Ειδήσεις

11 Jul, 2019 Ώρα 15:20

Τέλος εποχής για το VW Beetle

Thumbnail

To τελευταίο Volkswagen Βeetle βγήκε από την γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της μάρκας στο Μεξικό. Η τελευταία γενιά του «σκαραβαίου» μπορεί να μην ήταν τόσο επιτυχημένη όσο οι προηγούμενες δύο, ωστόσο η μάρκα κατάφερε να αυξήσει τις συνολικές πωλήσεις του Beetle στα 21,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Close

O πρώτος σκαραβαίος ήταν φυσικά μακράν ο πιο δημοφιλής αλλά και η δεύτερη γενιά αποδείχθηκε επιτυχημένη εμπορικά όταν λανσαρίστηκε το 1998 καταφέρνοντας να πουλήσει 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα μέχρι το 2010. Το τελευταίας γενιάς Beetle λανσαρίστηκε το 2011 και σημείωσε πωλήσεις περίπου 500.000 αυτοκινήτων.

 

Close

 

Ο CEO του VW Group στην Αμερική, κ. Scott Keogh δήλωσε: «Είναι δύσκολο να καταλάβουμε που θα ήταν η VW χωρίς το Beetle. H ώρα του μπορεί να ήρθε αλλά ο ρόλος που είχε στην εξέλιξη της μάρκας θα είναι για πάντα στην μνήμη μας».

Close

Ο τελευταίος σκαραβαίος που βγήκε από τη παραγωγή έχει Denim μπλε χρώμα και θα τοποθετηθεί σε ειδική θέση στο μουσείου της VW στην πόλη Puebla. Πριν από αυτό κατασκευάστηκαν και δύο αυτοκίνητα σε Kings Red χρώμα για τις ΗΠΑ που εξοπλίζονται με μια σειρά από καλούδια. Και αυτά τα αυτοκίνητα θα γίνουν μέρος της συλλογής της VW.

To εργοστάσιο της μάρκας θα αναλάβει τώρα την παραγωγή του Tarek, ενός νέου crossover για την αγορά της Βόρειας Αμερικής που τοποθετείται κάτω από το Tiguan.

Tags
28 Jan, 2020 Ώρα 12:24

Maserati: The Music is changing! Μας αρέσει όμως;

Thumbnail

Μέσα στο 2021 αναμένουμε να δούμε το αμιγώς ηλεκτρικό coupe που ετοιμάζει η Maserati. Ήδη η Ιταλική εταιρεία είναι στη διαδικασία δοκιμών του ηλεκτροκινητήρα που θα χρησιμοποιεί το νέο μοντέλο και για να μας κρατήσει σε εγρήγορση, μας δίνει ένα σύντομο αλλά περιεκτικό δείγμα της ηχητικής υπόκρουσης που θα ακολουθεί την κίνηση του αυτοκινήτου.

Close

Σίγουρα είναι κάτι τελείως διαφορετικό και στην αρχή ξαφνιάζει, ειδικά όλους όσοι έχουν συνηθίσει να ακούν τη μελωδία των κινητήρων βενζίνης που χρησιμοποιεί ακόμα και σήμερα η Maserati. Από την άλλη όμως και με δεδομένο το ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μια πραγματικότητα στην οποία θα πρέπει όλοι να συνηθίσουμε, ο ήχος που παράγει το ηλεκτρικό μοτέρ, δεν είναι καθόλου αδιάφορος.

Εσείς τι λέτε;

Close

 

Tags