Νέα μοντέλα

27 Feb, 2020 Ώρα 18:10

BMW Concept i4: Το πρώτο ηλεκτρικό Gran Coupe της μάρκας

Thumbnail

Το BMW Group θα αποκαλύψει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Gran Coupe μοντέλο του και συγκεκριμένα την Τρίτη 3 Μαρτίου στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Close

Πρόκειται για το BMW Concept i4 το οποίο προαναγγέλλει μία νέα εποχή για τη γνήσια οδηγική απόλαυση, όπως λένε οι Γερμανοί. Επαναπροσδιορίζει την έννοια της δυναμικής υπεροχής BMW και συνδυάζει μία μοντέρνα και κομψή σπορ σχεδίαση με την ευρυχωρία και πρακτικότητα ενός τετράθυρου Gran Coupe – και το κυριότερο, με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

«Το BMW Concept i4 φέρνει τον εξηλεκτρισμό στην καρδιά της μάρκας BMW», τόνισε χαρακτηριστικά ο Adrian van Hooydonk, Ανώτερος Αντιπρόεδρος, BMW Group Design και συνέχισε: «Δυναμική με καθαρές γραμμές και έμφυτη φινέτσα. Με λίγα λόγια: μία τέλεια BMW που τυχαίνει να εκπέμπει μηδενικούς ρύπους».

Close

 

Δείτε το τρέιλερ της BMW για το Concept i4

Close
06 Mar, 2020 Ώρα 15:17

Έτσι θα είναι το μέλλον - Το αυτοκίνητο που αλλάζει και… μέγεθος!

Thumbnail

Ένα άκρως φουτουριστικό όχημα παρουσίασε η Renault θέλοντας να μας δείξει το μέλλον αλλά και πως θα είναι τα αυτοκίνητα από το 2025 και μετά. Ονομάζεται Morphoz και βασίζεται στην νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα της Συμμαχίας με τον κωδικό CMF-EV.

Close

Πρόκειται για μία πλατφόρμα για ηλεκτρικά μοντέλα που προσφέρει ποικίλες δυνατότητες διαμόρφωσης όχι μόνο σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, την ισχύ και την αυτονομία, αλλά και στον τομέα των επιλογών από το χρήστη, ακόμα και του χώρου αποσκευών.   

_

Close

_

 

Close

Το μέγεθος αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες

Ο σχεδιασμός του είναι εντυπωσιακός, με τους τεράστιους τροχούς 22 ιντσών, τις ενεργές εισαγωγές αέρα στη μάσκα και τα φώτα ημέρα LED που εκτείνονται από το φτερό έως τον προφυλακτήρα, να κλέβουν την παράσταση.

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,4 μέτρα και το μεταξόνιο εκτείνεται στα 2,73μ. Ωστόσο, στη λειτουργία Travel mode, το Morphoz μεγαλώνει αυτόματα, φθάνοντας τα 4,8 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,93μ. Πλάτος και ύψος παραμένουν ως έχουν, με τις πόρτες να ανοίγουν με αντίθετη φορά.

_

_

 

High tech τεχνολογίες

Στο εσωτερικό υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα, με αυτό του συνοδηγού να περιστρέφεται και τα πίσω να είναι σύρονται εμπρός-πίσω. Στο τιμόνι έχει τοποθετηθεί οθόνη που παίζει τον ρόλο του ψηφιακού πίνακα οργάνων, ενώ η οθόνη στην κονσόλα αλλάζει σχήμα.

Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με τις πιο high-tech τεχνολογίες, όπως αυτής της τεχνητής νοημοσύνης και της αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3. Προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής του χρήστη και τις συνθήκες, δηλαδή κίνηση στην πόλη, ταξίδια ή διακοπές, προσφέροντας εξειδικευμένα χαρακτηριστικά.

_

 

Ιπποδύναμη και αυτονομία όπως τη θέλεις

Για την κίνηση φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος στο City mode αποδίδει 136 ίππους και στο Travel mode 218 ίππους. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 40 και 90 kWh αντίστοιχα, με την αυτονομία να ανέρχεται στα 400 και 700 χιλιόμετρα.

_

Μήκος: 4,40 m (επιλογή City) / 4,80 m (επιλογή Travel)

Πλάτος: 2,0 m

Ύψος : 1,55 m

Μεταξόνιο: 2,73 m (επιλογή City) / 2,93 m (επιλογή Travel)

Κινητήρας: 1 ηλεκτροκινητήρας

Μπαταρίες: 40 kWh (επιλογή City) / 90 kWh (επιλογή Travel)

Ισχύς: 100 kW (επιλογή City) / 160 kW (επιλογή Travel)

Φόρτιση: Στατική και δυναμική μέσω επαγωγικής μεθόδου

Κίνηση: Στους εμπρός τροχούς

Δυνατότητες δικτύωσης: 5G

Δικτύωση με υποδομές : Wi-Fi 5G

 

_