Νέα μοντέλα

14 Jun, 2022 Ώρα 16:49

Εντυπωσιακές οι πρώτες εικόνες της νέας Honda Hornet

Thumbnail

Μετά την είδηση ​​στη διεθνή έκθεση EICMA την περασμένη χρονιά ότι η περίφημη Hornet θα επιστρέψει στη γκάμα της Honda, η εταιρεία κυκλοφόρησε σκίτσα που μας δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες τoυ concept σχεδιασμού της. Εικόνες που κάποιος μπορεί εύκολα να διακρίνει τη δυναμική της ομορφιά αλλά και την επιθετικότητα που ρέουν στο DNA της μοτοσικλέτας.

Close

 

 

Η δημιουργία των πρωτότυπων σκίτσων έγινε από το Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Honda στη Ρώμη το οποίο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το αντίστοιχο κέντρο στην Ιαπωνία και είναι ήδη υπεύθυνο για το σχεδιασμό και τη δημιουργία πολλών από τα επιτυχημένα ευρωπαϊκά μοντέλα της Honda. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα CRF1100L Africa Twin, CB650R και X- ADV. Ο υπεύθυνος σχεδιαστής για το νέο concept της Hornet είναι ο 28χρονος Ιταλός Giovanni Dovis, ο οποίος σχεδίασε πρόσφατα τις χαρακτηριστικές γραμμές του νέου ADV350.

«Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda είναι να δημιουργεί κάτι αγνό και λειτουργικό με απλό τρόπο. Μοντέλα που είναι ταυτόχρονα όμορφα απλά και συναισθηματικά ελκυστικά», δήλωσε ο Giovanni Dovis από το Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Honda στην Ευρώπη, και συνέχισε, «Τα σκίτσα δείχνουν πώς η σχεδίαση της Hornet υπόσχεται ευελιξία, δυναμισμό και χαμηλό βάρος χάρη στις λεπτές αναλογίες, το μυτερό τμήμα της ουράς και τις εξαιρετικά έντονες γραμμές. Δημιουργεί μια νέα εμφάνιση με συμπαγείς αναλογίες και έχει τα χαρακτηριστικά της έντασης και της επιθετικότητας από μπροστά προς τα πίσω, περιγράφοντας τον πραγματικό σπορ σκοπό της Hornet».

Close
 
30 Jun, 2022 Ώρα 16:50

Οικονομία και άνεση από το plug-in υβριδικό Mitsubishi Eclipse Cross

Thumbnail

Το Eclipse Cross, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Ευρώπη το 2017, ανανεώθηκε τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά και προσφέρει τώρα ένα ολοκληρωμένο πακέτο για το σύγχρονο οδηγό. Πέραν των σχεδιαστικών αναβαθμίσεων, αυτό που ξεχωρίζει είναι η προσθήκη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης της Mitsubishi

Close

 

 

Πιο συγκεκριμένα, η εξηλεκτρισμένη έκδοση Eclipse Cross PHEV προέρχεται από το μεγαλύτερο  Outlander PHEV με ορισμένες επεμβάσεις για να ταιριάζει απόλυτα στο Eclipse Cross. Ένα σύστημα που συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα των 2.4 λίτρων MIVEC με δύο ηλεκτροκινητήρες που είναι τοποθετημένοι σε κάθε άξονα. Παράλληλα, το κιβώτιο μιας σχέσης και η μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας δίδουν την ευκαιρία στον οδηγό να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις λειτουργίες οδήγησης.  EV, Series Hybrid ή Parallel Hybrid. Και όλα τα πιο πάνω σε συνεργασία με το σύστημα τετρακίνησης S-AWC προσδίδοντας άπλετες δυνατότητες στο SUV μοντέλο της Mitsubishi.

 

Close

 

Όσον αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό, η μάσκα Dynamic Shield ξεχωρίζει στο μπροστινό μέρος και είναι πλέον πλαισιωμένη με χρώμιο. Διαφορετικός είναι και ο προφυλακτήρας όπως και τα διπλά φωτιστικά σώματα LED. Το ίδιο και για τα πίσω φώτα LED που πλέον αγκαλιάζουν τις γωνίες του αμαξώματος. Προεκτάσεις υπάρχουν και στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων ενώ τα πλαϊνά σπόιλερ είναι βαμμένα στο χρώμα του αυτοκινήτου. Μια αίσθηση πολυτέλειας, άνεσης και εργονομίας αποπνέει ο ανανεωμένος εσωτερικός χώρος. Νέες είναι οι επενδύσεις σε καθίσματα και πόρτες ενώ στο κέντρο της κεντρικής κονσόλας ξεχωρίζει η νέα οθόνη αφής 8" που ενσωματώνει το infotainment. 

 

 

Άξιο αναφοράς είναι και το ότι η μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μια πηγή ενέργειας για ένα σπίτι όταν παραστεί ανάγκη. Κάτι που παρέχει τη δυνατότητα παροχής ρεύματος σε ένα σπίτι για μέχρι και δέκα ημέρες.

Το Mitsubishi Eclipse Cross PHEV βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε δύο πλήρη πακέτα εξοπλισμού Excellence και Diamond.