Ειδήσεις

16 Feb, 2020 Ώρα 12:04

Τα πιο αξιόπιστα και πιο αναξιόπιστα αυτοκίνητα

Thumbnail

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η J.D. Power and Associates ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τα αυτοκίνητα που βγάζουν τις λιγότερες και περισσότερες ζημιές.

Close

Η έρευνα αξιοπιστίας «US Vehicle Dependability Study» αφορά την αγορά των ΗΠΑ, ωστόσο, σε αυτή περιλαμβάνονται όλες οι μάρκες. Συμμετέχουν επιβατικά οχήματα που κυκλοφορούν τα τελευταία τρία χρόνια και έχουν διανύσει έναν μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων.

Έλαβαν μέρος 36.555 πρώτοι ιδιοκτήτες μοντέλων, με τους ερευνητές να καταγράφουν 177 λειτουργίες των αυτοκινήτων σε οκτώ κατηγορίες, όπως στον κινητήρα, στο κιβώτιο ταχυτήτων, στην μπαταρία, στα ηλεκτρονικά, στις οθόνες των συστημάτων πολυμέσων, στα συστήματα φωνητικών εντολών, στις λειτουργίες των εφαρμογών, στο Bluetooth, στο σύστημα κλιματισμού, στο ηχοσύστημα, ακόμη και στα καθίσματα.

Close

Πιο αξιόπιστη μάρκα αναδείχθηκε η Genesis – είναι η premium φίρμα της Hyundai – με τη Lexus να έρχεται δεύτερη μετά από πολλά χρόνια στην κορυφή και την Buick να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Η Porsche ξεπέρασε την Toyota στη σχετική λίστα του αναγνωρισμένου οργανισμού σκαρφαλώνοντας στην τέταρτη θέση, με τη Volkswagen να βρίσκεται έκτη. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Lincoln, BMW, Chevrolet και Ford.

Close

Αντίθετα, τις περισσότερες ζημιές εμφανίζουν τα αυτοκίνητα των Land Rover, Chrysler, Jaguar και Volvo. Από τη λίστα απουσιάζουν η Alfa Romeo, η smart και η Tesla. Οι δύο πρώτες λόγω του μικρού δείγματος συμμετεχόντων και η τελευταία διότι αρνήθηκε να λάβει μέρος. 

Το πιο αξιόπιστο όλων είναι το Lexus ES, επιτυγχάνοντας την καλύτερη βαθμολογία στην ιστορία της J.D. Power με 52 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτός ο αριθμός, να πούμε πως ο μέρος όρος ήταν 134,2 προβλήματα ανά 100 οχήματα.

 

06 Jul, 2020 Ώρα 10:41

Αρχίζει η παραγωγή του νέου Hyundai i10 N-Line στην Ευρώπη

Thumbnail

Η αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai Motor ανακοίνωσε έναρξη της παραγωγής του ολότελα νέου i10 N-Line, το τέταρτο στη σειρά μοντέλο εφοδιασμένο με τον δυναμικό κινητήρα. Εμπνευσμένο από τους κινητήρες της σειράς Ν της Hyundai, τα μοντέλα Ν διακρίνονται από την ιδιαίτερη σπορ εμφάνιση, εξωτερικά και εσωτερικά. Αυτή η αναβάθμιση είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή σπορ εμφάνιση. Το i10 N θα φοράει κινητήρα 1.0 Turbo GDi με απόδοση 100 PS, που το κάνει εξαιρετικά απολαυστικό στην οδήγηση. Το νέο μοντέλο θα έρχεται επίσης με κινητήρα 1.2 MPi και απόδοση 84 PS.

Close

“Με τον πιο δυνατό κινητήρα στο i10, χαρίζουμε στο νέο μοντέλο δυναμισμό και όχι απλά σπορ εμφάνιση”, δήλωσε ο Andreas-Christoph Hofmann, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων της Hyundai Motor Europe. “Προσθέτοντας αυτά τα δυναμικά στοιχεία σ’ αυτό το πολύ ασφαλές και αξιόπιστο αυτοκίνητο, επεκτείνουμε την αποδοχή του από μεγαλύτερο αριθμό αγοραστών”, συμπλήρωσε.

Το νέο μοντέλο συνδυάζει εμφάνιση με επιδόσεις και φέρει τις χαρακτηριστικές γραμμές σχεδιασμού στη νέα σειρά μοντέλων της Hyundai.

Close