Ειδήσεις

19 Sep, 2023 Ώρα 13:27

Το Volvo EX90 υποστηρίζει τον νέο χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google

Thumbnail

Συνεχίζοντας τη σταθερή συνεργασία της με την Google, η Volvo Cars θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που θα φέρουν την τεχνολογία χαρτών υψηλής ανάλυσης στα μοντέλα της αρχίζοντας με το Volvo EX90. Πρόκειται για το Google HD Maps, ένα ολοκληρωμένο χάρτη υψηλής ανάλυσης που σχεδιάστηκε ειδικά για κατασκευαστές αυτοκινήτων και παρέχει ενημερωμένες και ιδιαίτερα λεπτομερείς πληροφορίες.

Close

Στο νέο Volvo EX90, το lidar, οι κάμερες και τα ραντάρ συνεργάζονται για να κατανοήσουν το εξωτερικό περιβάλλον του αυτοκινήτου κάνοντας ακόμα ένα βήμα ως προς την ολοκληρωμένη ασφάλεια οδηγού και επιβατών.

 

Close

 

Χρησιμοποιώντας τον χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google, η Volvo είναι σε θέση να συνδυάσει δεδομένα από το κορυφαίο πακέτο αισθητήρων που διαθέτει το Volvo EX90 με τα τοπικά εστιασμένα δεδομένα της Google. Κάτι που παρέχει ακρίβεια σε επίπεδο κυκλοφοριακής λωρίδας, ώστε να διευκολύνει λειτουργίες υποβοηθούμενης οδήγησης, όπως η υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας και η τεχνολογία Pilot Assist της Volvo Cars, καθώς και μελλοντικές λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης.

Close

Αυτές οι πληροφορίες για τον δρόμο, σε συνδυασμό με δεδομένα από το lidar και άλλους αισθητήρες του Volvo EX90, θα υφίστανται επεξεργασία από την κεντρική υπολογιστική μονάδα του αυτοκινήτου που υποστηρίζεται από τις NVIDIA DRIVE AI πλατφόρμες Xavier και Orin.

 

 

Συνδυάζοντας δεδομένα από χάρτη υψηλής ανάλυσης με πληροφορίες που συλλέγονται από τους εξωτερικούς αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός lidar, καθώς και λογισμικού που αναπτύχθηκε από την εταιρεία λογισμικού ασφαλείας, Zenseact, η Volvo στοχεύει να προσφέρει μία πιο προβλέψιμη, ασφαλή και άνετη οδήγηση.

Στο μέλλον, το Google HD Maps θα υποστηρίξει επίσης την εισαγωγή της τεχνολογίας μας Volvo για την αυτόνομη οδήγηση, σε συνδυασμό με το πακέτο αισθητήρων των μοντέλων της, που απαρτίζεται από ένα lidar ενσωματωμένο στην οροφή, ραντάρ, κάμερες και υπερηχητικούς αισθητήρες, για να βελτιώσει περαιτέρω τη δυνατότητα του αυτοκινήτου να κατανοεί το περιβάλλον του.

22 Sep, 2023 Ώρα 14:59

Τα καινούργια μοντέλα δεν χωράνε στα πάρκινγκ!

Thumbnail

Πολλοί οδηγοί έχουν βρεθεί σε αυτή την εξαιρετική άβολη θέση. Και μολονότι η συζήτηση για διεύρυνση των χώρων στάθμευσης έχει ανοίξει για τα καλά στη Γερμανία, άλλωστε από εκεί προέρχεται και η σχετική έρευνα, το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό.

Close

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μεγαλώσει αρκετά, όχι όμως και οι αντίστοιχες θέσεις των πάρκινγκ.

Η Ερευνητική Εταιρεία Οδοποιών και Μεταφορών, FGSV για συντομία, είναι μια ανεξάρτητη ένωση στη Γερμανία, για την οποία ελάχιστοι οδηγοί έχουν ακούσει ποτέ.

Close

Η τελευταία δημοσίευση του συνδέσμου προκαλεί σάλο, γιατί πρόκειται για ένα πρόβλημα που πιθανότατα ταλαιπώρησε σχεδόν κάθε οδηγό κάποια στιγμή: το πλάτος των θέσεων στάθμευσης.

Με πλάτος έως 2,50 μέτρα, βασίζονται σε ένα πλασματικό «οχήματα σχεδίασης» με υποτιθέμενες μέσες διαστάσεις. Ωστόσο, οι προηγούμενες εξελίξεις είναι γνωστές: τα αυτοκίνητα φαρδαίνουν όλο και περισσότερο. Μόνο το VW Golf, το αρχέτυπο του μέσου γερμανικού αυτοκινήτου, έχει αυξηθεί σε πλάτος κατά σχεδόν 20 εκατοστά μέσα στις δεκαετίες.

Close

Ωστόσο, οι θέσεις στάθμευσης δεν έχουν μεγαλώσει μαζί τους, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα σε παλαιότερα γκαράζ στάθμευσης, ακόμα και ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας φτάνει κυριολεκτικά εκεί στα όριά του, για να μην αναφέρουμε τα μεγάλα SUV.

Προκειμένου να ληφθεί υπόψη αυτή η περίσταση, το FGSV έχει πλέον προσαρμόσει το αναφερόμενο «όχημα αξιολόγησης» και το διευρύνει. Το αποτέλεσμα: Στο μέλλον, το μέγιστο πλάτος της θέσης στάθμευσης θα είναι 2,65 μέτρα, 15 εκατοστά περισσότερο από πριν.

Εκτός από τη δομική διεύρυνση των χώρων στάθμευσης, υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των στενών γκαράζ στάθμευσης. Η Bosch συνεργάζεται με τη Mercedes για να ερευνήσει την αυτοματοποιημένη στάθμευση, στην οποία αφήνετε το αυτοκίνητό σας για να κάνετε μόνοι σας την… ενοχλητική διαδικασία στάθμευσης.

 

Πηγή: newsauto.gr