Ειδήσεις

28 Jan, 2020 Ώρα 10:40

Τα 500 χλμ/ ώρα είναι το νέο μαγικό νούμερο για τους κατασκευαστές των hyper cars

Thumbnail

Τα ρεκόρ ταχύτητας πάντα είχαν μια γοητεία, καθώς ενδόμυχα συμβολίζουν μια τεχνολογική υπεροχή και πρωτοπορία. Ειδικά από τη στιγμή που επιτυγχάνονται από hyper cars που επιβάλλεται να ξεχωρίζουν στους συγκεκριμένους τομείς.

Close

Μπορεί να μην έγινε αποδεκτό ως επίσημο ρεκόρ ταχύτητας μιας και επιτεύχθηκε μόνο προς τη μια κατεύθυνση αλλά το βέβαιο είναι πως η Chiron Super Sport 300 έσπασε το φράγμα των 300 μιλίων την ώρα, φτάνοντας στην πίστα Ehra-Lessien του ομίλου Volkswagen την ταχύτητα των 304,77 μιλίων την ώρα. Που αντιστοιχούν σε 490,484 χλμ./ ώρα.

 

Close

 

Από το τελευταίο νούμερο γίνεται σαφές πως ο επόμενος μεγάλος στόχος των κατασκευαστών αυτών των αυτοκινήτων δεν μπορεί παρά να είναι τα 500 χλμ./ ώρα. Ήδη υπάρχουν φήμες πως στην επόμενη έκθεση της Γενεύης η νυν κάτοχος του επίσημου παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας (447,19 χλμ./ ώρα), η σουηδική Koenigsegg, θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο με την επωνυμία Mission 500. Που θα έχει σα στόχο να φτάσει και πιθανότατα να ξεπεράσει, έστω και για λίγο, τα 500 χλμ./ ώρα και να πάρει το ρεκόρ που όπως είπαμε σήμερα κατέχει το Agera RS.

Close

Το πιο πιθανό είναι πως το σουηδικό πρωτότυπο θα βασίζεται στο Jesko, το πιο πρόσφατο μοντέλο της μικρής σουηδικής εταιρείας και αν πετύχει το στόχο του δεν είναι καθόλου απίθανο να προκύψει και μια εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση παραγωγής, που θα έχει ως τελική την ταχύτητα του ρεκόρ. Κάτι ανάλογο έχει κάνει και η Bugatti, που δίνει στους ιδιοκτήτες της συλλεκτικής Chiron Super Sport 300+ (θα κατασκευαστεί μόλις 30 φορές) τη δυνατότητα όχι μόνο να ξεκλειδώσουν την τελική του αυτοκινήτου τους που κανονικά περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 440 χλμ./ ώρα αλλά και να προσπαθήσουν να πιάσουν τη νέα τελική. Στην ίδια πίστα που ο Andy Wallace πέτυχε το ανεπίσημο ρεκόρ. Τώρα αν κανείς το αποτολμήσει είναι ένα άλλο ερώτημα.

 

22 Feb, 2020 Ώρα 21:52

Το νέο super sport car της Maserati ονομάζεται MC20

Thumbnail

Στα τέλη Μαΐου, στη Μόντενα της Ιταλίας, η Maserati θα παρουσιάσει το νέο μοντέλο της γκάμας της, με την κατασκευή του να γίνεται στο ιστορικό εργοστάσιο της Viale Ciro Menotti.

Close

 

 

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική φίρμα, το αυτοκίνητο ανήκει στην κατηγορία των super sport και ονομάζεται MC20. Τα δύο πρώτα γράμματα παραπέμπουν στο Maserati Corse και ο αριθμός στο 2020, έτος που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας εποχής της εταιρείας.

Περισσότερες πληροφορίες για το όχημα θα δοθούν το επόμενο διάστημα. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το αμάξωμα είναι πλήρως καμουφλαρισμένο, ωστόσο διακρίνονται η σιλουέτα του, τα διογκωμένα πίσω φτερά και οι τεράστιες εισαγωγές αέρα στους θόλους.

Close

 

Πηγη: Zougla.gr

Tags