05 Ιουν., 2019 Ώρα 22:50

BMW Motorrad Concept R18: Η BMW δεν ξεχνά τις ρίζες της...

Thumbnail

Με φόντο την πολύβουη σκηνή του Concorso d’Eleganza Villa d’Este, όπου η παράδοση συναντά τις σύγχρονες τάσεις, η BMW Motorrad παρουσίασε μία ελκυστική εναλλακτική πρόταση σε μία εποχή ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία επιστροφή στις ρίζες της μάρκας, αλλά μέσα από μια σύγχρονη ματιά: το BMW Motorrad Concept R18 μεταφέρει την ουσία των μεγάλων κλασικών μοτοσικλετών στη σύγχρονη εποχή, ή με άλλα λόγια, μεταμορφώνει τη σχεδίαση μιας ιστορικής μοτοσικλέτας σε μία μοντέρνα, custom πρόταση.

_

 

Το BMW Motorrad Concept R18, ουσιαστικά, είναι η προβολή ενός κλασικού boxer κινητήρα της δεκαετίας του ’60 στο σήμερα, ως μία γνήσια custom μοτοσικλέτα με όλα τα κλασικά icon που χαρακτηρίζουν τη σχεδίαση της BMW Motorrad. Το Concept R18 είναι η ουσία της μοτοσικλέτας, στην original φυσική μορφή της. Σε γνήσιο custom στυλ, καταφέρνει να ξεφορτωθεί κάθε τι περιττό και προσηλώνεται στην ουσία. Είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως μία γνήσια BMW: κινητήρας boxer, σωληνωτό πλαίσιο, εκτεθειμένος άξονας τελικής μετάδοσης και ένα μαύρο ρεζερβουάρ καυσίμου σε σχήμα σταγόνας με χειροποίητες αντίθετες γραμμές (φιλέτα), χαρακτηριστικό γνώρισμα των κλασικών μοτοσικλετών της BMW Motorrad που εκφράζουν αυτοπεποίθηση σε συνδυασμό με μία μοντέρνα γραμμικότητα.

_

Στην καρδιά της μοτοσικλέτας χτυπά ο μεγάλος, νέας σχεδίασης, δικύλινδρος, 1800 cc boxer κινητήρας. Η εξωτερική του εμφάνιση συνειδητά θυμίζει τους flat twin κινητήρες που η BMW Motorrad συνήθιζε να κατασκευάζει μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960 – αλλά με πολύ μεγαλύτερο κυβισμό και σύγχρονη αερο/ελαιόψυξη αέρα/λαδιού. Επιπλέον, δύο καρμπυρατέρ της Solex – παρόμοια με αυτά των BMW 2002 – παραπέμπουν στην ιστορία της εταιρίας και προσθέτουν την τελική πινελιά στην αυθεντικότητα της μοτοσικλέτας.

_

 

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ο εκτεθειμένος άξονας τελικής μετάδοσης με επικάλυψη χρωμίου, που συνδέει τον πίσω τροχό με το σύστημα κίνησης. Δεν υπάρχει κανένα άλλο κάλυμμα στη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα το μηχανικό σύνολο να είναι πλήρως ορατό. Η σχεδίαση του δερμάτινου μονόσελου είναι εμπνευσμένη από τις κλασικές μοτοσικλέτες τη δεκαετίας του 1950.