Ειδήσεις

29 May, 2023 Ώρα 17:14

Τι νέο λες να ετοιμάζει η Toyota Gazoo Racing;

Thumbnail

Ήταν το Σαββατoκύριακο 26-27 Μαΐου 1923 όταν διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία ένας αγώνας αυτοκινήτων ο οποίος έμελλε να είναι σημείο αναφοράς.

Close

Είχε την ονομασία «Grand Prix Endurance de 24 Heures», αυτός που μετέπειτα θα γίνει γνωστός με την ονομασία «24 Ώρες του Le Mans». Εφέτος, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε και οι Διοργανωτές έχουν προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσουν το γεγονός.

Το ίδιο πρόκειται να κάνουν και οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον εφετινό αγώνα, μεταξύ των οποίων είναι και η Toyota Gazoo Racing. Όπως έχει γίνει γνωστό θα επιδείξει την GR Corolla η οποία χρησιμοποιεί υγροποιημένο υδρογόνο για τη λειτουργία τού θερμικού κινητήρα της.

Close

 

 

Ωστόσο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ένα νέο όχημα που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι του αγωνιστικού τμήματος της Toyota το οποίο πρόκειται να αποκαλύψουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων,

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες γι’ αυτό. Η ομάδα δημοσίευσε μια θολή φωτογραφία στην οποία φαίνεται απλώς το εμπρός μέρος ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Τα στελέχη της εταιρείας αναφέρουν μόνο ότι αυτό «θα διαθέτει τεχνολογίες οι οποίες έχουν εξελιχθεί έπειτα από πολλές απαιτητικές καταστάσεις στο motorsport».

Αυτό που διακρίνεται στη σχετική εικόνα (αρχική φωτογραφία) είναι ένα όχημα το οποίο έχει μάσκα και προφυλακτήρα που παραπέμπουν σε αυτά του καινούργιου Prius Plug-in Hybrid. Επίσης, στο κέντρο του διακρίνεται η επίπεδη επιφάνεια στην οποία προορίζεται να τοποθετείται η πινακίδα κυκλοφορίας.

Close

Η πρώτη εύλογη σκέψη είναι ότι πρόκειται για ένα Prius το οποίο έχει δεχτεί τις βελτιώσεις των ανθρώπων της Toyota Gazoo Racing. Μένει να δούμε εάν όντως πρόκειται γι’ αυτό ή για το εάν θα είναι μία αγωνιστική εκδοχή τού μοντέλου.

Ακόμα πιο σημαντικό θα είναι το γεγονός να δούμε εάν θα παρουσιαστεί μια έκδοσή του η οποία θα έχει εξοπλισμό και αισθητικά στοιχεία που να το κάνουν να δείχνει πιο σπορτίφ.

 

Πηγή: newsauto

22 Sep, 2023 Ώρα 14:59

Τα καινούργια μοντέλα δεν χωράνε στα πάρκινγκ!

Thumbnail

Πολλοί οδηγοί έχουν βρεθεί σε αυτή την εξαιρετική άβολη θέση. Και μολονότι η συζήτηση για διεύρυνση των χώρων στάθμευσης έχει ανοίξει για τα καλά στη Γερμανία, άλλωστε από εκεί προέρχεται και η σχετική έρευνα, το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό.

Close

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μεγαλώσει αρκετά, όχι όμως και οι αντίστοιχες θέσεις των πάρκινγκ.

Η Ερευνητική Εταιρεία Οδοποιών και Μεταφορών, FGSV για συντομία, είναι μια ανεξάρτητη ένωση στη Γερμανία, για την οποία ελάχιστοι οδηγοί έχουν ακούσει ποτέ.

Close

Η τελευταία δημοσίευση του συνδέσμου προκαλεί σάλο, γιατί πρόκειται για ένα πρόβλημα που πιθανότατα ταλαιπώρησε σχεδόν κάθε οδηγό κάποια στιγμή: το πλάτος των θέσεων στάθμευσης.

Με πλάτος έως 2,50 μέτρα, βασίζονται σε ένα πλασματικό «οχήματα σχεδίασης» με υποτιθέμενες μέσες διαστάσεις. Ωστόσο, οι προηγούμενες εξελίξεις είναι γνωστές: τα αυτοκίνητα φαρδαίνουν όλο και περισσότερο. Μόνο το VW Golf, το αρχέτυπο του μέσου γερμανικού αυτοκινήτου, έχει αυξηθεί σε πλάτος κατά σχεδόν 20 εκατοστά μέσα στις δεκαετίες.

Close

Ωστόσο, οι θέσεις στάθμευσης δεν έχουν μεγαλώσει μαζί τους, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα σε παλαιότερα γκαράζ στάθμευσης, ακόμα και ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας φτάνει κυριολεκτικά εκεί στα όριά του, για να μην αναφέρουμε τα μεγάλα SUV.

Προκειμένου να ληφθεί υπόψη αυτή η περίσταση, το FGSV έχει πλέον προσαρμόσει το αναφερόμενο «όχημα αξιολόγησης» και το διευρύνει. Το αποτέλεσμα: Στο μέλλον, το μέγιστο πλάτος της θέσης στάθμευσης θα είναι 2,65 μέτρα, 15 εκατοστά περισσότερο από πριν.

Εκτός από τη δομική διεύρυνση των χώρων στάθμευσης, υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των στενών γκαράζ στάθμευσης. Η Bosch συνεργάζεται με τη Mercedes για να ερευνήσει την αυτοματοποιημένη στάθμευση, στην οποία αφήνετε το αυτοκίνητό σας για να κάνετε μόνοι σας την… ενοχλητική διαδικασία στάθμευσης.

 

Πηγή: newsauto.gr