Ειδήσεις

18 Apr, 2019 Ώρα 12:12

Τα νέα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων που ψηφίσε η Ευρωπαική Ένωση

Thumbnail

Ύστερα από τους αερόσακους, το EBS και το ESP που είναι ήδη υποχρεωτικός εξοπλισμός για όλα τα αυτοκίνητα, το αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης και προσαρμοζόμενος ρυθμιστής ταχύτητας γίνονται υποχρεωτικά από το 2022. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει το οπλοστάσιο ασφαλείας των αυτοκινήτων, επιβάλλοντας επίσης επιπλέον εξοπλισμό.

Close

Με 578 ψήφους υπέρ και 30 κατά, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν χθες Τρίτη 16/4 με μεγάλη πλειοψηφία τη νέα νομοθεσία για το AEB και το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας. Έτσι, όλα τα νέα μοντέλα θα έχουν από το 2022 ένα σύστημα «έξυπνης προσαρμογής» της ταχύτητας, το οποίο θα προειδοποιεί τους οδηγούς για υπέρβαση των επιτρεπόμενων ορίων, χωρίς όμως την αυτόματη μείωση της ταχύτητας. Επίσης, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, το οποίο είναι ήδη υποχρεωτικό στα φορτηγά και στα λεωφορεία, καθώς και σύστημα διατήρησης της πορείας μέσα στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί επίσης τους κατασκευαστές να διευκολύνουν την εγκατάσταση αλκολομετρητή και να εξοπλίσουν τα αυτοκίνητά τους με μια προειδοποιητική συσκευή για την υπνηλία και την απώλεια της προσοχής του οδηγού, καθώς και ένα καταγραφικό δεδομένων ατυχημάτων (μαύρο κουτί), όπως αναφέρει το κείμενο που ψηφίσθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Close

Τα μέτρα αυτά θα πρέπει συνεπώς να εφαρμοστούν από τον Μάιο του 2022 για τα νέα μοντέλα, αλλά θα είναι αναγκαία από το 2024 για τα υπάρχοντα.

Αυτή η καλπάζουσα εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας θα διευκολύνει επίσης την εξέλιξη και ανάπτυξη του αυτόνομου αυτοκινήτου, το οποίο χρειάζεται τις περισσότερες από αυτές τις τεχνολογίες. Εκείνο βέβαια που παραμένει παγίδα είναι οι τιμές.

Close

Mελέτη υπολόγισε σε 70 έως 80 ευρώ ανά αυτοκίνητο το κόστος όλων αυτών των εξοπλισμών, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομίες κλίμακας που σχετίζονται με τη γενίκευσή τους. Αυτό φυσικά θα δείξει στη πορεία!

Πηγή: drive.gr

05 Jun, 2020 Ώρα 12:52

Ξεπούλησε σε 4 λεπτά το Honda Civic Type-R Limited Edition

Thumbnail

Η ευκαιρία για την απόκτηση ενός συλλεκτικού Honda Civic Type-R στον Καναδά είχε ένα χρονικό παράθυρο μόλις τεσσάρων λεπτών όσο δηλαδή χρειάστηκε για να συμπληρωθούν οι προπαραγγελίες των 100 διαθέσιμων αυτοκινήτων.

Close

Το Civic Type-R έχει ένα στρατό ένθερμων οπαδών σε όλο τον πλανήτη και όχι χωρίς λόγο καθώς για πολλές δεκαετίες αποτελεί την απόλυτη έκφραση του σκληροπυρηνικού hot-hatch. Η τελευταία γενιά δεν αποτελεί εξαίρεση και βέβαια η είδηση για τη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης περιορισμένης παραγωγής ήταν αρκετή για να βάλει πολλούς στην πρίζα.

 

Close

 

Η έκδοση Limited Edition με το χαμηλότερο βάρος και τα ακόμα πιο καθαρόαιμα χαρακτηριστικά θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων σε ορισμένες αγορές και μέχρι στιγμής έχει γίνει ανάρπαστη. Στην περίπτωση του Καναδά μάλιστα η ευκαιρία για την απόκτηση ενός τέτοιου Type-R διήρκησε μόλις τέσσερα λεπτά. Τόσο χρειάστηκε από τη στιγμή που άνοιξε η διαδικτυακή λίστα προπαραγγελιών μέχρι να εξαντληθούν τα 100 αντίτυπα που θα διατεθούν στην αγορά του Καναδά. Μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε πως για να θεωρηθεί έγκυρη μια προπαραγγελία ο ενδιαφερόμενος έπρεπε να καταθέσει και μια εγγύηση 1000 δολαρίων.

Close

 

 

Θυμίζουμε πως το Type-R Limited Edition θα προσφέρεται αποκλειστικά σε κίτρινη απόχρωση και θα είναι ελαφρύτερο λόγω της χρήσης ελαφρύτερων σφυρήλατων ζαντών της BBS αλλά και λόγω της αφαίρεσης αρκετών ηχομονωτικών υλικών, του πίσω υαλοκαθαριστήρα, του συστήματος πολυμέσων και του κλιματισμού.

 

Πηγή: Newsauto