Ειδήσεις

30 Jun, 2022 Ώρα 09:12

Τι είναι το BMW Motorrad Vision AMBY;

Thumbnail

Πριν από περίπου έναν χρόνο η BMW Motorrad παρουσίασε ένα ιδιαίτερο πλάνο ηλεκτροκίνησης στα μοντέλα αστικής μετακίνησης. Χαρακτηριστικά, η γερμανική φίρμα ανάφερε εκείνη την περίοδο πως τα επόμενα χρόνια στην γκάμα της BMW όσον αφορά τις αστικές μετακινήσεις θα υπάρχουν μόνο ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και scooter με το CE-04 να κάνει πρώτο την εμφάνισή του. Εκτός από το ηλεκτρικό scooter το οποίο ήδη υπάρχει στα καταστήματα προς πώληση, η BMW είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο CE-02 και το Vision AMBY.

Close

 

 

Το Vision AMBY είναι μια μοτοσικλέτα/ποδήλατο διπλής χρήσης η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για μικροαστικές μετακινήσεις όσο και στις μεγαλύτερες αστικές μετακινήσεις. Η μορφή της μοτοσικλέτας μοιάζει με ένα ενισχυμένο ποδήλατο εκτός δρόμου έχοντας στενή σιλουέτα, μεγάλους ακτινωτούς τροχούς με διπλής χρήσης ελαστικά, λεπτή σέλα και φαρδύ τιμόνι. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 65 κιλά και διαθέτει αναρτήσεις και φρένα κανονικής μοτοσικλέτας.

 

Close

 

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος μπροστά από τον πίσω τροχό και αποδίδει ικανοποιητική ισχύ για να χαρίσει τελική ταχύτητα 60Km/h στο δίκυκλο. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο κέντρο και χαρίζει αυτονομία 110 χιλιομέτρων, ενώ ο αναβάτης έχει επιλογή κίνησης με 25, 45 και 60Km/h. Η τεχνολογία είναι εντυπωσιακή καθώς το Vision AMBY διαθέτει σύστημα γεωεντοπισμού στον αστικό ιστό και είναι σε θέση να προσαρμόσει την ταχύτητά του ανάλογα με το που κινείσαι. Για παράδειγμα, θα περιορίσει την ταχύτητα στα 25Km/h όταν κινείσαι σε πεζόδρομους ή πλατείες και θα την ανεβάσει στα 45Km/h όταν κινείσαι σε δρόμους της πόλης.

Η BMW Motorrad συνεργάστηκε με την BMW στα αυτοκίνητα όσον αφορά τα υλικά κατασκευής. Το πλαίσιο και πολλά τμήματα της μοτοσικλέτας είναι κατασκευασμένα από υλικά που χρησιμοποιούνται στη σειρά BMW i της εταιρείας για μέγιστη ανθεκτικότητα και μείωση του βάρους, ενώ παράλληλα είναι και φιλικά προς το περιβάλλον. Το Vision AMBY είναι το μέλλον της αστικής μετακίνησης της BMW και δεν αποκλείεται το 2024 να το δούμε στην αγορά ως μια βιώσιμη λύση αστικής μετακίνησης.

Βίντεο με το project Vision AMBY.

 

Πηγή: Zougla.gr

11 Aug, 2022 Ώρα 11:03

Έτσι λειτουργεί το Trailer Assist στο νέο Skoda Kodiaq (βίντεο)

Thumbnail

Ένας από τους πιο συχνούς πονοκέφαλους, που έχουν όσοι ρυμουλκούν ένα trailer είναι ο έλεγχος και ο χειρισμός του. Ο οδηγός θα πρέπει να έχει σχετική εμπειρία, αλλιώς θα δυσκολευτεί αρκετά. Ωστόσο, το σύστημα Trailer Assist κάνει τον έλεγχο του ρυμουλκού πανεύκολη υπόθεση, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το παρακάτω βίντεο.

Close

Να θυμίσουμε ότι το ανανεωμένο Skoda Kodiaq ξεχωρίζει κυρίως για το νέο “πρόσωπο” της φίρμας, το οποίο είναι αισθητά πιο επιβλητικό, ενώ προσφέρεται με νέες τεχνολογίες.  το Kodiaq παραμένει απίστευτα ευρύχωρο με τη δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 7 επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών ξεκινάει από 835 λίτρα και φτάνει με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων έως και τα 2.065 λτ. Διαθέσιμο είναι το Virtual Cockpit με οθόνη 10,25 ιντσών, ενώ το σύστημα infotainment συνοδεύεται με οθόνες αφής έως και 9,2 ίντσες.

Για πρώτη φορά, διαθέσιμα είναι τα δερμάτινα καθίσματα με ηλεκτρικές πολλαπλές ρυθμίσεις, αερισμό και λειτουργία μασάζ, ενώ γίνεται και χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

Close