Ειδήσεις

19 Nov, 2020 Ώρα 13:31

Τo σύστημα infotainment της Jaguar / Land Rover βραβεύεται από τον Οργανισμό Autobest

Thumbnail

Το νέο σύστημα infotainment με οθόνη αφής, Pivi Pro, της Jaguar Land Rover έχει αναγνωριστεί από την διάσημη κριτική επιτροπή αυτοκινήτου AUTOBEST, λαμβάνοντας το βραβείο SMARTBEST 2020 το οποίο είναι αφιερωμένο στις καλύτερες τεχνολογίες συνδεσιμότητας στον χώρο του αυτοκινήτου. Το νέο σύστημα Pivi Pro της Jaguar Land Rover διαθέτει κορυφαία σχεδίαση και μοιράζεται ηλεκτρονικό υλικό με τα πιο πρόσφατα smartphone της αγοράς. Το γρήγορο και έξυπνο λογισμικό του Pivi Pro επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν πλήρη χρήση της τεχνολογίας Software-Over-The-Air (SOTA), χωρίς να πρέπει να διακόψουν την μουσική και να συνδέεται με εφαρμογές εν κινήσει.

Close

Το ότι είναι μονίμως εν λειτουργία και μονίμως συνδεδεμένο το Pivi Pro, αντικατοπτρίζει πλήρως την φιλοσοφία των μοντέλων Jaguar και Land Rover και η οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν όλες τις πτυχές του οχήματος χρησιμοποιώντας το ίδιο επεξεργαστικό υλικό με τα τελευταία smartphone. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να συνδέσουν ταυτόχρονα δύο συσκευές στην κεντρική μονάδα infotainment μέσω χρήσης Bluetooth, έτσι ώστε ο οδηγός και ο επιβάτης να μπορούν να απολαμβάνουν τη λειτουργία ανοιχτής ακρόασης ταυτόχρονα χωρίς την ανάγκη ανταλλαγής συνδέσεων.

 

Close

 

Ο πρόεδρος της επιτροπής AUTOBEST Dan Vardie δήλωσε: «Αυτό είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα βραβεία που προσφέρουμε, αφιερωμένα στις καλύτερες τεχνολογίες συνδεσιμότητας στον χώρο του αυτοκινήτου. Φέτος, το Pivi Pro αποδείχθηκε αδιαμφισβήτητα η καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη ενσωματωμένη τεχνολογία. Εκτός από την πολύ απλή λειτουργία του, αφήνοντας τον οδηγό ελεύθερο να επικεντρωθεί στην οδήγηση, του δίνεται επίσης πρόσβαση στο 90 τοις εκατό των κοινώς χρησιμοποιούμενων λειτουργιών από την οθόνη με μόνο ένα διπλό κλικ.»

Close

Περαιτέρω συνδεδεμένες λειτουργίες περιλαμβάνουν ενοποίηση ημερολογίου Google και Microsoft Outlook που επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει τα ημερολόγια εργασίας του και ακόμη και να συμμετέχει σε σημαντικές κλήσεις μέσω του συστήματος hands-free. Εν τω μεταξύ, η πρόβλεψη του καιρού στο σύστημα γίνεται ανάλογα με τη διαδρομή που έχει εισαχθεί στο σύστημα πλοήγησης. Η προηγμένη συνδεσιμότητα SOTA επιτρέπει στους πελάτες να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν apps χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν τους αντιπροσώπους της Jaguar. Οι ενημερώσεις τρέχουν συνεχώς, με τους πελάτες να ειδοποιούνται από το σύστημα για όλες τις βασικές αλλαγές. Για ενημερώσεις που απαιτούν απενεργοποίηση του οχήματος, οι πελάτες μπορούν να προγραμματίσουν έναν κατάλληλο χρόνο για την εγκατάσταση τους, όπως θα έκαναν άλλωστε και για αναβάθμιση του λογισμικού στο κομπιούτερ του σπιτιού τους.

 

23 Nov, 2020 Ώρα 09:32

Jeep® Wrangler Rubicon 392: Το ισχυρότερο Wrangler παραγωγής όλων των εποχών

Thumbnail

Η θρυλική Jeep® συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει παρουσιάζοντας στις ΗΠΑ το Wrangler Rubicon 392. Πρόκειται για το πιο ισχυρό και γρήγορο Wrangler που παρουσιάστηκε ποτέ, χρησιμοποιώντας ένα V8 βενζινοκινητήρα 6,4 λίτρων, με απόδοση 470 ίππων και 637Nm ροπής. Ένας κινητήρας που σηματοδοτεί την επιστροφή ενός εργοστασιακού V8 στη γκάμα του Wrangler μετά από σχεδόν 40 χρόνια. Ο εντυπωσιακός V8 κινητήρας συνδυάζεται με ένα προηγμένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το οποίο προσφέρει και «χειροκίνητη» λειτουργία μέσω των σχετικών paddles στο τιμόνι. Το λογισμικό του κιβωτίου αλλάζει τη συμπεριφορά του συστήματος ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Από τη μία πλευρά προσφέρει λειτουργία launch control για εντυπωσιακές εκκινήσεις από στάση και από την  άλλη μπορεί να κινεί με ιδιαίτερη άνεση το αυτοκίνητο σε πολύ χαμηλές ταχύτητες που συχνά απαιτεί η οδήγηση σε ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές.

Close

 

 

Οι επιδόσεις του νέου μοντέλου είναι καταιγιστικές με την επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ τα τετρακόσια μέτρα καλύπτονται σε μόλις 13 δευτερόλεπτα. Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι το Wrangler Rubicon 392 και στις εκτός δρόμου διαδρομές. Εφοδιασμένο με άξονες Dana 44, αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά επιπλέον 5εκ. και ειδικά ελαστικά σε τροχούς 17 ιντσών, προσφέρει κορυφαία ευελιξία, εντυπωσιακές γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής, αλλά και δυνατότητα διάβασης μέσα από νερό βάθους 82,5 εκατοστών!

 

Close

 

Η κίνηση σε  κάθε περίπτωση μεταδίδεται μέσω του συστήματος Selec-Trac και στους 4 τροχούς, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στην αυτόματη λειτουργία, την 4WD High και την 4WD Low. Στο πλευρό της προηγμένης τετρακίνησης υπάρχουν μια σειρά ηλεκτρονικών συστημάτων που εξασφαλίζουν τη μέγιστη πρόσφυση και σταθερότητα ανάλογα το έδαφος (χώμα, λάσπη, χιόνι, βράχοι, κτλ.), αλλά και την ευκολία χειρισμών, με τη λειτουργία ελέγχου κατάβασης να λειτουργεί και με ταχύτητα μόλις 1χλμ./ώρα. Με αυτό τον τρόπο το Wrangler επιτυγχάνει εξαιρετικές επιταχύνσεις, αλλά μπορεί και με άνεση να κινείται με πολύ χαμηλές ταχύτητες σε ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές.

 

 

Τα εντυπωσιακά μηχανικά μέρη του Jeep Wrangler Rubicon 392, συνδυάζονται με την εξίσου εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου, αλλά και το πολυτελές εσωτερικό. Οι κορυφαίες επιδόσεις δεν περιορίζουν στο ελάχιστο την άνεση που απολαμβάνουν ο οδηγός και οι επιβάτες, οι οποίοι έχουν εκτός των άλλων στη διάθεση τους και το προηγμένο σύστημα πολυμέσων UConnect. Πιστό στην παράδοση που θέλει τα Jeep Wrangler να φέρνουν σε άμεση επαφή τον οδηγό και τους επιβάτες με την φύση, το Rubicon 392 είναι διαθέσιμο με αφαιρούμενη οροφή, αφαιρούμενες πόρτες και αναδιπλούμενο ανεμοθώρακα.