Νέα μοντέλα

14 Feb, 2023 Ώρα 09:55

Η νέα BMW Σειρά 7 είναι ίσως το πιο τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο στον κόσμο

Thumbnail

H BMW αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι είναι κυρίαρχος στην πολυτελή κατηγορία, σε μία νέα εποχή που διαμορφώνεται από καινοτομίες στους τομείς της βιωσιμότητας και της ψηφιοποίησης. Με τη νέα BMW Σειρά 7, ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων στον κόσμο κάνει μια πραγματική επίδειξη δύναμης και τεχνολογίας με την BMW i7 να βρίσκεται στο επίκεντρο. Το αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές μοντέλο δείχνει ξεκάθαρα τον προσανατολισμό της BMW με μία αδιαπραγμάτευτη δέσμευση στη βιωσιμότητα. Πρόκειται για την έβδομη γενιά του μοντέλου που συμπληρώνει 45 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Η νέα BMW Σειράς 7 αποτελεί πλέον το πιο προηγμένο και καινοτόμο όχημα της πολυτελούς κατηγορίας και για μια ακόμη φορά καθίσταται σύμβολο της καινοτομίας δύναμης του Ομίλου της BMW.

Close

 

 

Η αλλαγή γενιάς στην κορυφή της γκάμας των μοντέλων BMW, εστιάζεται στον νέο ορισμό της πολυτέλειας με ένα κομψό σχεδιασμό και την αποκλειστική premium ποιότητα. Οι πολλές τεχνολογικές καινοτομίες που προσφέρει αναβαθμίζουν άμεσα την εμπειρία του οδηγού και των επιβατών μιας BMW σειράς 7.

 

Close

 

Η νέα BMW Σειρά 7 ενσωματώνει ένα μοντέρνο στυλ που εστιάζει στα βασικά στοιχεία τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό σχεδιασμό της. Αντίθετα με τις προκατόχους της, θα διατίθεται σε όλο τον κόσμο αποκλειστικά ως μοντέλο με μακρύ μεταξόνιο που μεγιστοποιεί το χώρο στο πίσω τμήμα. Η γκάμα της περιλαμβάνει επίσης μοντέλα των μαρκών BMW i και BMW M, που αναδεικνύουν τα αναρίθμητα χαρακτηριστικά της από κομψά, μοντέρνα και βιώσιμα, μέχρι εκφραστικά, σπορ και δυναμικά. Προσφέρει μια επιλογή από κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά συστήματα και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για πρώτη φορά. Κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο BMW Group να λαμβάνει υπόψη τις ατομικές ανάγκες του πελάτη, καθώς και παράγοντες που σχετίζονται με τις υποδομές και τις νομικές απαιτήσεις σε όλες τις σχετικές αγορές αυτοκινήτων ανά τον κόσμο. 

 

 

Η οδηγική απόλαυση, η άνεση σε μεγάλες αποστάσεις και η εμπειρία χρήστη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά στη νέα BMW Σειρά 7. Προσφέρει στους πελάτες τη νέα, πολυαισθητηριακή εμπειρία οχήματος BMW iDrive, με την τελευταία γενιά του BMW Operating System 8. Με την πλήρως ψηφιακή κυρτή οθόνη BMW Curved Display, την καινοτόμα BMW Interaction Bar, τις βελτιωμένες δυνατότητες του BMW Intelligent Personal Assistant – συν τα πρόσθετα My Modes, την τελευταία έκδοση του BMW Head-Up Display και τη λειτουργία Augmented View που είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στην οθόνη πληροφοριών πίσω από το τιμόνι ενώ ο διαισθητικός διάλογος μεταξύ του οδηγού και του οχήματος έχει φτάσει σε νέο επίπεδο.

 

 

Οι πίσω επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν μία μοναδική προσφορά στον τομέα της ψυχαγωγίας με τη μορφή της νέας BMW Theatre Screen – μιας πανοραμικής οθόνης 31,3” σε διάταξη 32:9 και ανάλυση 8K, που εκτείνεται προς τα κάτω από την οροφή και μεταμορφώνει τη δεύτερη σειρά καθισμάτων σε αποκλειστικό ιδιωτικό σινεμά πάνω σε τροχούς. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν YouTube video-on-demand streaming στην οθόνη ελέγχου για πρώτη φορά. Ένα σύστημα κεραίας συμβατό με 5G φροντίζει για συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας.

Η νέα BMW Σειρά 7 βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα.

20 Mar, 2023 Ώρα 09:14

Η νέα BMW M2 διαθέτει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του τμήματος ‘M’ της μάρκας

Thumbnail

H παρουσίαση της νέας BMW M2 σηματοδοτεί ένα ακόμα ξεχωριστό γεγονός τη χρονιά του εορτασμού της 50ής επετείου της BMW M GmbH. Μια σκληροπυρηνική εκδοχή που προσφέρει τις χαρακτηριστικές επιδόσεις M από έναν εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα απόδοσης 460 hp ίππων. Ο ξεχωριστός χαρακτήρας του μοντέλου υποδηλώνεται στην εκφραστική εξωτερική σχεδίαση με τις αθλητικές coupé αναλογίες. 

Close

 

 

Ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα νεφρών της BMW, αλλά χωρίς πλαίσιο, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και φυσικά οι τονισμένοι θόλοι των τροχών που προσφέρουν δυναμισμό στο όλο σύνολο. Το ίδιο και για τις προτεταμένες πλαϊνές ποδιές που προσφέρουν τόνο στην πλάγια όψη του οχήματος. Το σπόιλερ, ο ενσωματωμένος στην πίσω ποδιά διαχύτης και τα δύο ζεύγη απολήξεων του συστήματος εξαγωγής ξεχωρίζουν στο πίσω μέρος του αμαξώματος. Η νέα BMW M2 συνεχίζει την παράδοση της μάρκας στα σούπερ σπορ compact μοντέλα, που ξεκίνησε το 1973 με την άφιξη της BMW 2002 turbo ενώ συνεχίζει την επιτυχία της προκατόχου της, που κατέγραψε σχεδόν 60.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η έκδοση του εξακύλινδρου εν σειρά συνόλου με τεχνολογία M TwinPower Turbo ξεχωρίζει με τα τυπικά χαρακτηριστικά απόδοσης M που διαθέτει. Διαφέροντας μόνο σε λίγες λεπτομέρειες από τον κινητήρα που χρησιμοποιείται στα μοντέλα BMW M3 και M4, αποδίδει 460 ίππους και μέγιστη ροπή στα 550 Nm  μεταξύ 2.650 και 5.870 σαλ ενώ φτάνει τα 100 χλμ από στάση σε 4.1 δευτερόλεπτα. Η αύξηση της απόδοσης του κινητήρα συνοδεύεται από ένα πλούσιο ήχο που παράγεται από το ειδικό σύστημα εξαγωγής M με ηλεκτρικά ελεγχόμενα πτερύγια.

Close

 

 

Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic στάνταρ. Ο χειρισμός του κιβωτίου πραγματοποιείται μέσω ενός επιλογέα με την πιο πρόσφατη σχεδίαση Μ καθώς και από τα paddles στο τιμόνι. Παράλληλα, ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων διατίθεται προαιρετικά για όσους αναζητούν μία κλασική εμπειρία επιδόσεων. Η στάνταρ λειτουργία M Traction Control είναι επίσης σχεδιασμένη για να μπορεί ο οδηγός να δοκιμάζει με ασφάλεια τα όρια απόδοσης του οχήματος ενώ ένα ακόμα στοιχείο που συμβάλλει στην εξαιρετική δυναμική της BMW M2 είναι το Active M Differential στον πίσω άξονα.

 

 

Στο εσωτερικό η νέα BMW M2 υιοθετεί cockpit με οδηγοκεντρική σχεδίαση που περιλαμβάνει όργανα, χειριστήρια και επιλογές ρύθμισης ειδικά για μοντέλα M, καθώς και το προηγμένο BMW Curved Display. Τόσο το BMW Curved Display όσο και ο ψηφιακός βοηθός BMW Intelligent Personal Assistant αποτελούν τμήμα του BMW iDrive τελευταίας γενιάς. Βασισμένο στο BMW Operating System 8, ο σχεδιασμός του αποβλέπει στη διαισθητική αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος, χρησιμοποιώντας έλεγχο μέσω αφής και φυσικής γλώσσας.