13 Ιουν., 2019 Ώρα 14:33

Bentley Flying Spur: High End καταστάσεις!

Thumbnail

Οι κορυφαίες λιμουζίνες είναι το φόρτε της Bentley, με τη βρετανική μάρκα να φροντίζει να μας το υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία. Η νέα Flying Spur είναι το πιο πρόσφατο δημιούργημά της και αποτελεί την τετράθυρη, αλλά και σπορ πρότασή της που κάθεται απέναντι στις AMG εκδόσεις της Mercedes S-Class και στη Rolls Royce Ghost. 

 

 

Aπό έναν κατασκευαστή που δραστηριοποιείται στην κατηγορία υπερ- πολυτελείας δεν θα έπρεπε να περιμένει κανείς επαναστατικές αλλαγές και προσεγγίσεις σε ότι αφορά την αισθητική των μοντέλων και αυτή η λογική υιοθετήθηκε κατά γράμμα στη νέα Flying Spur. Η οποία σε γενικές γραμμές ακολουθεί το στυλ της προκατόχου της σε συνδυασμό με μια πιο εμφατική μάσκα αλλά και με μια αύξηση του μεταξονίου κατά 130 χιλιοστά.

 

 

Η συγκεκριμένη μεταβολή πέρα από τους χώρους στο εσωτερικό, κυρίως αυτούς που αντιστοιχούν σε όσους κάθονται πίσω, αλλάζει και τις αναλογίες του αμαξώματος, με αποτέλεσμα η συνολική εικόνας της νέας Flying Spur να είναι πιο δυναμική και σπορ σε σχέση με το παρελθόν. Προς την ίδια κατεύθυνση συμβάλλουν και οι θηριώδεις τροχοί των 20 και 21 ιντσών, ενώ ενδιαφέρον στοιχείο είναι το ανανεωμένο σχεδιαστικά «Β» στο πάνω μέρος της μάσκας, που για πρώτη φορά θα είναι βυθιζόμενο.

 

 

Το γνώριμο στυλ των Bentley ακολουθείται και στο εσωτερικό, το οποίο όμως έχει κάνει όχι βήμα άλλα άλμα προς το high tech, με ψηφιακό πίνακα οργάνων, τη χαρακτηριστική περιστρεφόμενη οθόνη των 12,3 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό καθώς και μια τρίτη οθόνη, επίσης για το infotainment, για όσους κάθονται πίσω. Από πλευράς εξοπλισμού υπάρχουν όλα όσα μπορεί να φανταστεί κανείς ή να μην φανταστεί σε ότι αφορά την άνεση - το ηχοσύστημα π.χ. είναι της Naim η οποία πραγματικά δεν λείπει από κανένα High End σύνολο - πλήρης διασύνδεση smartphones καθώς και όλα τα διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

 

 

Η νέα Bentley Flying Spur κινείται από τον bi-turbo W12 των 6.000 κυβικών της μάρκας, ο οποίος αποδίδει 635 ίππους και 900 Nm, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις και επιταχύνει το υπερ- πολυτελές σεντάν των 5,31 μέτρων και των 2,4 τόνων από την ακινησία μέχρι τα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 3,8 δεύτερα. Επίσης μπορεί να το κινήσει μέχρι και με 333 χλμ./ώρα. 

 

Tags