Ειδήσεις

02 Apr, 2024 Ώρα 10:04

Volvo: Το αμιγώς ηλεκτρικό EX30 πήρε βραβείο του World Urban Car για το 2024

Thumbnail

Το Volvo EX30 παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Είναι το μικρότερο αυτοκίνητο της εταιρίας αλλά συγχρόνως το μεγαλύτερο από πλευράς βοηθημάτων. Από την παρουσίασή του, το EX30 έγινε γρήγορα ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους πελάτες. Με βάση το βιβλίο παραγγελιών, η Volvo πιστεύει ότι θα είναι το best seller της αυτοκίνητο για το 2024.

Close

Το EX30 ανακηρύχθηκε World Urban Car (Παγκόσμιο Αστικό Αυτοκίνητο) για το 2024, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες. Τα βραβεία παρουσιάστηκαν πριν από λίγα 24ωρα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και το πιο μικρό SUV κατέκτησε, μέσα από μια λίστα που αριθμούσε 38 υποψηφιότητες, μία θέση ανάμεσα στα πρώτα τρία αυτοκίνητα στον κόσμο.

 

Close

 

Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει ήδη κερδίσει σημαντικά βραβεία, όπως το The Sun Car of the Year, το Small SUV/Crossover of the Year από τη Sunday Times και το Ecowarrior of the Year από το περιοδικό Top Gear.

Close

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν), Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars, δήλωσε:

«Η κατάκτηση αυτού του τίτλου μάς δίνει μεγάλη χαρά και επιβεβαιώνει απόλυτα τη φιλόδοξη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση. Η ανταπόκριση που δείχνουν οι πελάτες στο EX30 έχει υπερβεί τις προσδοκίες μας. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο ιδανικό για τις συνθήκες της αγοράς σήμερα, καθώς ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός αγοραστών μεταβαίνει στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είμαι πεπεισμένος ότι το EX30 θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξή μας αυτή τη χρονιά και στη συνέχεια.»

 

 

Το EX30 είναι μία ισχυρή προσθήκη στη σειρά των προϊόντων της Volvo,  η οποία περιλαμβάνει επίσης ιδιαίτερα ελκυστικά plug-in και ήπια υβριδικά μοντέλα σε πολλές κατηγορίες. Αυτά τα αυτοκίνητα αποτελούν μια σημαντική γέφυρα για την επίτευξη του στόχου της Volvo Cars να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030.

To EX30 είναι το μικρότερο SUV που έχει παρουσιάσει ποτέ η Volvo και βασίζεται σε μία ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Εκτός από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, το EX30 έχει εξελιχθεί με γνώμονα το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του.

Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία ηλεκτρικά συστήματα κίνησης:

Την έκδοση Single Motor με κινητήρα 272 ίππων (200kW) και μπαταρία 51kWh.

Την έκδοση Single Motor Extended Range με μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας 69kWh.

Και την έκδοση Twin Motor Performance με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 428 ίππων (315kW) και μπαταρία 69kWh.

Το EX30 προσφέρει, σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρίας, αυτονομία οδήγησης έως 476 km και η μπαταρία του μπορεί να επαναφορτιστεί από το 10% έως το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 25 λεπτά.

10 Apr, 2024 Ώρα 19:08

Το νέο Volvo EX30 κέρδισε το βραβείο «World Urban Car 2024»

Thumbnail

Πριν προλάβει να περάσει στους εκθεσιακούς χώρους της Volvo στην Ευρώπη, το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 άρχισε να κατακτά βραβεία. Πρόσφατα πήρε ένα σημαντικό βραβείο στον καταξιωμένο θεσμό World Car Awards! Το EX30 ανακηρύχθηκε World Urban Car για το 2024, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες, σε μια παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, το μικρότερο SUV της Volvo Cars κατέκτησε μία θέση ανάμεσα στα πρώτα τρία αυτοκίνητα στον κόσμο, σε μία λίστα που αριθμούσε 38 υποψηφιότητες.

Close

 

 

«Η κατάκτηση αυτού του τίτλου από το EX30 μάς δίνει μεγάλη χαρά και επιβεβαιώνει απόλυτα τη φιλόδοξη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση», λέει ο Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν), Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars. «Η ανταπόκριση που δείχνουν οι πελάτες στο EX30 έχει υπερβεί τις προσδοκίες μας. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο ιδανικό για τις συνθήκες της αγοράς σήμερα, καθώς ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός αγοραστών μεταβαίνει στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είμαι πεπεισμένος ότι το EX30 θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξή μας αυτή τη χρονιά και στη συνέχεια.»

Μεταξύ των πολλών χαρακτηριστικών του EX30 που σχολιάστηκαν θετικά περιλαμβάνονται το όμορφο design και η ελκυστική τιμή του. Το EX30 παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι αποσπώντας πλήθος εγκωμίων και έχει ήδη κερδίσει σημαντικά βραβεία, όπως το The Sun Car of the Year και το Small SUV/Crossover of the Year από τη Sunday Times. 

Close

 

 

Το EX30 προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά τόσο δικίνητο όσο και τετρακίνητο με δύο διαφορετικούς τύπους μπαταριών. Στη δικίνητη επιλογή προσφέρεται με μπαταρία 51 kWh απόδοσης 272 ίππων με αυτονομία 344 χιλιομέτρων ενώ με την μπαταρία των 69 kWh η αυτονομία φθάνει τα 480 χιλιόμετρα. Παράλληλα, προσφέρεται και η τετρακίνητη έκδοση Twin Motor Performance, στην οποία διαθέτει ακόμα ένα ηλεκτροκινητήρα. Αυτή η AWD εκδοχή του EX30 είναι και η πιο γρήγορη και αποδίδει 428 ίππους ενώ προσφέρει 460 χιλιόμετρα αυτονομίας με τα 0-100 km/h να φθάνουν σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. 

Το Volvo EX30 βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της CTC Automotive σε όλες του τις παραλλαγές και τιμή που ξεκινά από €40,500 ενώ εμπίπτει και στο σχέδιο επιδοτήσεων της κυβέρνησης.