Νέα μοντέλα

31 Oct, 2019 Ώρα 10:36

Η Volvo Cars παρουσιάζει το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo XC40

Thumbnail

Η Volvo Cars παρουσιάζει το XC40 Recharge, το πρώτο ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρίας και το πρώτο μοντέλο που θα εμφανιστεί στο ολοκαίνουργιο concept της γκάμας, αυτό των επαναφορτιζόμενων αυτοκινήτων. Το XC40 Recharge, βασισμένο στο πολυβραβευμένο XC40 SUV, είναι το πρώτο από μια οικογένεια πλήρως ηλεκτρικών Volvo. Αποτελεί πραγματικό ορόσημο για τη Volvo Cars: το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας και το πρώτο Volvo με ένα ολοκαίνουριο σύστημα ψυχαγωγίας που τροφοδοτείται από το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Close

Τα επόμενα πέντε χρόνια, η Volvo Cars θα κυκλοφορεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε χρόνο, καθώς επιδιώκει να βεβαιωθεί πως το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων της μέχρι το 2025 να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και τα υπόλοιπα να είναι υβριδικά. Το όνομα Recharge θα είναι η γενική ονομασία για όλα τα φορτισμένα Volvos με ένα πλήρως ηλεκτρικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Από τις αρχές του 2020 οι πελάτες που εισέρχονται στην ιστοσελίδα της Volvo Cars θα ερωτηθούν πρώτα αν θέλουν ένα αυτοκίνητο Volvo Recharge ή όχι. Προκειμένου να ενθαρρυνθεί περαιτέρω η ηλεκτρική οδήγηση, κάθε υβριδικό μοντέλο Volvo Recharge θα διατίθεται με δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για ένα έτος, παρέχοντας μέσω επιστροφής για το μέσο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

 

Close

 

Το XC40 Recharge παρέχει τα πάντα που θα περιμένει ένας πελάτης από ένα Volvo, με την προσθήκη ενός υπερσύγχρονου, πλήρως ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης για όλους τους τροχούς, που προσφέρει εμβέλεια χρήσης περισσότερων των 400 χιλιομέτρων (WLTP) με μία μόνο φόρτιση και απόδοση 408 ίππων . Η μπαταρία φορτίζεται στο 80% της χωρητικότητάς της σε 40 λεπτά σε ένα σύστημα γρήγορης φόρτισης. 

Close

Το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας Android είναι πλήρως ενσωματωμένο με την Volvo On Call, την ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών της εταιρείας. Μέσω της Volvo On Call μπορείτε να παρακολουθεί ο οδηγός πόσο χρόνο ξοδεύει οδηγώντας «ηλεκτρικά». Για να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης για τα αυτοκίνητα Recharge, η Volvo Cars θα τριπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και από το επόμενο έτος θα προετοιμάσει μια επιλογή Designer's Choice από δημοφιλή μοντέλα Recharge, προσφέροντας τη δυνατότητα ριζικά μειωμένων χρόνων παράδοσης. 

Κάθε μοντέλο της Volvo περιλαμβάνει μια επιλογή επαναφόρτισης, από το μικρό SUV XC40 μέσω των αυτοκινήτων της 60 Series έως τη ναυαρχίδα της εταιρείας, το μεγάλο SUV XC90. Η Volvo Cars είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσφέρει μια έκδοση plug-in σε κάθε μοντέλο της γκάμας της.  

29 May, 2020 Ώρα 13:13

Έρχεται ο διάδοχος του Nissan 370Z (βίντεο)

Thumbnail

Η Ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε και επισήμως τα σχέδια αναδιάρθρωσής της, δίνοντας ταυτόχρονα ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον αντικαταστάτη του 370Z, ο οποίος θα λανσαριστεί μέσα στο 2021. Σύμφωνα με καλά πληροφορούμενες πηγές το νέο κουπέ μοντέλο θα έχει τον κωδικό «400Z» και θα διαθέτει αρκετά ρετρό σχεδιαστικά σημεία που είχε και το 240Z του 1969, όπως το μακρύ καπό και την τοποθετημένη προς τα πίσω καμπίνα των επιβατών.

Close

Το νέο Nissan 400Z θα εφοδιάζεται με ένα εξακύλινδρο σε διάταξη V twin-turbo μοτέρ 3,0 λίτρων, που θα προέρχεται από το Infiniti Q60, με απόδοση 400 ίππων και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων, ενώ θα υπάρχει και χειροκίνητο εξάρι (κατόπιν παραγγελίας).

Σε ότι αφορά τον κινητήρα, ο Αντιπρόεδρος του προϊοντικού σχεδιασμού της εταιρείας, Ivan Espinosa σε παλαιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό CAR είχε αναφέρει ότι στο μυαλό των Ιαπώνων υπήρχε η σκέψη για μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, κάτι ανάλογο που σκέφτονται να κάνουν οι άνθρωποι της Porsche με τον αντικαταστάτη των 718 Cayman/Boxster. Τελικά όμως αποφάσισαν να παραμείνουν πιστοί στο θερμικό σύνολο, καθώς παραμένει αβέβαιο το κατά πόσο είναι έτοιμοι οι εν δυνάμει αγοραστές του 400Ζ να αλλάξουν «στρατόπεδο».

Close

 

Πηγή: Newsauto.gr