Ειδήσεις

01 Mar, 2021 Ώρα 16:11

Στο MAN TGX ο τίτλος του «International Truck of the Year 2021»

Thumbnail

Μία μοναδική διάκριση κέρδισε το νέο MAN TGX δείχνοντας πως ήρθε για να κάνει αισθητή την παρουσία του! Βραβεύτηκε ως το «International Truck of the Year 2021». Το συγκεκριμένο βραβείο είναι από τα πιο διάσημα βραβεία στην αγορά επαγγελματικών οχημάτων και απονεμήθηκε στον Andreas Tostmann, Διευθύνων Σύμβουλο της MAN Truck & Bus, σε εικονική τελετή από τον Πρόεδρο της ITOY Gianenrico Griffini. 

Close

Η βράβευση παίρνει άλλη βαρύτητα καθώς η κριτική επιτροπή αποτελείται από 24 δημοσιογράφους που εκπροσωπούν τα 24 πιο σημαντικά ευρωπαϊκά περιοδικά ειδικών φορτηγών αναγνώρισε το νέο MAN TGX ως το πλέον προηγμένο όσον αφορά στην οδηγική άνεση, στις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, στην ασφάλεια, στην απόδοση καυσίμου, στη συνδεσιμότητα, στις καινοτόμες υπηρεσίες, στον έλεγχο και στην χειριστική φιλοσοφία της οθόνης του, βασικά στα πάντα! 

 

Close

 

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής που διορίστηκαν για το βραβείο «International Truck of the Year Award» (ITOY) είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νέο MAN TGX από το Φεβρουάριο του 2020. Εκτός από την άνεση, ο χώρος εργασίας του οδηγού, τα πλήρως ψηφιακά όργανα οθόνης, οι διαισθητικές λειτουργίες οδήγησης και πολυμέσων που ενσωματώνονται στο νέο, γενναιόδωρα ρυθμιζόμενο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και η καινοτόμος, περιστροφική λειτουργία ελέγχου κουμπιού χωρίς περισπασμούς του συστήματος MAN SmartSelect εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή και της έκαναν την επιλογή ακόμα πιο εύκολη.

Close

Οι δημοσιογράφοι της επιτροπής του ITOY ήταν εξίσου θετικοί για τις συνθήκες διαβίωσης στη νέα καμπίνα οδηγού. Κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών, συγκλονίστηκαν επίσης από την εξαιρετική απόδοση του Euro 6d κινητήρα του νέου MAN TGX, το οποίο προσφέρει εξοικονόμηση καυσίμου έως και 8,2% σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση, σε συνδυασμό με την αεροδυναμική βελτίωση του σχεδιασμού της καμπίνας και το σύστημα GPS cruise control MAN EfficientCruise,. Η κριτική επιτροπή υπογράμμισε επίσης το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, το οποίο, με λειτουργίες όπως τα συστήματα υποστήριξης περιστροφής με βάση ραντάρ και αλλαγής λωρίδας, το Lane Return Assist και η υποβοηθούμενη οδήγηση σε μποτιλιαρίσματα, όχι μόνο χαλαρώνει τον οδηγό, αλλά συμβάλλει επίσης σημαντικά στην ασφάλεια και των άλλων οδηγών. Τέλος, ο υψηλός βαθμός συνδεσιμότητας που προσφέρει η ηλεκτρονική αρχιτεκτονική του νέου MAN TGX, η οποία είναι η πρώτη του είδους του στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων, δημιούργησε πολλές θετικές εντυπώσεις. 

Σύμφωνα με τους κανόνες του βραβείου International Truck of the Year, το ετήσιο βραβείο απονέμεται στο φορτηγό που κυκλοφόρησε τους τελευταίους 12 μήνες και συνέβαλε στη βιώσιμη ανάπτυξη των οδικών εμπορευματικών μεταφορών. Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι τεχνικές καινοτομίες και βελτιώσεις, αλλά και καινοτομία που συμβάλλει στη συνολική σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας, ασφάλειας και περιβαλλοντικής ανακούφισης.

Η Unicars Ltd, ο Επίσημος Εισαγωγέας της ΜΑΝ στην Κύπρο, (μέσω του εξειδικευμένου τμήματος επαγγελματικών οχημάτων την Unicars Pro Solutions, έχει ήδη ξεκινήσει να παραδίδει το Νέο ΜΑΝ TGΧ). Πέρα από την διάθεση του Νέου MAN TGΧ, η Unicars Pro παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών από την παροχή τεχνογνωσίας για το όχημα και την υπερκατασκευή, καθώς και τη συντήρηση-επισκευή φορτηγών και λεωφορείων (ακόμα και στο χώρο του πελάτη όπου αυτό είναι εφικτό) σε συνδυασμό με προνομιακά πακέτα επέκτασης εγγύησης – συντήρησης.

 

14 Apr, 2021 Ώρα 16:25

Ανώτατη διάκριση στην ασφάλεια για το νέο Renault Arkana

Thumbnail

Άλλη μια διάκριση ασφάλειας πρόσθεσε στην ήδη πλούσια λίστα της η Renault. Αυτή τη φορά πρόκειται για το Arkana. Το ολοκαίνουριο Coupe SUV, που αναμένεται σύντομα στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα, θα τοποθετείται μεταξύ των μοντέλων Captur και Kadjar.

Close

Στο καινούργιο Renault Arkana έχει απονεμηθεί η μέγιστη βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων από τους ειδικούς του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας Euro NCAP, καθιστώντας το σαν ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον δρόμο. Διαθέτοντας τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας - συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς Advanced Systems Assistance Systems (ADAS) - το ολοκαίνουργιο Arkana ενισχύει τη δέσμευση της Renault για την κατασκευή των ασφαλέστερων οχημάτων για τους πελάτες της.

 

Close

 

Το νέο Renault Arkana είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία ADAS που περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα των βοηθημάτων ασφαλείας με συστήματα όπως: το Adaptive Cruise Control με Stop&Go, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, προειδοποίηση τυφλών σημείων, το Lane Keep Assist και πολλά άλλα. Αυτά τα συστήματα ασφαλείας συνδυάζονται για να προσφέρουν μεγαλύτερη σιγουριά στον οδηγό, στους επιβάτες και σε άλλους χρήστες του δρόμου.

Close

Πέραν από την ασφάλεια, οι πελάτες θα επωφεληθούν από τον συνδυασμό της εντυπωσιακής σιλουέτας του coupe, την κομψή σχεδίαση και το δυναμικό εμπρόσθιο άκρο που συνδυάζονται για να προσφέρουν ένα μοναδικό νέο μοντέλο SUV.