03 Απρ., 2019 Ώρα 11:26

Στο «ψυγείο» η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων - Τι περιμένουν;

Thumbnail

Το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Μεταφορών για να προχωρήσει η διαδικασία απόσυρσης παλαιών οχημάτων αναμένει το Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Ο διευθυντής του Τμήματος Σωτήρης Κωλέτας, μιλώντας στο αδελφό «Νewsbomb» ανέφερε ότι εντός του 2019 έγινε πρόταση στο Υπουργείο Μεταφορών και αναμένουμε την απάντησή τους. Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα αγγίξει το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο κ. Κωλέτας ανέφερε ότι στο παρόν στάδιο παραμένει άγνωστος ο αριθμός των οχημάτων που θα αποσυρθούν, αφού οι αιτήσεις θα γίνουν από τους ιδιοκτήτες που θέλουν να αποσυρθούν τα οχήματά τους.

Με βάση τη διαδικασία, τα αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν θα οδηγούνται στις αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις αυτοκινήτων που ολοκληρώνεται ο κύκλος ζωής τους και θα εκδίδεται το απαραίτητο πιστοποιητικό.

Το προηγούμενο σχέδιο

Το προηγούμενο σχέδιο τέθηκε σε ισχύ το 2010 και αφορούσε σχέδιο ύψους 2 εκ. ευρώ και οχήματα άνω των 15 ετών. Το σχέδιο αφορούσε απόσυρση οχημάτων άνω των 10 ετών στην Κύπρο με ενεργή εγγραφή. Το Σχέδιο προνοούσε την παραχώρηση χορηγίας 1.800 ευρώ για αγορά καινούργιου μικρομεσαίου οχήματος με εκπομπές διοξειδιου του άνθρακα μέχρι 165 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Πηγή: Newsbomb.com.cy