Ειδήσεις

11 Sep, 2019 Ώρα 11:23

Την πιο "έξυπνη" GLE μας παρουσιάζει η Mercedes

Thumbnail

Το πρότζεκτ που ακούει στο όνομα “Mercedes-Benz Experimental Safety Vehicle” βασίζεται σε μια ημι-αυτόνομη GLE, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το μεγάλο SUV εφοδιάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύνολο και φέρει καινοτόμα συστήματα ασφαλείας τόσο στο εσωτερικό του όσο και εξωτερικά. Αν και το τελευταίο ακούγεται λίγο περίεργο, ωστόσο η γερμανική εταιρεία με σήμα το αστέρι τοποθέτησε ειδικά συστήματα, για να ενημερώνει και να προστατεύει τους υπόλοιπους οδηγούς για διάφορους κινδύνους.

Close

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Daimler, Ola Kaellenius, η ασφάλεια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στο DNA της μάρκας, ενώ έχει αποδειχτεί ότι λείπουν καινοτόμες ιδέες από αυτή τη σημαντική κατηγορία. Μάλιστα, σημείωσε ότι κάποιες από αυτές τις προχωρημένες – για την εποχή τους- τεχνολογίες που εξοπλίζεται το πρωτότυπο μοντέλο, βρίσκονται πολύ κοντά στην εφαρμογή τους.

 

Close

 

Κάποια από αυτά τα συστήματα είναι τα εξής: Στην περίπτωση που το όχημα βρίσκεται σε αυτόνομη κατάσταση, το (μικρό) τιμόνι και τα πεντάλ “κρύβονται” με σκοπό να αποφευχθούν τραυματισμοί σε ενδεχόμενο ατύχημα. Παράλληλα, οι αερόσακοι έχουν αλλάξει θέσεις και οι ζώνες ασφαλείας παρέχουν κορυφαία ασφάλεια τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά. Αναφορικά με την επικοινωνία του ESF 2019 με τον… έξω κόσμο, το Experimental Safety Vehicle μπορεί να δώσει προτεραιότητα σε κάποιον πεζό μέσω των LED στη γρίλια και ταυτόχρονα το πίσω παρμπρίζ να απεικονίζει τι συμβαίνει μπροστά από το όχημα, χάρη στην εμπρός κάμερα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρωτότυπη Mercedes-Benz GLE διαθέτει ένα τρίγωνο-ρομπότ, το οποίο παίρνει τη θέση του αυτόνομα στα μέτρα που ορίζει ο ΚΟΚ, ενημερώνοντας έγκαιρα τα οχήματα που ακολουθούν.

Close

 

Πηγή: NewsAuto.gr

28 Jan, 2020 Ώρα 12:24

Maserati: The Music is changing! Μας αρέσει όμως;

Thumbnail

Μέσα στο 2021 αναμένουμε να δούμε το αμιγώς ηλεκτρικό coupe που ετοιμάζει η Maserati. Ήδη η Ιταλική εταιρεία είναι στη διαδικασία δοκιμών του ηλεκτροκινητήρα που θα χρησιμοποιεί το νέο μοντέλο και για να μας κρατήσει σε εγρήγορση, μας δίνει ένα σύντομο αλλά περιεκτικό δείγμα της ηχητικής υπόκρουσης που θα ακολουθεί την κίνηση του αυτοκινήτου.

Close

Σίγουρα είναι κάτι τελείως διαφορετικό και στην αρχή ξαφνιάζει, ειδικά όλους όσοι έχουν συνηθίσει να ακούν τη μελωδία των κινητήρων βενζίνης που χρησιμοποιεί ακόμα και σήμερα η Maserati. Από την άλλη όμως και με δεδομένο το ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μια πραγματικότητα στην οποία θα πρέπει όλοι να συνηθίσουμε, ο ήχος που παράγει το ηλεκτρικό μοτέρ, δεν είναι καθόλου αδιάφορος.

Εσείς τι λέτε;

Close

 

Tags