25 Μαρ., 2019 Ώρα 23:17

Τι γυρεύουν 400 Fiat Panda στην έρημο;

Thumbnail

Το Panda Cross αποτελεί ένα από τα πιο ικανά οχήματα για εκτός δρόμου εξορμήσεις, χαρακτηριστικό που απέδειξε για ακόμα μία φορά στα πλαίσια της περιπέτειας Panda Raid 2019.  Τρείς χιλιάδες χιλιόμετρα, 7 ειδικές διαδρομές και 400 πληρώματα. Αυτοί είναι οι αριθμοί του Panda Raid, ενός αγώνα regularity ειδικά για δικίνητα και τετρακίνητα Panda που κατασκευάστηκαν πριν το 2003. Οι διαδρομές... απλώνονται από τη Μαδρίτη μέχρι το Μαρακές μέσω μοναδικών τοπίων της ερήμου ενώ την ίδια διαδρομή ακολούθησε και το νέο Fiat Panda Cross 4x4 ως μία συμβολική σύνδεση του κλασσικού Panda της δεκαετίας του 1980 και του νέου μοντέλου που αποτελεί τον πρωταθλητή της κατηγορίας του στην Ευρώπη.

Συμμετείχαν 400 Panda

Έχοντας φτάσει στην 11η οργάνωση του, ο αγώνας regularity Panda Raid, αποτελεί πλέον έναν ιδιαίτερα δημοφιλή θεσμό. Παρά το γεγονός ότι διατηρεί τον ερασιτεχνικό του χαρακτήρα, ο βαθμός δυσκολίας του είναι αντίστοιχος με εκείνον του θρυλικού Ντακάρ. Αυτή τη χρονιά 400 Panda πρώτης γενιάς απ' όλο τον κόσμο βρέθηκαν στην αφετηρία στην πόλη της Μαδρίτης, ξεκινώντας με σκοπό να καλύψουν περισσότερα από 3.000χλμ. και να φτάσουν στο Μαρακές, το «μαργαριτάρι της ερήμου».

Το πολύχρωμο καραβάνι πέρασε από μοναδικά τοπία και διαδρομές που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μόνο μεγάλα εκτός δρόμου οχήματα. Φυσικά το ασταμάτητο μοντέλο της Fiat κατάφερε για ακόμα μία φορά να αντιμετωπίσει τα κακοτράχαλα εδάφη και να ολοκληρώσει με ευκολία την πρόκληση. Τα κλασσικά Panda συνόδευσε και ένα νέο Fiat Panda Cross 4x4, εφοδιασμένο με το βραβευμένο Turbo βενζινοκινητήρα TwinAir των 900κ.εκ., το οποίο αποτέλεσε μια συμβολική σύνδεση μεταξύ του χθες και του σήμερα της Fiat.  

Μετά την εκκίνηση στις 8 Μαρτίου από τη Μαδρίτη, τα πληρώματα κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι του Μοτρίλ και στη συνέχεια με το καράβι πέρασαν στο Μαρόκο. Από εκεί ακολούθησαν πορεία μέσω της ερήμου για να τερματίσουν στις 15 Μαρτίου στο

 

Η τελική κατάταξη του PANDA RAID 2019

Κατηγορία 4x4

1)      Francisco Javier Vila - Lluis Torrescasana

2)      Paolo Colasanti - Enrico Marasca

3)      Xavi Garcia - Pol Morral

 

Κατηγορία 4x2

4)      Ivan Rodriguez - Mariela Gilsanz

5)      David Lopez - Juan Maria Merino

6)      Alvaro Hernan - Carlos Hernan