Ειδήσεις

02 Aug, 2022 Ώρα 14:37

Ξεκινά η ανέγερση εργοστασίου κατασκευής μπαταριών από τον Όμιλο της VW

Thumbnail

Η Volkswagen συνεχίζει με συνέπεια τη στρατηγική της προς την ηλεκτροκίνηση ανακοινώνοντας την ανέγερση του  πρώτου εργοστασίου μπαταριών στο Salzgitter. Η σχετική εκδήλωση έγινε παρουσία του Γερμανού Καγκελαρίου Olaf Scholz με την παραγωγή να είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2025. Την ευθύνη για τις δραστηριότητες κατασκευής μπαταριών θα έχει η νεοσύστατη εταιρεία «PowerCo» η οποία πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ και θα απασχολήσει έως και 20.000 άτομα μόνο στην Ευρώπη.

Close

Ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε σχετικά: «Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία και την Ευρώπη. Η Volkswagen δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας. Μαζί, θέτουμε τα θεμέλια για τη διαμόρφωση αυτού του μέλλοντος στο Salzgitter».

 

Close

 

Με τη σειρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen AG, δήλωσε: «Σήμερα δεν θέτουμε μόνο θεμέλιο λίθο, αλλά σηματοδοτούμε και ένα στρατηγικό ορόσημο. Η επιχείρηση κυψελών μπαταριών είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της στρατηγικής μας που θα κάνει τη Volkswagen κορυφαίο πάροχο της βιώσιμης κινητικότητας του αύριο. Η δημιουργία του δικού μας εργοστασίου κυψελών είναι ένα μεγάλο έργο από τεχνική και οικονομική άποψη. Αποδεικνύει ότι φέρνουμε την τεχνολογία αιχμής του μέλλοντος στη Γερμανία!».

Close

 

 

Ο Όμιλος Volkswagen ομαδοποιεί τις παγκόσμιες δραστηριότητες μπαταριών του στην ευρωπαϊκή εταιρεία (SE) PowerCo. Όσον αφορά το μέλλον, σχεδιάζονται περαιτέρω προϊόντα, όπως μεγάλα συστήματα αποθήκευσης για το ενεργειακό δίκτυο. Μετά το Salzgitter, το επόμενο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών πρόκειται να δημιουργηθεί στη Βαλένθια ενώ προσδιορίζονται τοποθεσίες για τρία ακόμη εργοστάσια κυψελών στην Ευρώπη. Εκτός από την Ευρώπη, η PowerCo ήδη διερευνά τη δυνατότητα περαιτέρω γιγαντιαίων εργοστασίων στη Βόρεια Αμερική.

Μέχρι το 2030, ο Όμιλος Volkswagen σκοπεύει να λειτουργήσει έξι εργοστάσια κυψελών συνολικής απόδοσης 240 GWh σε όλη την Ευρώπη μαζί με τους συνεργάτες του, με τη νέα ενοποιημένη κυψέλη να υπολογίζεται πως θα μειώσει το κόστος της μπαταρίας έως και 50%. Τα πρωτότυπα που παράγονται μέχρι σήμερα έχουν επιδείξει πολλές υποσχόμενες επιδόσεις όσον αφορά την εμβέλεια, τους χρόνους φόρτισης και την ασφάλεια – απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα μελλοντικό βιομηχανικό πρότυπο.  

11 Aug, 2022 Ώρα 11:03

Έτσι λειτουργεί το Trailer Assist στο νέο Skoda Kodiaq (βίντεο)

Thumbnail

Ένας από τους πιο συχνούς πονοκέφαλους, που έχουν όσοι ρυμουλκούν ένα trailer είναι ο έλεγχος και ο χειρισμός του. Ο οδηγός θα πρέπει να έχει σχετική εμπειρία, αλλιώς θα δυσκολευτεί αρκετά. Ωστόσο, το σύστημα Trailer Assist κάνει τον έλεγχο του ρυμουλκού πανεύκολη υπόθεση, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το παρακάτω βίντεο.

Close

Να θυμίσουμε ότι το ανανεωμένο Skoda Kodiaq ξεχωρίζει κυρίως για το νέο “πρόσωπο” της φίρμας, το οποίο είναι αισθητά πιο επιβλητικό, ενώ προσφέρεται με νέες τεχνολογίες.  το Kodiaq παραμένει απίστευτα ευρύχωρο με τη δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 7 επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών ξεκινάει από 835 λίτρα και φτάνει με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων έως και τα 2.065 λτ. Διαθέσιμο είναι το Virtual Cockpit με οθόνη 10,25 ιντσών, ενώ το σύστημα infotainment συνοδεύεται με οθόνες αφής έως και 9,2 ίντσες.

Για πρώτη φορά, διαθέσιμα είναι τα δερμάτινα καθίσματα με ηλεκτρικές πολλαπλές ρυθμίσεις, αερισμό και λειτουργία μασάζ, ενώ γίνεται και χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

Close