Νέα μοντέλα

11 Oct, 2019 Ώρα 12:16

Εντυπωσιακό το νέο Toyota Mirai!

Thumbnail

H Toyota θα παρουσιάσει στην έκθεση του Τόκιο το πρωτότυπο του Mirai, το αυτοκίνητο ενεργειακών κυψελών της μάρκας και το πρώτο ευρείας παραγωγής. Το οποίο περιγράφεται από την ίδια την ιαπωνική εταιρεία ως «μοντέλο τελικού σταδίου εξέλιξης της δεύτερης γενιάς του Mirai («final-stage development model of the second-generation Mirai»).

Close

 

 

Το νέο Mirai είναι πισωκίνητο, σε αντίθεση με την τωρινή γενιά που είναι προσθιοκίνητη, με την TNGA πλατφόρμα που βασίζεται το σεντάν με κυψέλες υδρογόνου της ιαπωνικής εταιρίας, να είναι η ίδια έκδοση που συναντάμε στα Lexus LS και LC, επιτρέποντας στους σχεδιαστές να κάνουν το νέο μοντέλο να είναι μακρύτερο, χαμηλότερο και φαρδύτερο από τη πρώτη γενιά.

 

Close

 

Όπως στο εξωτερικό, έτσι και στο εσωτερικό συναντάμε νέο σχεδιασμό, με υψηλής ποιότητας υλικά. Υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, μεγάλη οθόνη αφής 12,3″ , κλιματιζόμενα καθίσματα, JBL ηχοσύστημα με 14 ηχεία και σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphones. Σε αντίθεση με την τωρινή γενιά που είναι τετραθέσια, το νέο Mirai θα μπορεί να μεταφέρει έως και πέντε επιβάτες στο εσωτερικό του.

 

 

Η Toyota δεν αποκαλύπτει τεχνικές πληροφορίες για τον κινητήρα κυψελών υδρογόνου, αλλά λέει πως στόχος της είναι να αυξήσει την αυτονομία του κατά 30%, σε σύγκριση με τα 500 χιλιόμετρα της πρώτης γενιάς, κάτι που σημαίνει πως το νέο μοντέλο θα έχει αυτονομία κοντά στα 650 χιλιόμετρα.

 

 

Η αύξηση της αυτονομίας θα προέλθει τόσο με την τοποθέτηση μεγαλύτερων δεξαμενών υδρογόνου, όσο και με αύξηση της απόδοσης, με το μοντέλο να είναι ισχυρότερο και πιο αθόρυβο από το σημερινό αυτοκίνητο, το οποίο αποδίδει 154 άλογα.  

29 May, 2020 Ώρα 13:13

Έρχεται ο διάδοχος του Nissan 370Z (βίντεο)

Thumbnail

Η Ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε και επισήμως τα σχέδια αναδιάρθρωσής της, δίνοντας ταυτόχρονα ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον αντικαταστάτη του 370Z, ο οποίος θα λανσαριστεί μέσα στο 2021. Σύμφωνα με καλά πληροφορούμενες πηγές το νέο κουπέ μοντέλο θα έχει τον κωδικό «400Z» και θα διαθέτει αρκετά ρετρό σχεδιαστικά σημεία που είχε και το 240Z του 1969, όπως το μακρύ καπό και την τοποθετημένη προς τα πίσω καμπίνα των επιβατών.

Close

Το νέο Nissan 400Z θα εφοδιάζεται με ένα εξακύλινδρο σε διάταξη V twin-turbo μοτέρ 3,0 λίτρων, που θα προέρχεται από το Infiniti Q60, με απόδοση 400 ίππων και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων, ενώ θα υπάρχει και χειροκίνητο εξάρι (κατόπιν παραγγελίας).

Σε ότι αφορά τον κινητήρα, ο Αντιπρόεδρος του προϊοντικού σχεδιασμού της εταιρείας, Ivan Espinosa σε παλαιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό CAR είχε αναφέρει ότι στο μυαλό των Ιαπώνων υπήρχε η σκέψη για μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, κάτι ανάλογο που σκέφτονται να κάνουν οι άνθρωποι της Porsche με τον αντικαταστάτη των 718 Cayman/Boxster. Τελικά όμως αποφάσισαν να παραμείνουν πιστοί στο θερμικό σύνολο, καθώς παραμένει αβέβαιο το κατά πόσο είναι έτοιμοι οι εν δυνάμει αγοραστές του 400Ζ να αλλάξουν «στρατόπεδο».

Close

 

Πηγή: Newsauto.gr