Νέα μοντέλα

19 Jan, 2023 Ώρα 08:47

Η νέα Aston Martin DBS 770 Ultimate ξεπούλησε πριν καν ανακοινωθεί η τιμή

Thumbnail

Όλα τα καλά πράγματα πρέπει να τελειώσουν. Αυτή η φράση μπορεί να είναι κλισέ, αλλά αντιπροσωπεύει τέλεια τη νέα και τελευταία έκδοση της Aston Martin DBS, 770 Ultimate. Και μιας και είναι η τελευταία, φυσικά είναι και η γρηγορότερη από όλες, με το 770 στο όνομα να υποδηλώνει την ιπποδύναμη του μοντέλου.

Close

 

 

Η εξαιρετική αυτή ιπποδύναμη είναι η απόδοση του V12 διπλοτούρμπινου κινητήρα των 5,2 λίτρων, ο οποίος αναβαθμίστηκε από τους μηχανικούς της βρετανικής εταιρείας. Αναβαθμίσεις με τη σειρά τους δέχτηκαν επίσης τόσο το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, το σύστημα διεύθυνσης αλλά και η ανάρτηση, με τα φρένα να παραμένουν ίδια καθώς ήταν ήδη εξαιρετικά.

 

Close

 

Από τις 499 DBS 770 Ultimate που θα κατασκευαστούν, τα 300 θα είναι coupe και τα 199 Volante (cabrio), με την εταιρία να μην ανακοινώνει καν τη τιμή, καθώς όλα τα μοντέλα είναι ήδη sold out.

 

 

Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξει στο μέλλον κάποια επιστροφή της ονομασίας DBS από την εταιρία.

 

 

 

Για την ώρα, αυτή η εντυπωσιακή DBS 770 Ultimate είναι η τελευταία στην ιστορία και η γρηγορότερη. 

 

23 Feb, 2024 Ώρα 11:41

To νέο VW ID.7 Tourer είναι ένα από τα ελάχιστα ηλεκτρικά στέισον

Thumbnail

Η VW συμπλήρωσε τη γκάμα της ηλεκτρικής της ναυαρχίδας, του ID.7 και με μια έκδοση στέισον. Την οποία ονομάζει βέβαια Tourer και συνεχίζει τη μεγάλη της παράδοση στην κατηγορία.

Close

Το VW ID.7 Tourer λοιπόν έχει μήκος που φτάνει σχεδόν τα 5,0 μέτρα, 4,96 για την ακρίβεια και είναι ελάχιστα πιο μικρό αλλά πιο πλατύ και πιο ψηλό από τον κλασικό εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας στην κατηγορία, το Passat.

 

Close

 

Ενδιαφέρον είναι πως οι μηχανικοί των Γερμανών έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική του ID.7 Tourer, με αποτέλεσμα ο συντελεστής οπισθέλκουσάς του να είναι μόλις 0,24.

Close

Στο εσωτερικό, που ακολουθεί τα πρότυπα της λιμουζίνας, ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής των 15,0 ιντσών του συστήματος infotainment, ενώ ο ψηφιακός βοηθός IDA υποστηρίζει και τεχνητή νοημοσύνη.

 

 

Ο εξοπλισμός μπορεί να περιλαμβάνει μια ηλεκτροχρωματική πανοραμική οροφή και καθίσματα με κλιματισμό και μασάζ, καθώς και την εφαρμογή Wellness μέσω της οποίας μπορεί κανείς να ρυθμίσει το φωτισμό, το ηχοσύστημα και τον κλιματισμό.

Σε ότι αφορά τους χώρους αυτός για τις αποσκευές, που άλλωστε είναι και ο λόγος ύπαρξης και αγοράς της συγκεκριμένης έκδοσης, κυμαίνεται από 545 έως και 1.714 λίτρα, ανάλογα με τη θέση της πλάτης των πίσω καθισμάτων και το ύψος φόρτωσης.

 

 

Το στέισον ID.7 θα είναι διαθέσιμο ως Tourer Pro με μπαταρία 77,0 kWh που φορτίζει μέχρι και με 175 kW και ως Tourer Pro S. Με μπαταρία 86,0 kWh, ισχύ φόρτισης μέχρι και 200 kW και αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 685 χιλιόμετρα.

Σε κάθε περίπτωση ο νέας γενιάς ηλεκτρικός κινητήρας είναι αυτός των 286 ίππων, που κινεί τους πίσω τροχούς και εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,0 δεύτερα.