους 286 ίππους και τα 400 Nm ροπής, με την μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh να εξασφαλίζει αυτονομία 440 χιλιομέτρων.

Close

Το μοντέλο διακρίνεται για το αεροδυναμικό αμάξωμα, τις εντυπωσιακές ζάντες μειωμένης αντίστασης, το high-tech εσωτερικό και τα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρώτου ηλεκτρικού SUV της BMW θα δοθούν σε λίγες ημέρες.

Tags
06 Aug, 2020 Ώρα 18:41

Νέα κεντρική ηλεκτρονική μονάδα για τα νέα Audi

Thumbnail

Με τα αυτοκίνητα να αποκτούν όλο και περισσότερες λειτουργίες, η Audi ανακοίνωσε πως αναπτύσσει έναν υπερυπολογιστή, τον Integrated Vehicle Dynamics computer, όπως τον ονομάζει, ο οποίος θα διαχειρίζεται τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης, του πλαισίου αλλά και τα συστήματα ασφαλείας.

Close

 

 

Ο νέος υπερυπολογιστής, που θα τοποθετηθεί σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Audi, είναι 10 φορές ισχυρότερος και ταχύτερος από αυτόν που υπάρχει σήμερα στα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας και μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα έως και 90 διαφορετικά συστήματα ενός αυτοκινήτου. Ο σημερινός υπολογιστής μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα έως 20 συστήματα.