Ειδήσεις

25 May, 2023 Ώρα 09:41

Στράτευση Βλαδίμηρου Τζωρτζή – Το car.com.cy επικοινώνησε με τον υπουργό Άμυνας, θα βρεθεί λύση

Thumbnail

Το car.com.cy κινήθηκε άμεσα για να δοθεί μια λύση στο θέμα της στράτευσης του κύπριου πρωταθλητή Νascar, Βλαδίμηρου Τζωρτζή και της άρνησης παραχώρησης αναστολής.

Close

Ο Στέλιος Κυθρεώτης, επικοινώνησε προσωπικά με τον υπουργό Άμυνας κ. Μιχάλη Γιωργάλλα μεταφέροντας του την αγωνία όλων των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και της οικογένειας του Βλαδίμηρου Τζωρτζή.

Ο υπουργός, ο οποίος επέστρεψε αργά χθες βράδυ από τις Βρυξέλες, δήλωσε ξεκάθαρα ότι σε καμία περίπτωση δεν θα εμποδίσει την καριέρα του κύπριου οδηγού και πως αντίθετα, ο στόχος είναι να τελειώσει αυτή η συνεχής ετήσια αίτηση αναστολής στράτευσης  του Βλαδίμηρου, μέσα από μια κατάταξη με όλες τις διευκολύνσεις που θα παραχωρούνται στον Βλαδίμηρο με βάση το πρόγραμμα των αγώνων και των προπονήσεων του.

Close

Ο υπουργός υποσχέθηκε πως θα ενημερωθεί από το γραφείο Στρατολογίας για την επαφή που είχε με τον Βλαδίμηρο και τον νομικό του σύμβουλο και θα χειριστεί το θέμα προσωπικά.

Η προσωπική μας άποψη είναι πως θα είναι καλό να αναμένουμε τις εξελίξεις με την επαφή του υπουργού με τον Βλαδίμηρο ευχόμενοι ότι όλα θα πάνε καλά αφού δεν υπάρχει καμία πρόθεση παρεμπόδισης της αγωνιστικής πορείας του Βλαδίμηρου, όπως ο ίδιος ο υπουργός ξεκαθάρισε στον Στέλιο Κυθρεώτη.

Close
09 Jun, 2023 Ώρα 08:04

Porsche Mission X Concept. Ο προπομπός του νέου hypercar της εταιρίας

Thumbnail

Η Porsche θέλοντας να γιορτάσει τα 75α γενέθλια της, παρουσίασε το Mission X Concept, ένα νέο πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα μοιάζει το επόμενο hypercar της, που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και το οποίο υπόσχεται πως θα γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring.

Close

 

 

Σύμφωνα με την Porsche, το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται σε μια αρχιτεκτονική 900 volt και θα έχει αναλογία 1 ίππου ανά 1 κιλό βάρους. Επίσης θα παράγει πολύ μεγαλύτερη κάθετη αεροδυναμική πίεση από την 911 GT3 RS και θα φορτίζει περίπου δύο φορές πιο γρήγορα από την Taycan Turbo S.

 

Close

 

Ο σχεδιασμός του Mission X Concept αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά της εταιρίας στο Le Mans. Οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω, με την “γυάλινη φούσκα” να καλύπτει τον χώρο των επιβατών που προστατεύεται από έναν εξωσκελετό από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα.

 

 

Στο εσωτερικό υπάρχουν bucket καθίσματα από CFRP, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων ψηφιακός πίνακας οργάνων, αγωνιστικής σχεδίασης τιμόνι, με τον συνοδηγό να έχει μπροστά του μια βάση για την τοποθέτηση αναλογικών ή ψηφιακών χρονομέτρων.

 

 

Το πακέτο των μπαταριών είναι τοποθετημένο πίσω από το καθίσματα, σε μια λεγόμενη διάταξη “e-core” που προορίζεται να δημιουργήσει το ίδιο είδος δυναμικής συμπεριφοράς ενός κεντρομήχανου αυτοκινήτου.

 

 

Το πρωτότυπο έχει μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 2 μέτρων, ύψος 1,2 μέτρων, μεταξόνιο 2,73 μέτρων και φορά ζάντες 20″ μπροστά και 21″ πίσω, με τις τελευταίες να έχουν διαφανείς αερολεπίδες, οι οποίες είναι σχεδιασμένες σαν τουρμπίνες για καλύτερη ψύξη των φρένων.