Ειδήσεις

03 Mar, 2021 Ώρα 19:39

Το Toyota Yaris αναδεικνύεται το «Καλύτερο Αυτοκίνητο του 2021 στην Ευρώπη»

Thumbnail

Το ολότελα νέο Toyota Yaris κέρδισε τον περίφημο τίτλο καλύτερου αυτοκινήτου: European Car of the Year 2021.

Close

Προτεινόμενο από μια επιτροπή που αποτελείται από 59 κορυφαίους ευρωπαίους δημοσιογράφους που ασχολούνται με την αυτοκίνηση, το 4ης γενιάς Yaris βραβεύεται ξανά με τον ίδιο τίτλο, 21 χρόνια μετά την εμφάνιση του Yaris 1ης γενιάς στην αγορά, όπου και βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Αυτοκίνητο του 2000 στην Ευρώπη – ένα βραβείο που αποτέλεσε την πρώτη διάκριση της Toyota. Το Yaris έχει επανειλημμένα αναγνωριστεί από την επιτροπή των εν λόγω βραβείων, αφού σε κάθε του έκδοση βρισκόταν πάντα στην τελική λίστα.

Η κριτική επιτροπή επαίνεσε την υβριδική τεχνολογία του Yaris για την ομαλή του οδήγηση, τις χαμηλές εκπομπές ρύπων και την προσιτή του τιμή – επαληθεύοντας έτσι τους λόγους για τους οποίους περισσότεροι από το 80% των κατόχων Yaris, επιλέγουν το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα. Το Yaris έχει επίσης αναγνωριστεί για τον σχεδιασμό του, τη δυναμική του απόδοση και το ηγετικό του σύστημα ασφάλειας.

Close
Επιπρόσθετα, η κριτική επιτροπή των εν λόγω βραβείων εκτίμησε ιδιαίτερα την επιτυχία της Toyota να αναζωπυρώσει το πάθος για την κατηγορία hatchback στην Ευρώπη με το λανσάρισμα του Yaris GR.

Το βραβείο του Καλύτερου Αυτοκινήτου 2021 στην Ευρώπη δόθηκε λίγες μόνο μέρες μετά την ανάδειξη του νέου Yaris ως το αυτοκίνητο με τις Καλύτερες Πωλήσεις στην Ευρώπη για πρώτη φορά, αποδεικνύοντας έτσι ότι οι ευρωπαίοι πελάτες συμφωνούν με την κριτική επιτροπή των εν λόγω βραβείων.

Close

Κληθείς να σχολιάσει, ο Matt Harrison, Executive Vice President της Toyota Motor Europe, ανέφερε: «Το βραβείο αυτό είναι πολύ τιμητικό για την Toyota και θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή για την επιλογή και την αναγνώριση. Δράττομαι επίσης της ευκαιρίας να επαινέσω το πάθος των ευρωπαϊκών και ιαπωνικών ομάδων ανάπτυξης της εταιρείας μας. Το 4ης γενιάς Yaris είναι το καλύτερο όλων, και όπως το προόριζε ο Akio Toyoda, είναι ήδη ο λόγος για τα χαμόγελα στα πρόσωπα των πελατών». Η Toyota έχει ήδη τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο του Καλύτερου Αυτοκινήτου της Χρονιάς στην Ευρώπη. Το Yaris κέρδισε το βραβείο το 2000, το Prius το 2005 και τώρα το νέο Yaris κέρδισε ξανά το βραβείο για το 2021.  

14 Apr, 2021 Ώρα 16:25

Ανώτατη διάκριση στην ασφάλεια για το νέο Renault Arkana

Thumbnail

Άλλη μια διάκριση ασφάλειας πρόσθεσε στην ήδη πλούσια λίστα της η Renault. Αυτή τη φορά πρόκειται για το Arkana. Το ολοκαίνουριο Coupe SUV, που αναμένεται σύντομα στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα, θα τοποθετείται μεταξύ των μοντέλων Captur και Kadjar.

Close

Στο καινούργιο Renault Arkana έχει απονεμηθεί η μέγιστη βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων από τους ειδικούς του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας Euro NCAP, καθιστώντας το σαν ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον δρόμο. Διαθέτοντας τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας - συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς Advanced Systems Assistance Systems (ADAS) - το ολοκαίνουργιο Arkana ενισχύει τη δέσμευση της Renault για την κατασκευή των ασφαλέστερων οχημάτων για τους πελάτες της.

 

Close

 

Το νέο Renault Arkana είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία ADAS που περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα των βοηθημάτων ασφαλείας με συστήματα όπως: το Adaptive Cruise Control με Stop&Go, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, προειδοποίηση τυφλών σημείων, το Lane Keep Assist και πολλά άλλα. Αυτά τα συστήματα ασφαλείας συνδυάζονται για να προσφέρουν μεγαλύτερη σιγουριά στον οδηγό, στους επιβάτες και σε άλλους χρήστες του δρόμου.

Close

Πέραν από την ασφάλεια, οι πελάτες θα επωφεληθούν από τον συνδυασμό της εντυπωσιακής σιλουέτας του coupe, την κομψή σχεδίαση και το δυναμικό εμπρόσθιο άκρο που συνδυάζονται για να προσφέρουν ένα μοναδικό νέο μοντέλο SUV.