Νέα μοντέλα

06 Mar, 2020 Ώρα 15:17

Έτσι θα είναι το μέλλον - Το αυτοκίνητο που αλλάζει και… μέγεθος!

Thumbnail

Ένα άκρως φουτουριστικό όχημα παρουσίασε η Renault θέλοντας να μας δείξει το μέλλον αλλά και πως θα είναι τα αυτοκίνητα από το 2025 και μετά. Ονομάζεται Morphoz και βασίζεται στην νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα της Συμμαχίας με τον κωδικό CMF-EV.

Close

Πρόκειται για μία πλατφόρμα για ηλεκτρικά μοντέλα που προσφέρει ποικίλες δυνατότητες διαμόρφωσης όχι μόνο σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, την ισχύ και την αυτονομία, αλλά και στον τομέα των επιλογών από το χρήστη, ακόμα και του χώρου αποσκευών.   

_

Close

_

 

Close

Το μέγεθος αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες

Ο σχεδιασμός του είναι εντυπωσιακός, με τους τεράστιους τροχούς 22 ιντσών, τις ενεργές εισαγωγές αέρα στη μάσκα και τα φώτα ημέρα LED που εκτείνονται από το φτερό έως τον προφυλακτήρα, να κλέβουν την παράσταση.

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,4 μέτρα και το μεταξόνιο εκτείνεται στα 2,73μ. Ωστόσο, στη λειτουργία Travel mode, το Morphoz μεγαλώνει αυτόματα, φθάνοντας τα 4,8 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,93μ. Πλάτος και ύψος παραμένουν ως έχουν, με τις πόρτες να ανοίγουν με αντίθετη φορά.

_

_

 

High tech τεχνολογίες

Στο εσωτερικό υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα, με αυτό του συνοδηγού να περιστρέφεται και τα πίσω να είναι σύρονται εμπρός-πίσω. Στο τιμόνι έχει τοποθετηθεί οθόνη που παίζει τον ρόλο του ψηφιακού πίνακα οργάνων, ενώ η οθόνη στην κονσόλα αλλάζει σχήμα.

Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με τις πιο high-tech τεχνολογίες, όπως αυτής της τεχνητής νοημοσύνης και της αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3. Προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής του χρήστη και τις συνθήκες, δηλαδή κίνηση στην πόλη, ταξίδια ή διακοπές, προσφέροντας εξειδικευμένα χαρακτηριστικά.

_

 

Ιπποδύναμη και αυτονομία όπως τη θέλεις

Για την κίνηση φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος στο City mode αποδίδει 136 ίππους και στο Travel mode 218 ίππους. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 40 και 90 kWh αντίστοιχα, με την αυτονομία να ανέρχεται στα 400 και 700 χιλιόμετρα.

_

Μήκος: 4,40 m (επιλογή City) / 4,80 m (επιλογή Travel)

Πλάτος: 2,0 m

Ύψος : 1,55 m

Μεταξόνιο: 2,73 m (επιλογή City) / 2,93 m (επιλογή Travel)

Κινητήρας: 1 ηλεκτροκινητήρας

Μπαταρίες: 40 kWh (επιλογή City) / 90 kWh (επιλογή Travel)

Ισχύς: 100 kW (επιλογή City) / 160 kW (επιλογή Travel)

Φόρτιση: Στατική και δυναμική μέσω επαγωγικής μεθόδου

Κίνηση: Στους εμπρός τροχούς

Δυνατότητες δικτύωσης: 5G

Δικτύωση με υποδομές : Wi-Fi 5G

 

_

05 Mar, 2020 Ώρα 21:09

Από άλλον πλανήτη το πρωτότυπο της DS Automobiles με τους 650 ίππους

Thumbnail

Το πρωτότυπο DS Aero Sport Lounge αποκάλυψε η DS Automobiles η οποία παρουσιάζει μια νέα πρόταση αναφορικά με τη σχεδίαση των αυτοκινήτων που προκύπτει από την καινοτομία και τις σχεδιαστικές “ελευθερίες” που έχει επιτρέψει η εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης.

Close

_

 

Close

Άλλη αισθητική

Το γαλλικό μοντέλο δίνει νέα ώθηση στα πολυτελή αυτοκίνητα, με πολύ πιο προηγμένη τεχνολογία και εκλεπτυσμένη αισθητική. Είναι το μοντέλο στο οποίο ο πίνακας οργάνων “καταργείται”, προκειμένου να έχουν περισσότερο χώρο τα πολυτελή υλικά της καμπίνας.

Close

Η “ψηφιδωτή” αισθητική, το ποιοτικό βαμβακερό ύφασμα και ο φωτισμός των επενδύσεων, δίνουν μια αίσθηση 3D διάθεσης στα υλικά της καμπίνας και αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Η φιλοσοφία της DS Automobiles για τα μελλοντικά της αυτοκίνητα, εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το cockpit του DS Aero Sport Lounge.

_

 

Τεχνολογία από την Formula E

Η χαρακτηριστική  “υπογραφή” των μοντέλων E-Tense είναι τα φωτιστικά σώματα που δίνουν και εδώ το παρόν και συμβολίζουν την κορυφαία ισχύ των 680 ίππων του ηλεκτρικού κινητήρα που παίρνει ενέργεια από τις μπαταρίες τελευταίας γενιάς 110kWh που βρίσκονται εγκατεστημένες μέσα στο πάτωμα του αυτοκινήτου και εξασφαλίζουν αυτονομία 650 χιλιομέτρων.

Η τεχνολογία αυτή, είναι προϊόν εξελιγμένο μέσα από τους αγώνες του πρωταθλήματος Formula E. Αυτή η τεχνολογία είναι που προσφέρει και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα.