Νέα μοντέλα

07 Dec, 2020 Ώρα 09:12

Η νέα γενιά των Dacia Sandero και Sandero Stepway

Thumbnail

H Dacia συνεχίζει την επέλαση της στην Ευρωπαϊκή αγορά έχοντας σαν όπλο την εκπληκτική σχέση αξίας / αγοράς (value for money) που προσφέρει στον καταναλωτή. Παρουσίασε την καινούρια γενιά των Sandero και Sandero Stepway που έρχονται για να προσφέρουν πιο αποδοτικούς κινητήρες, περισσότερη τεχνολογία και, όπως πάντα στο πνεύμα Dacia, προσφέρουν εύκολη και άνετη οδήγηση και χαμηλή τιμή αγοράς.

Close

Η νέα αρθρωτή πλατφόρμα CMF των καινούργιων Sandero και Sandero Stepway επιτρέπει τρεις σημαντικές βελτιώσεις. Η πρώτη αφορά την ακουστική αφού, με ελαφρύτερη αλλά σκληρότερη βάση και δομή αμαξώματος, οι δονήσεις μειώνονται αισθητά σε ολόκληρο το αυτοκίνητο. Το δεύτερο αφορά την αύξηση της απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος με τη διεύρυνση του πλαισίου κατά 41 mm στο Sandero και 29 mm στο Sandero Stepway βελτιώνοντας τη συμπεριφορά τους στον δρόμο. Η τελευταία βελτίωση αφορά την παθητική και ενεργή ασφάλεια, με την ενσωμάτωση της τελευταίας γενιάς συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS).

 

Close

 

Επίσης, οι νέες ρυθμίσεις κραδασμών και ελατηρίων επιτρέπουν στα Sandero και Sandero Stepway να έχουν ένα πιο άκαμπτο χαρακτήρα μέσα από τις στροφές  ενώ το τιμόνι είναι τώρα 100% ηλεκτρικό και χρειάζεται 36% λιγότερη προσπάθεια σε σύγκριση με το προηγούμενο Sandero.

Close

Όλοι οι κινητήρες που διατίθενται στα Sandero και Sandero Stepway συμμορφώνονται με το νέο πρότυπο Euro 6DFull και συνδυάζονται με δύο νέα, ελαφρύτερα κιβώτια ταχυτήτων που ενσωματώνουν τις τελευταίες μηχανικές εξελίξεις όσον αφορά την τριβή. Τα μοντέλα θα είναι εφοδιασμένα είτε με ένα χειροκίνητο 6 ταχυτήτων είτε με το  αυτόματο CVT. Προκειμένου να βελτιωθεί η κατανάλωση, η αεροδυναμική του αυτοκινήτου έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα στο αμάξωμα και κάτω από το πλαίσιο. Ο συντελεστής διείσδυσης αέρα (που ονομάζεται SCx) έχει αυξηθεί κατά 8% έως 10%.

 

 

Οι κινητήρες, νέα κιβώτια ταχυτήτων, αεροδυναμικές βελτιώσεις, μειώσεις τριβής (φρένο, κύλιση και ελαστικά) και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας (προβολείς LED, εναλλάκτης υψηλής απόδοσης) των νέων Sandero και Sandero Stepway έχουν μειώσει την κατανάλωση καυσίμου κατά τουλάχιστον 6%. Η ηχομόνωση του οχήματος έχει βελτιωθεί αυξάνοντας τις απορροφητικές επιφάνειες στο χώρο του κινητήρα από 12% σε 48%, μειώνοντας την ακουστική διαρροή. 

 

29 Nov, 2021 Ώρα 08:48

Ανανεωμένο Dacia Duster με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Thumbnail

Με πάνω από 1,9 εκατομμύρια πωλήσεις, το Dacia Duster παραμένει από το 2019 το Νο.1 μοντέλο σε πωλήσεις στην κατηγορία του στην ευρωπαϊκή αγορά SUV. Πρόκειται για ένα μοντέλο που απευθύνεται τόσο σε πελάτες που αναζητούν ένα άνετο, ελκυστικά σχεδιασμένο SUV όσο και σε εκείνους που θέλουν ένα στιβαρό, ευέλικτο 4x4 για εξορμήσεις εκτός πόλης. Σημαντικό όμως είναι και το ότι διαθέτει τον τίτλο του καλύτερου value for money της αγοράς σήμερα. Όλα τα πιο πάνω χαρακτηριστικά ενδυναμώνονται ακόμα περισσότερο με την παρουσίαση της ανανεωμένης έκδοσης του Duster.

Close

 

 

Σχεδιαστικά, το Duster υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Dacia που είδαμε στα νέα Sandero και Sandero Stepway. Μοντέρνο με αισθητικές πινελιές που βελτιώνουν τον αεροδυναμικό συντελεστή του οχήματος ενώ σε αυτό συμβάλλει και ο σχεδιασμός της πίσω αεροτομής αλλά και οι νέες ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών. Επίσης, ο πάντα αναμμένος φωτισμός μπροστά (τύπου ECOLED) και πίσω ενσωματώνει τη νέα φωτεινή υπογραφή του νέου SUV Dacia Duster.

 

Close

 

Ο χώρος επιβατών διαθέτει πλέον νέες ταπετσαρίες, νέα προσκέφαλα και ψηλή κεντρική κονσόλα με φαρδύ ανασυρόμενο υποβραχιόνιο και νέα οθόνη 8 ιντσών. Ανάλογα με την έκδοση, ο υποψήφιος αγοραστής έχει στη διάθεση του στοιχεία όπως: αυτόματη ενεργοποίηση εμπρόσθιων φώτων και περιοριστή ταχύτητας, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού με ψηφιακή οθόνη, cruise control με χειριστήρια, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα και πολλά άλλα. Παράλληλα είναι διαθέσιμα και δύο νέα, εύχρηστα συστήματα πολυμέσων: Media Display και Media Nav όπου συγκεκριμένα χειριστήρια στο τιμόνι προσφέρουν τον έλεγχο ενεργοποίησης της φωνητικής αναγνώρισης που επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει ένα smartphone iOS ή να χρησιμοποιεί αναζητήσεις του Google με τη φωνή του.

 

 

Η γκάμα κινητήρων έχει ανανεωθεί πλήρως για να συνδυάσει την οδηγική απόλαυση με μειωμένες εκπομπές CO2. Το νέο Duster, ακόμη και στην έκδοση 2WD, είναι πλέον διαθέσιμο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EDC (Efficient Dual Clutch) 6 σχέσεων με κινητήρα 1.3 λίτρων TCe 150 ίππων. Εκτός από τον περιοριστή ταχύτητας και το ESC τελευταίας γενιάς, που παρέχεται στο βασικό πακέτο, και το cruise control από το τιμόνι (προαιρετικό, ανάλογα με την έκδοση), το νέο Duster διαθέτει πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS), όπως το Blind Spot Warning. Park Assist, Hill Start Assist, Adaptive Hill Descent Control (στην έκδοση 4X4) κα Multiview Camera.

Το μοντέλο βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε τέσσερις εκδόσεις κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου από 90 μέχρι 150 ίππους τόσο σε δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις με τιμή που ξεκινά από τις 15.900 ευρώ.