Ειδήσεις

15 May, 2023 Ώρα 12:18

Tα 3 πιο ασφαλή ηλεκτρικά για παιδιά

Thumbnail

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP διεξάγει συνεχώς δοκιμές που αφορούν στην ασφάλεια που προσφέρουν τα καινούργια αυτοκίνητα. Από εκεί λαμβάνουν και τα αστέρια ασφαλείας που ξεκινούν από το ένα και φτάνουν μέχρι τα πέντε. Όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο, οπότε κάθε όχημα που μεταφράζεται σε πεντάστερο προσφέρει και την μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε περίπτωση που συμβεί το κακό.

Close

 

 

Οι τομείς που βαθμολογούνται είναι τέσσερις και συγκεκριμένα σε επίπεδο οδηγού, παιδιών, πεζών (!) και συστημάτων ασφαλείας. Τα αστέρια δίνονται με βάση το σύνολο της βαθμολογίας, ωστόσο ο καθένας μπορεί να ελέγξει και την ασφάλεια που προσφέρει κάθε όχημα άνά κατηγορία, όπως προαναφέραμε.

 

Close

 

Στην κορυφή με ίδια βαθολογία

Στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αναφορικά με την ασφάλεια των παιδιών υπάρχουν τρία μοντέλα που προσφέρουν την μέγιστη δυνατή. Ο λόγος για την Mercedes EQE, το Tesla Model S και το αμερικάνικο Lucid Air που δεν είναι και τόσο γνωστό στο ελληνικό κοινό (η τιμή του στην Αμερική ξεκινά από τα 87.400 δολάρια και φτάνει τα 249.000!).

 

 

Και τα τρία έχουν καταφέρει να αποσπάσουν 91% στην βαθμολογία της προστασίας των παιδιών και έτσι κατατάσσονται στην κορυφή. Φυσικά και τα τρία διαθέτουν πέντε αστέρια ασφαλείας στο σύνολο της βαθμολογίας του EuroNCAP.

05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.