10 Σεπ., 2019 Ώρα 22:12

Αποκάλυψη της Opel για το Grandland X Hybrid4

Thumbnail

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Opel παρουσιάζει το Grandland X, το πρώτο της μοντέλο με προηγμένη υβριδική τεχνολογία και τετρακίνηση. Το σύστημα κίνησης του γνωστού SUV περιλαμβάνει έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.6 λίτρων με ισχύ 200 ίππους άμεσου ψεκασμού, και ειδικά προσαρμοσμένο για υβριδική χρήση.

Το σύστημα ηλεκτροκίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 109 ίππων και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13.2kWh. Ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας, ο μετατροπέας και το διαφορικό  είναι ενσωματωμένα στον πίσω άξονα, επιτρέποντας την πρόσφυση σε όλους τους τροχούς, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

 

_

 

Το Grandland X Hybrid4 θα διαθέτει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας – ηλεκτρικό, υβριδικό, AWD και Sport. Για παράδειγμα, με την επιλογή της υβριδικής λειτουργίας (hybrid mode) ενεργοποιείται αυτόματα η πλέον αποδοτική λειτουργία, με δυνατότητα αλλαγής σε ηλεκτρική (electric mode) με μηδενικούς ρύπους, για οδήγηση στο κέντρο της πόλης – που δίνει στο όχημα τη δυνατότητα να καλύψει 59 χιλιόμετρα στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα με μηδενικούς ρύπους στον κύκλο WLTP.

 

_

 

Το Sport mode επιτρέπει πιο δυναμική οδήγηση συνδυάζοντας τη δύναμη του κινητήρα καύσης και του ηλεκτροκινητήρα. Η επιλογή της τετρακίνησης (AWD mode) ενεργοποιεί τον ηλεκτροκίνητο πίσω άξονα για μέγιστη πρόσφυση σε όλα τα είδη δρόμων. Στοχεύοντας σε περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης, το Grandland X Hybrid4 διαθέτει σύστημα ανατροφοδότησης πέδησης για την ανάκτηση της ενέργειας που παράγεται κατά το φρενάρισμα ή την επιβράδυνση.