Ειδήσεις

11 Jan, 2022 Ώρα 13:48

Στο Renault Kangoo ο τίτλος του «Van of the year 2022»

Thumbnail

Συνολικά είκοσι τέσσερις δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου έδωσαν τους περισσότερους ψήφους στο Renault Kangoo Van χαρίζοντας του τον τίτλο του «International Van of the Year 2022». Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ένα επαγγελματικό μοντέλο της Renault κερδίζει το βραβείο αυτό, με το Renault Master να έχει κερδίσει τον τίτλο το 1998, το Renault Trafic το 2002 και το ηλεκτρικό Renault Kangoo Z.E. το 2012. Απόδειξη ότι η Renault αντιλαμβάνεται τις υψηλές απαιτήσεις του επαγγελματία και κατασκευάζει μοντέλα με σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες που ικανοποιούν κάθε ανάγκη.

Close

 

 

Οι δημοσιογράφοι της πανευρωπαϊκής επιτροπής, εξειδικευμένοι στα επαγγελματικά και βιομηχανικά οχήματα, κατέταξαν το νέο εμπορικό της Renault στην πρώτη θέση ανάμεσα σε άλλα 14 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, 11 διαφορετικών εταιρειών, που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες. Τα κύρια κριτήρια αξιολόγησης για το Διεθνές Βραβείο Van of the Year, είναι η συμβολή του εκάστοτε νέου μοντέλου στην αποδοτικότητα, την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και τα σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα, στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

 

Close

 

Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από τις μοναδικές καινοτομίες του μοντέλου, τη χρηστικότητα του και το ψηλό επίπεδο τεχνολογίας άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει. Μερικά από αυτά είναι η μοναδική ευκολία φόρτωσης χάρη στην εκπληκτική καινοτομία ‘Open Sesame by Renault’ με την πλευρική πόρτα να εξασφαλίζει άνοιγμα πλάτους 4,45 μέτρων. Παράλληλα, διαθέτει το σύστημα ‘Easy Inside Rack’, ένα συρόμενο ράφι στήριξης για την ασφαλή μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους εσωτερικά στην οροφή, για ιδανική εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου φόρτωσης. Ένας χώρος φόρτωσης έως 3,9 μ3, μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 600-800 κιλών και ελκτική ικανότητα 1.500 κιλών. Διαθέτει ένα μοντέρνο, ποιοτικό και εργονομικό εσωτερικό όπου, με την αναδίπλωση της πλάτης του μεσαίου καθίσματος, η καμπίνα μπορεί να μετατραπεί σε κινητό γραφείο ενώ οι σύγχρονες τεχνολογίες δικτύωσης, χάρη στο νέο σύστημα πολυμέσων Renault EASY LINK κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του επαγγελματία.

Από την παρουσίαση του το 1997, η Renault έχει κατασκευάσει περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια Kangoo παγκοσμίως τόσο σε επιβατικές όσο και σε επαγγελματικές εκδόσεις στο εργοστάσιο της στη Γαλλία στο οποίο επένδυσε πάνω από 450 εκατομμύρια ευρώ. Το εργοστάσιο εφοδιάστηκε, επίσης, με μία νέα μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών, ώστε να προετοιμαστεί για την παραγωγή του νέου ηλεκτρικού Kangoo Van E-TECH.Η νέα γενιά του Renault Kangoo αναμένεται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα τους επόμενους μήνες.  

28 Jan, 2022 Ώρα 14:22

111.000 δολάρια για αυτό το Honda Integra Type R του 2000

Thumbnail

Φαίνεται ότι οι “μετοχές” του Honda Integra Type R έχουν κάνει limit-up τα τελευταία 2-3 χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότεροι κάτοχοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού βγάζουν προς πώληση τα αυτοκίνητά τους, είτε μέσω δημοπρασίας, είτε όχι.

Close

 

 

Το Honda Integra παραγόταν για μια εικοσαετία, από το 1986 ως το 2006. Στις δύο αυτές δεκαετίες κυκλοφόρησαν τέσσερις γενιές, με την τρίτη και την τέταρτη να θεωρούνται οι καλύτερες και μάλιστα κάποιοι να πιστεύουν πως το Integra Type R είναι το καλύτερο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο.

 

Close

 

Στην προκειμένη βλέπεις ένα DC-2, δηλαδή ένα τρίτης γενιάς Type-R με τον B18C κινητήρα κάτω από το καπό. Ο κινητήρας απέδιδε 200 ίππους από μόλις 1.800 κ.εκ. κατά την ιαπωνική παράδοση που θέλει τα μοτέρ να είναι άκρως αποδοτικά, χωρίς βέβαια να χάνουν σε αξιοπιστία.

 

 

Το αυτοκίνητο είναι εργοστασιακό, χωρίς μετατροπές και αγοράστηκε για πρώτη φορά το 2000, με το οδόμετρο να γράφει μόλις 10.700 χιλιόμετρα.

Βρίσκεται προς πώληση στο Bring A Trailer και με δύο ημέρες να απομένουν, η υψηλότερη τιμή που έχει πιάσει -την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές- είναι 111.111 δολάρια. Νούμερο εκ των πραγμάτων εξωφρενικά υψηλό, πόσο μάλλον αν πιάσει ακόμα μεγαλύτερο μέχρι να λήξει η δημοπρασία, ειδικά αν σκεφτείς ότι καινούριο είχε αγοραστεί για 25.000 δολάρια.

 

 

Πηγή: Autoblog