Νέα μοντέλα

13 Feb, 2020 Ώρα 22:12

Το Enyaq θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Skoda

Thumbnail

Η Skoda αποκάλυψε το όνομα του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού SUV το οποίο θα ονομάζετα Enyaq. Το πρώτο ηλεκτρικό SUV ευρείας παραγωγής της τσέχικης φίρμας βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Με το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, η Skoda δημιουργεί μια νέα ονοματολογία που συνδυάζει το “Ε” που σχετίζεται με την ηλεκτροκίνηση και το “Q” που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη οικογένεια των SUV της Skoda.

Close

Το όνομα του νέου μοντέλου προέρχεται από το ιρλανδικό όνομα “Enya”, που σημαίνει “πηγή ζωής”. Η ετυμολογία της Enya προέρχεται από την ιρλανδική λέξη “Eithne”, που σημαίνει “ουσία”, “πνεύμα” ή “αρχή”. Αυτές οι διαφορετικές έννοιες συνυπάρχουν στο όνομα του νέου SUV της Skoda που αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή, ένα νέο μοντέλο που εκφράζει το πάθος των μηχανικών της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση.

Skoda και ιρλανδέζικη γλώσσα

Close

Το Enyaq ακολουθεί τη γνωστή ονοματολογία των SUV της Skoda. Όπως τα ονόματα των Kodiaq, Karoq και Kamiq που προέρχονται από τη γλώσσα των Inuit που ζουν στα βόρεια του Καναδά και στη Γροιλανδία, η Skoda παντρεύει τα μελλοντικά ηλεκτρικά της οχήματα που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB με την ιρλανδική γλώσσα.

Το νέο Enyaq συμπεριλαμβάνεται στα πάνω από δέκα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν από τη Skoda μέχρι το τέλος του 2022. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 2021 η μάρκα θα έχει επενδύσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων καθώς και σε ένα διασυνδεδεμένο οικοσύστημα που θα προσφέρει σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις κινητικότητας.

Close

 

 

30 Mar, 2020 Ώρα 23:31

To Peugeot 508 με 400 ίππους

Thumbnail

Την κορυφαία έκδοση του 508 ετοιμάζεται να βγάλει στο δρόμο η Peugeot και να μπει σε άλλα χωράφια που μέχρι σήμερα ξέραμε.

Close

Πρόκειται για το Peugeot 508 PSE (Peugeot Sport Engineering) το οποίο εφοδιάζεται από ένα υβριδικό σύνολο, συνδυάζοντας τον 1.6 turbo κινητήρα βενζίνης με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Η συνολική ισχύς αγγίζει τους 400 ίππους και οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα.

_

Close

 

Σπορ γραμμές

Close

Η Peugeot δεν έδωσε άλλες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου, παρά μόνο μία σειρά φωτογραφιών, όπου απεικονίζεται το σπορ bodykit με τις επιπλέον εισαγωγές αέρα, τις μεγάλες ζάντες, τις κίτρινες δαγκάνες των φρένων, τα σπόιλερ και το χαμηλωμένο αμάξωμα.