Ειδήσεις

04 Aug, 2022 Ώρα 12:17

Θα καταργήσει το Golf η VW;

Thumbnail

Ένα χρόνο πριν, η VW δήλωνε απόλυτα βέβαιη πως τα Golf, T-Roc, Tiguan και Passat θα συνεχίσουν την πορεία τους, αποκτώντας νέα γενιά τόσο με κινητήρες βενζίνης όσο και PHEV. Σύμφωνα όμως με τις νέες δηλώσεις του CEO του ομίλου, το μέλλον του best seller Golf φαίνεται να είναι εξαιρετικά αμφίβολο και δεν έχει παρθεί ακόμα η απόφαση για μία νέα, 9η γενιά.

Close

Ο Thomas Schafer δήλωσε πως το κόστος της ανάπτυξης νέων βενζινοκινητήρων έχοντας παράλληλα τα νέα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 7, θα εκτιναχθεί, ανεβάζοντας την τιμή κάθε θερμικού μοντέλου κατά 3.000 με 5.000 ευρώ. Με πιο απλά λόγια, τα Euro 7 πρότυπα θα «καταργήσουν» τα φθηνά αυτοκίνητα και θα εκτινάξουν το κόστος, ώστε οι εταιρίες να εξισορροπήσουν τα ποσά των επενδύσεων τους.

 

Close

 

Στην ίδια συνέντευξη ο CEO της VW δήλωσε πως η εταιρία ετοιμάζει ένα facelift για την τρέχουσα γενιά του πιο καλοπουλημένου αυτοκινήτου στην ιστορία της εταιρίας, όμως η επόμενη γενιά βρίσκεται ακόμα στον αέρα. Επισήμανε ότι η κατασκευή ενός νέου αυτοκινήτου ICE που είναι απίθανο να έχει τον παραδοσιακό κύκλο ζωής των 7-8 ετών μπορεί να μην αξίζει τον κόπο και το κόστος.

Close

Στα μικρά αυτοκίνητα, είναι δύσκολο να αντισταθμιστεί το υψηλότερο κόστος ανάπτυξης που συνοδεύει το Euro 7, κάτι που ίσως επηρεάσει και το μικρότερο αδελφάκι του Golf, το Polo.Μην ξεχνάμε ότι και η Audi έχει ήδη ανακοινώσει την μη συνέχιση του συγγενικού A1. 

Από την μία τα νέα πρότυπα Euro 7 και από την άλλη η οριστική κατάργηση των θερμικών κινητήρων στην Ε.Ε. από το 2035, φαίνεται πως θα μας κάνει να πούμε αντίο σε πολλά θρυλικά μοντέλα. Ίσως ένα από αυτά να είναι και το VW Golf. Η απόφαση θα είναι οριστική μέσα στον επόμενο χρόνο.

11 Aug, 2022 Ώρα 11:03

Έτσι λειτουργεί το Trailer Assist στο νέο Skoda Kodiaq (βίντεο)

Thumbnail

Ένας από τους πιο συχνούς πονοκέφαλους, που έχουν όσοι ρυμουλκούν ένα trailer είναι ο έλεγχος και ο χειρισμός του. Ο οδηγός θα πρέπει να έχει σχετική εμπειρία, αλλιώς θα δυσκολευτεί αρκετά. Ωστόσο, το σύστημα Trailer Assist κάνει τον έλεγχο του ρυμουλκού πανεύκολη υπόθεση, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το παρακάτω βίντεο.

Close

Να θυμίσουμε ότι το ανανεωμένο Skoda Kodiaq ξεχωρίζει κυρίως για το νέο “πρόσωπο” της φίρμας, το οποίο είναι αισθητά πιο επιβλητικό, ενώ προσφέρεται με νέες τεχνολογίες.  το Kodiaq παραμένει απίστευτα ευρύχωρο με τη δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 7 επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών ξεκινάει από 835 λίτρα και φτάνει με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων έως και τα 2.065 λτ. Διαθέσιμο είναι το Virtual Cockpit με οθόνη 10,25 ιντσών, ενώ το σύστημα infotainment συνοδεύεται με οθόνες αφής έως και 9,2 ίντσες.

Για πρώτη φορά, διαθέσιμα είναι τα δερμάτινα καθίσματα με ηλεκτρικές πολλαπλές ρυθμίσεις, αερισμό και λειτουργία μασάζ, ενώ γίνεται και χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

Close