Ειδήσεις

13 Mar, 2023 Ώρα 16:59

Ξεκίνησε η παραγωγή της Ducati Scrambler 2023

Thumbnail

Το 2022 ήταν μια σημαντική χρονιά για την Ducati Scrambler, καθώς ξεπέρασε τις 100.000 πωλήσεις παγκοσμίως. Το 2023, αφού ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στη σειρά Ducati World Premiere πέρυσι, η σειρά Scrambler βιώνει κάποιες αλλαγές, κυρίως με μείωση βάρους 4 κιλών.

Close

Για το 2023, υπάρχουν τρεις παραλλαγές της Ducati Scrambler, με το Icon (μια σύγχρονη εκδοχή του scrambler), το Full Throttle (η παραλλαγή «εμπνευσμένη από τους αγώνες») και το Nightshift (το οποίο ακολουθεί μια πιο λεπτή, κλασική προσέγγιση στο scrambler στυλ), με όλες να χρησιμοποιούν τον αερόψυκτο δικύλινδρο κινητήρα Desmodue της Ducati, ένα ατσάλινο πλαίσιο και φαρδύ τιμόνι. Το Ride-by-wire και το προαιρετικό quick-shifter διατίθενται επίσης, εκτός από τις επιλέξιμες λειτουργίες οδήγησης, το Ducati Traction Control και μια νέα έγχρωμη οθόνη TFT.

 

Close

 

Το Icon μπορεί επίσης να ξεχωρίσει από τα αδέρφια του Scrambler χάρη στο εναλλάξιμο κάλυμμα του ρεζερβουάρ, το οποίο επιτρέπει την προσθήκη των χρωμάτων Storm Green, Rio Celeste, Tangerine Orange, Jade Green, Sparkling Blue και Velvet Red ως έξτρα στα τυπικά χρώματα '62 Yellow, Thrilling Black και Ducati Red, τα οποία είναι διαθέσιμα και στις άλλες εκδόσεις Scrambler, για συνολικά εννέα διαφορετικές χρωματικές επιλογές στην παραλλαγή Icon της Ducati Scrambler 2023.

Close

Η παραγωγή της πρώτης μονάδας γιορτάστηκε στο νέο κτίριο Finitura e Delibera Estetica. Μετά την παραδοσιακή «βάφτιση» από τον CEO Claudio Domenicali, η τελετή μετατράπηκε σε ένα πάρτι με animations και μουσική στο οποίο όλοι οι εργαζόμενοι μπορούσαν να θαυμάσουν και τα εννέα χρώματα της νέας Ducati Scrambler.

28 Mar, 2023 Ώρα 09:39

Ξεχάστε τα Subaru STi, το μέλλον είναι τα STe

Thumbnail

Η ιστορία του STi, που σημαίνει Subaru Tecnica International, ξεκινά το 1988 με την ίδρυση του σχετικού τμήματος για τη δημιουργία των ικανότερων σε επιδόσεις εκδόσεων.

Close

Μέχρι το 2006 μάλιστα, το STi ήταν με πεζό το «i», ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται με κεφαλαίο. Τώρα, με τη Subaru να καταθέτει αίτηση για την κατοχύρωση ως εμπορικό σήμα του Ste, με τη μορφή που το βλέπουμε πιο κάτω, φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στην ιστορία της σπουδαίας ιαπωνικής μάρκας.

 

Close

 

Περίπου ένα χρόνο πριν, η Subaru είχε ανακοινώσει πως δεν θα υπάρχει WRX STI για την τρέχουσα γενιά του Impreza, δηλώνοντας ότι η μάρκα κοιτάζει το μέλλον με βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση και πρακτικά «τελειώνοντας» στο τμήμα STI που είναι το αντίστοιχο του «Μ» της BMW. Με τα τρέχοντα δεδομένα πάντως, είναι λίγο νωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη αναφορικά με το πρώτο μοντέλο που θα έχει το νέο λογότυπο.

Close

 

 

Ούτως ή άλλως, αυτή τη στιγμή η Subaru έχει ένα μόνο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αυτό είναι το Solterra που κατασκευάζεται από την Toyota, η οποία το έχει και εκείνη στη γκάμα της ως bZ4X. Αυτό σημαίνει ότι μια έκδοση SΤe του Subaru Solterra μπορεί και να είναι αυτή που θα μεταφέρει τη Subaru στη νέα ηλεκτρική εποχή με έκδοση υψηλής απόδοσης και επιδόσεων.

 

 

Πηγή: newsauto