Νέα μοντέλα

11 Feb, 2020 Ώρα 17:51

Το CUPRA Leon αποκαλύπτεται σε εκδόσεις δρόμου και αγωνιστικές

Thumbnail

Στις 20 Φεβρουαρίου η CUPRA θα γιορτάσει τα εγκαίνια του νέου CUPRA Garage με την αποκάλυψη της νέας οικογένειας CUPRA Leon σε εκδόσεις δρόμου και αγωνιστικές εκδόσεις.

Close

Αυτό θα είναι και το πρώτο Leon με σήμα CUPRA, ένα ξεχωριστό μοντέλο που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής για να θέσει πρότυπα σε πολλούς τομείς.  Από τη σχεδίαση που το κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, μέχρι τη γκάμα των κινητήρων υψηλής απόδοσης, το νέο CUPRA Leon έχει δημιουργηθεί ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.

«Το Leon CUPRA ήταν best seller, με σχεδόν 44.000 πωλήσεις στην τελευταία γενιά του», δήλωσε ο Wayne Griffiths, CUPRA CEO. «Με το λανσάρισμα του νέου CUPRA Leon θα ενισχύσουμε τη μάρκα CUPRA, δίνοντας νέα ταυτότητα σε ένα πολύ εμβληματικό μοντέλο. Το νέο CUPRA Leon θα είναι ο βασιλιάς των LEON».

Close

 

 

Close
Tags
13 Feb, 2020 Ώρα 22:12

Το Enyaq θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Skoda

Thumbnail

Η Skoda αποκάλυψε το όνομα του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού SUV το οποίο θα ονομάζετα Enyaq. Το πρώτο ηλεκτρικό SUV ευρείας παραγωγής της τσέχικης φίρμας βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Με το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, η Skoda δημιουργεί μια νέα ονοματολογία που συνδυάζει το “Ε” που σχετίζεται με την ηλεκτροκίνηση και το “Q” που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη οικογένεια των SUV της Skoda.

Close

Το όνομα του νέου μοντέλου προέρχεται από το ιρλανδικό όνομα “Enya”, που σημαίνει “πηγή ζωής”. Η ετυμολογία της Enya προέρχεται από την ιρλανδική λέξη “Eithne”, που σημαίνει “ουσία”, “πνεύμα” ή “αρχή”. Αυτές οι διαφορετικές έννοιες συνυπάρχουν στο όνομα του νέου SUV της Skoda που αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή, ένα νέο μοντέλο που εκφράζει το πάθος των μηχανικών της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση.

Skoda και ιρλανδέζικη γλώσσα

Close

Το Enyaq ακολουθεί τη γνωστή ονοματολογία των SUV της Skoda. Όπως τα ονόματα των Kodiaq, Karoq και Kamiq που προέρχονται από τη γλώσσα των Inuit που ζουν στα βόρεια του Καναδά και στη Γροιλανδία, η Skoda παντρεύει τα μελλοντικά ηλεκτρικά της οχήματα που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB με την ιρλανδική γλώσσα.

Το νέο Enyaq συμπεριλαμβάνεται στα πάνω από δέκα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν από τη Skoda μέχρι το τέλος του 2022. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 2021 η μάρκα θα έχει επενδύσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων καθώς και σε ένα διασυνδεδεμένο οικοσύστημα που θα προσφέρει σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις κινητικότητας.

Close