Ειδήσεις

09 Jul, 2024 Ώρα 17:22

Υποχρεωτικές οι ειδοποιήσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας σε όλα τα νέα αυτοκίνητα

Thumbnail

Η τεχνολογία Intelligent Speed Assist (ISA) καθίσταται υποχρεωτική σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη από τις 6 Ιουλίου.

Close

Πριν μερικές ημέρες γράφαμε για το γεγονός πως από τις 6 Ιουλίου, όλα τα νέα μοντέλα που θα πωλούνται, θα είναι υποχρεωτικά εφοδιασμένα με «μαύρο κουτί» καταγραφής δεδομένων. Σήμερα αποκαλύπτουμε το δεύτερο υποχρεωτικό σύστημα με το οποίο θα είναι εξοπλισμένα όλα τα νέα μοντέλα που θα πωλούνται στην Ευρώπη από τις 6 Ιουλίου. Ένα σύστημα που θα “ενοχλεί” τον οδηγό, κάθε φορά που εκείνος ξεπερνά το όριο ταχύτητας.

Το σύστημα ISA δεν αποτρέπει πρακτικά τους οδηγούς από το να παραβιάζουν το όριο ταχύτητας, αλλά προσπαθεί να τους υπενθυμίσει τις νομικές και ηθικές τους υποχρεώσεις, δημιουργώντας ειδοποιήσεις. Η Ε.Ε. έχει αφήσει την ακριβή φύση αυτών των ειδοποιήσεων στην κρίση των αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά οι επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους περιλαμβάνουν οπτικοακουστικές ειδοποιήσεις και ακόμη και επιπλέον αντίσταση στο πεντάλ του γκαζιού.

Close

 

 

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν να αγνοήσουν τις ειδοποιήσεις ή να τις απενεργοποιήσουν εντελώς. Αλλά θα είναι πάντα προεπιλεγμένες και ενεργές κάθε φορά που θα παίρνει ξανά μπροστά το όχημα.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC) είχε πιέσει ώστε η ισχύς του κινητήρα να κόβεται όταν ένα αυτοκίνητο φτάνει το νόμιμο όριο, αλλά οι αυτοκινητοβιομηχανίες επέμειναν, πράγμα που σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν την πλήρη ισχύ όταν τη χρειάζονται, για παράδειγμα όταν θέλουν να προσπεράσουν.

Το ISA χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό δεδομένων GPS και καμερών ανάγνωσης πινακίδων κυκλοφορίας για να υπολογίσει την ταχύτητα που επιτρέπετε να αναπτύξετε σε κάθε δρόμο.

10 Jul, 2024 Ώρα 14:18

Red Dot Design Award για το Hyundai SANTA FE XRT!

Thumbnail

Στη σειρά των Red Dot Design Awards έρχεται να προστεθεί η νέα διάκριση της Hyundai, με το Santa Fe XRT Concept, που εξασφάλισε ακόμα ένα βραβείο Red Dot Design, στην κατηγορία “Αυτοκίνητα”.

Close

“Είναι μια εξαιρετική τιμή, αυτή η αναγνώριση από τα Red Dot Design Awards για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του πειραματικού μας μοντέλου”, δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομάδας Σχεδιασμού της Hyundai. “Αυτή η τιμή έρχεται να επιβραβεύσει τα εκπληκτικά επιτεύγματα και την αφοσίωση των ταλαντούχων σχεδιαστών μας. Εργάστηκαν αδιάκοπα μαζί με τους μηχανικούς μας στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης. Η βράβευση υπογραμμίζει επίσης την αξία της μάρκας Hyundai ανά το παγκόσμιο”, ολοκλήρωσε.

Το Santa Fe XRT Concept, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μαζί με το νέο Santa Fe, το 2023, είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις ανάγκες των οδηγών που λατρεύουν την περιπέτεια. Το XRT ανταποκρίνεται εξαιρετικά σε ανταγωνιστικό, δύσκολο έδαφος με αυτοπεποίθηση και άνεση. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εξάπτει το απόλυτο πνεύμα της περιπέτειας ικανοποιώντας όλων των ειδών τις ανάγκες μιας τέτοιας πρόκλησης.

Close